Sayfa 960/1019 İlkİlk ... 4608609109509589599609619629701010 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 7,673 - 7,680 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1. stopaj indirimi ile ilgili yeni bir söylenti var mı ?
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    stopaj indirimi ile ilgili yeni bir söylenti var mı ?
    bilindiği gi mart sonu....

yakında, yeni bir açıklama duymadım ben....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.indyturk.com/node/450311...al-d%C3%A7mnin

Türkiye'de ilk kez 1960'larda gündeme gelen DÇM, dışarıdan döviz girişini teşvik etmek amacıyla uygulandı.

DÇM'ler enflasyonun hızlanmasına ve devlet hazinesine yük binmesine neden oldu

Sözkonusu modelin hayata geçmesi sonrası yurtdışındaki işçileri ve ihracatçılar ilk hesaplarını açtı.

Bununla birlikte toplamda 3,5 milyar doları bulan döviz Türkiye piyasalarına geldi.

Daha sonra ise DÇM'lerin para arzı artışına ve enflasyonun hızlanmasına neden olmaya başladığı gerekçesiyle kullanımına sınırlandırmalar getirildi.

Tarihler 1974'ü gösterirken Demirel hükümeti, döviz talebi basıncı ve "petrol krizi"nin etkilerini iç piyasaya yansıtmamak için DÇM'yi yeniden gündeme aldı.

Yine amaç yabancı ülkelerde yaşayan Türklerin dövizlerini ve yabancı bankaları ülkeye çekmekti.

1977'ye kadar devam eden bu sistem süresince, bugün doğalgazda olduğu gibi, Demirel Hükümeti de petrol türevlerinin fiyat artışlarını fiyatlara yansıtmadı.

1977 yılının ilk aylarından sonra yeni hesap açılması yavaşlamaya başlayınca Merkez Bankası ve bankalar, eski DÇM'lerin vadesi gelenlerinin paralarını geri ödemede zorlanmaya başladı.

Hazine'nin DÇM ödemelerini yapamaz duruma gelmesi sonrası, sistem 1978 yılında sonlandırıldı ve bu borçlar, 1981 yılından sonra devlet tarafından üstlenildi.

1978'de ise DÇM sağlayan ve Türkiye ekonomisi üzerinde belirleyici söz hakkına sahip hale gelen bankalar, IMF koşullarını, IMF olmadan dayatmaya başladı. Bu nedenle hükümet yolu direk IMF'nin kapısını çalmakta buldu.

Daha sonra TL devalüe ( paranın değerini düşürmek) edildi. Fakat bu durum için geç kalındığı anlaşıdı ve 24 Ocak kararlarına neden olacak bir kriz yaşandı. Bu durum 80'li ve 90'lı yıllarda yaşanan kronik enflasyonlara neden oldu.
    50 senede hic bir sey degismez mi bir ulkede??

Beni umutsuzluga sevkediyor boyle yazilar....

En iyisi atlayayim 2 hafta gezip geleyim asagilarda..

Nasilsa temettuler de geldi..

Birazini ezmek lazim..

Hem ekonomiye de canlilik gelir bu sekilde..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Merhaba dr. Bu millet her gün bulduğu yerde sağlıkçıyı tartaklıyor. Kendi varlığını borçlu olduğu ATA nın heykellerine saldırıyor, anasını- babasını- dedesini para için öldürebiliyorsa salla gitsin !

Yazmamaya karar vermiştim. Sizi ve birkaç kişiyi okudukça ( aydınlanma çırpınışlarınızı gördükçe ) depreşip yazıyorum. Aslında bu formlar dahil artık ben ümidimi kestim ve hiç kimseye doğruları anlatmaya çalışmamaya uğraşıyorum. İçim acıyarak - doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar- gerçeğini gördüm. Birtakım kötü niyetliler her yere ama her yere yayılarak iyileri yıldırdılar.

İnsanlar da günlük menfaat uğruna bilerek bunlara çanak tutuyor, besliyor ve sonunda kendileri de kurtulamayarak pençelerine düşüyor. Bu yüzden , biraz canları yansın, ezilerek öğrensinler diyorum.
    Ayni hisleri tasiyorum..

Padisahini saapmis bir milletiz biz..

https://www.ciddigazete.com/gundem/t...ah-h21237.html

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Hersey duduya güzel.biz kapı dışarı çıkamıyoruz.sen gidene kadar zam gelir şeye[emoji39]

6.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.indyturk.com/node/450311...al-d%C3%A7mnin

Türkiye'de ilk kez 1960'larda gündeme gelen DÇM, dışarıdan döviz girişini teşvik etmek amacıyla uygulandı.

DÇM'ler enflasyonun hızlanmasına ve devlet hazinesine yük binmesine neden oldu

Sözkonusu modelin hayata geçmesi sonrası yurtdışındaki işçileri ve ihracatçılar ilk hesaplarını açtı.

Bununla birlikte toplamda 3,5 milyar doları bulan döviz Türkiye piyasalarına geldi.

Daha sonra ise DÇM'lerin para arzı artışına ve enflasyonun hızlanmasına neden olmaya başladığı gerekçesiyle kullanımına sınırlandırmalar getirildi.

Tarihler 1974'ü gösterirken Demirel hükümeti, döviz talebi basıncı ve "petrol krizi"nin etkilerini iç piyasaya yansıtmamak için DÇM'yi yeniden gündeme aldı.

Yine amaç yabancı ülkelerde yaşayan Türklerin dövizlerini ve yabancı bankaları ülkeye çekmekti.

1977'ye kadar devam eden bu sistem süresince, bugün doğalgazda olduğu gibi, Demirel Hükümeti de petrol türevlerinin fiyat artışlarını fiyatlara yansıtmadı.

1977 yılının ilk aylarından sonra yeni hesap açılması yavaşlamaya başlayınca Merkez Bankası ve bankalar, eski DÇM'lerin vadesi gelenlerinin paralarını geri ödemede zorlanmaya başladı.

Hazine'nin DÇM ödemelerini yapamaz duruma gelmesi sonrası, sistem 1978 yılında sonlandırıldı ve bu borçlar, 1981 yılından sonra devlet tarafından üstlenildi.

1978'de ise DÇM sağlayan ve Türkiye ekonomisi üzerinde belirleyici söz hakkına sahip hale gelen bankalar, IMF koşullarını, IMF olmadan dayatmaya başladı. Bu nedenle hükümet yolu direk IMF'nin kapısını çalmakta buldu.

Daha sonra TL devalüe ( paranın değerini düşürmek) edildi. Fakat bu durum için geç kalındığı anlaşıdı ve 24 Ocak kararlarına neden olacak bir kriz yaşandı. Bu durum 80'li ve 90'lı yıllarda yaşanan kronik enflasyonlara neden oldu.
    1974’te demirel iktidarda gözükmüyor. 1975-1977 arasında görev yapmış gözüküyor.
    1974’te kıbrıs barış harekatı ve dünyada petrol krizi yaşanıyor. Alttaki girdi ile birleştirirsek. Özal böyle bir durumda ne tür önlemler alırdı insan merak ediyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Bu hoca da pek karamsar konuşmuş...

Kaynak: ciddigazete.comhttps://www.ciddigazete.com/ekonomi/enflasyon-uc-haneye-cikabilir-uyarisi-h46129.html

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden Prof. Dr. Kamil Yılmaz, kur korumalı mevduat (KKM) sisteminin gelecek bir-iki yıl içinde bile sürdürülmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek "Her ay devlet kasasından bir 18 Mart Köprüsü yapacak kaynak KKM mevduat sahiplerine aktarılacak" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hızlı bir şekilde çözümlenmeyecek gibi gözüküyor. Yıl sonu tüketici enflasyonunun yüzde 60'ın biraz üzerinde gerçekleşmesini bekliyorum. Savaşın yılın büyük bir kısmında devam etmesi durumunda hem emtia hem de döviz piyasalarının durulmasını beklemiyorum. Bu durumda KKM kalkanının yetersiz kalmasını ve TL'den kaçışın devam etmesini beklerim. Bir de buna maaş ve ücret zamlarının altı ayda bir yapılmasını eklediğimizde yıl sonu TÜFE enflasyonunun üç haneli rakamlara yaklaşma ihtimali oldukça artıyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu hoca da pek karamsar konuşmuş...

Kaynak: ciddigazete.comhttps://www.ciddigazete.com/ekonomi/enflasyon-uc-haneye-cikabilir-uyarisi-h46129.html

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden Prof. Dr. Kamil Yılmaz, kur korumalı mevduat (KKM) sisteminin gelecek bir-iki yıl içinde bile sürdürülmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek "Her ay devlet kasasından bir 18 Mart Köprüsü yapacak kaynak KKM mevduat sahiplerine aktarılacak" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hızlı bir şekilde çözümlenmeyecek gibi gözüküyor. Yıl sonu tüketici enflasyonunun yüzde 60'ın biraz üzerinde gerçekleşmesini bekliyorum. Savaşın yılın büyük bir kısmında devam etmesi durumunda hem emtia hem de döviz piyasalarının durulmasını beklemiyorum. Bu durumda KKM kalkanının yetersiz kalmasını ve TL'den kaçışın devam etmesini beklerim. Bir de buna maaş ve ücret zamlarının altı ayda bir yapılmasını eklediğimizde yıl sonu TÜFE enflasyonunun üç haneli rakamlara yaklaşma ihtimali oldukça artıyor.
    yazılanlar dogruda ,birikim nerede kullanılarak bu enflasyonu yakalabilecek ,sorun bu

Sayfa 960/1019 İlkİlk ... 4608609109509589599609619629701010 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •