Sayfa 874/1000 İlkİlk ... 374774824864872873874875876884924974 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,985 - 6,992 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. Bankacim bunun yanlis oldugunu soyledi.
    Bankanin hazine bölümü ile göruşüp aldigi bilgi bu şekilde...
    Evet, merkez bankasinin konvertible döviz kuru diye bir yayini yok. Belki de var ama internette gözükmüyor.
    Sonuç olarak bankam elde ettigim eurobond gelirlerini bu konvertible doviz kuruna göre hesaplamis. Sizin verdiginiz link' e göre kurlar farklı....beyan matrahi da farkli çıkıyor tabii...

Geldik gidiyoruz, şu memlekette düzgün bir iş yapildığını göremedik....!!!!
    Nalet olsun bonduna da , faizine de [emoji35][emoji35][emoji35]

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben burayı kullanıyorum. Buranın dışında resmi bir liste yok. Şirketlerde muhasebelerinde bağlayıcı olarak bu listeyi kullanıyorlar.

Direk merkez bankasının web sitesinde yayınlanan fiyatlar:

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...nkasi+kurlarii
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

2.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Bankacim bunun yanlis oldugunu soyledi.
    Bankanin hazine bölümü ile göruşüp aldigi bilgi bu şekilde...
    Evet, merkez bankasinin konvertible döviz kuru diye bir yayini yok. Belki de var ama internette gözükmüyor.
    Sonuç olarak bankam elde ettigim eurobond gelirlerini bu konvertible doviz kuruna göre hesaplamis. Sizin verdiginiz link' e göre kurlar farklı....beyan matrahi da farkli çıkıyor tabii...

Geldik gidiyoruz, şu memlekette düzgün bir iş yapildığını göremedik....!!!!
    Nalet olsun bonduna da , faizine de [emoji35][emoji35][emoji35]

Bankanın verdiği kur bu kurlardan düşük mü yüksek mi?

Ben şirket muhasebesinde de bu listeyi kullanıyorum. Zira kanunda çoğu yerde bir önceki günün Tcmb gösterge kuru olarak geçiyor.

Başka bir kur pek manalı gelmedi bana.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Kendi yarattığım sorunu çözdüm [emoji3][emoji3]

Merkez bankasinin gösterge niteliğinde ilan ettiği fiyatlari, banka bir gün sonraki listesine koyuyormus.
    Ben bond faizini aldigim günün merkez bankasi kurunu kullaniyordum. Bir gün öncesinin kurunu kullanmak lazımmış demekki.
    Yani 23 aralik gunu kupon faizi aldiysak 22 aralik günü mb döviz aliş kurunu baz alacagiz.

Bilgi için tesekkür ederim Sn. rxpu

Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

4. Söylüyorum arkadaşa...

Nasıl korkmuşsa , duymak bile istemiyor!

Bu sene beyannamemi verirken adıma yatan stopajları sistemde görünce , kendisine söyledim durumu .

Bakalım ne yapmış?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Bizimkiler yıllarca beyan verdiler. Hatta damga vergisinin gelirin üstünde olduğu dönem oldu. Geçen sene beyan sınırının altında kalınca beyan vermedik. Bu sene vergi denetimi için vergi dairesinde buluşmak için randevu verdiler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Beyanname verme sınırı altında kalırsanız ve önceki yıllarda beyanname verilmişse, beyanname sınırı altında kaldığınız yıl için istisna dilekçesi vermek gerekiyor.
    Vermezseniz vergi dairesinden çoğunlukla çağırırlar. Eve bu yönde bir tebligat gelir.

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Söylüyorum arkadaşa...

Nasıl korkmuşsa , duymak bile istemiyor!

Bu sene beyannamemi verirken adıma yatan stopajları sistemde görünce , kendisine söyledim durumu .

Bakalım ne yapmış?
    Eurobond topiğini kirletmeyeyim daha fazla diye diğer gönderileri sildim, şuraya stopaj konusundaki linki bırakayım tekrar:
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/ki...vermi%C5%9Ftir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Kendi yarattığım sorunu çözdüm [emoji3][emoji3]

Merkez bankasinin gösterge niteliğinde ilan ettiği fiyatlari, banka bir gün sonraki listesine koyuyormus.
    Ben bond faizini aldigim günün merkez bankasi kurunu kullaniyordum. Bir gün öncesinin kurunu kullanmak lazımmış demekki.
    Yani 23 aralik gunu kupon faizi aldiysak 22 aralik günü mb döviz aliş kurunu baz alacagiz.

Burada bir konu daha var, Kupon ödemesi diyelim ki 23 aralık. Ama hesaba 2-3 gün sonra geçiyor bazı bankalarda. Hesaba geçtiği günün kuruna göre mi hesaplama yapılacak?
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Kendi yarattığım sorunu çözdüm [emoji3][emoji3]

Evet 1 gün önceki kur zira kupon faizinin yattığı gün o günkü kur saat 15.30'a kadar belirlenmemiş oluyor.15.30'da ilan edildiği için de kanunen bir sonraki gün için kullanılacak resmi kur olarak tanımlanıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Bu kadar nokta atışı yapmaya gerek yok. Beyanı verenlerin 5% i inceleniyor zaten o sıra size gelmez. Beyanı inceleyenin de kafaya takacağını sanmıyorum. Raadolun.

ytd

Sayfa 874/1000 İlkİlk ... 374774824864872873874875876884924974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •