Sayfa 566/1044 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Savunma= Devlet politikaları, siyasi engeller, Ürünlerin Katma değerli kısmının dışarıdan temini (Motor aksamını üretememek) düşündürüyor.
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

2.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Demir Çelik= Bundan 6 ay önce 1 Ton Demir 7.000 - 7.500 TL iken, Müteahhitler Birliği yüksek inşaat maaliyetleri yüzünden devam eden inşaatları geçici durdurma eylemi başlatmışlardı. O fiyatlar bana göre uygundu, fakat piyasada ciddi olumsuz raeksiyon vardı. Şimdi Demir 16.000 - 16.500 TL olmuş kimsenin tepkisi yok. Kime satacaklar bu inşaatları diyen yok. Şimdi her şey güzel olmuş gibi algı var...
    Demir çeliğe senin dediğin gibi bakılabilir, fakat alt yapı yatırımları ( Abd ve diğer ülkeler ) savunmaya ayrılan bütçeler, savaşlar sebebi ile yenilenecek alt ve üst yapılar olarak ta bakılabilir. Ayrıca Çin'in 2022 yi içe kapanık geçirecek olması etken olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Savunma= Devlet politikaları, siyasi engeller, Ürünlerin Katma değerli kısmının dışarıdan temini (Motor aksamını üretememek) düşündürüyor.
    Savunma dediklerine katılmakla birlikte, yerli oranının artması, Almanya nın bile 40 milyar eur. savunmaya bütçe ayırması ki bunu diğerleri de izleyecektir geniş vadede dikkate alınması gerekir diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    Petrokimya= Petrol fiyatları ve Emtia fiyatları tarihi zirvesindeler. Bundan sonra daha da yukarı gideceğini düşünmüyorum. Gitse de talep azalması görülür ve bir şeye yaramaz. Borsa geleceği fiyatlayacağına göre bu sektörden ekmek çıkmaz.
    Petrokimya hakkında söylediklerin de çok doğru, fiyatların artması enflasyonu tetikler alım gücü düşünce talep daralması görülür ikisi bir araya geldiğinde stagflasyon tehlikesi ortaya çıkar ki abd tarafında bile bundan bahsedilmeye başlandı.
    DÜNYA bir tarafa bir şeylere doğru evriliyor, bu evrilme de belki de küçükler yok olacak büyükler tekel olacak tahmin etmekte zor.

5. BRENT 2022 ocak ayında kanal üzerine çıktı gerginlikleri arttırıp isterlerse 200- 250 usd civarına kadar götürebilirler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    1-Vatandaşın bilançosu iyiye gitmiyor. 2-Her geçen gün fakirleşiyor. 3-Harcama bütçesi azalıyor.

Görünüm böyle iken;
    1-Demir Çelik Sektörü (İnşaat)
    2-Petrokimya Sektörü (Sanayi)
    3-Savunma Sektörü (Güvenlik)
    4-Gıda Sektörü (Tüketim)

Ön plana çıkan sektörler olamazlar...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,049
    Seni sevmeyen ölsün İzcan im.

Agalaarr,
    Elinize, aklınıza, yüreğinize sağlık. Hafta sonu bilgi ziyafeti yaşattıniz .sagolun varolun.
    Son düzenleme : selimtogrul; 04-04-2022 saat: 11:39.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,049
    Sağolasın Sultan 3.Selim Abim...

Sayfa 566/1044 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •