Sayfa 16/210 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1. Spot alış viop satış riskine örnek:

ISGYO hızlı bir yükseliş trendinde, arbitrajda viopta satış yaptığımız için, her ne kadar hisselerin getirisi viop zararını geçiyorsa da hisse karı satmadan realize olmuyor ve viop zararına karşılık teminat bulundurmak/tamamlamak gerekiyor (Benim aracı kurum hisseleri teminat kabul etmiyor). Yani ay sonuna kadar zarara dayanabilmeniz lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Spot alış viop satış riskine örnek:

ISGYO hızlı bir yükseliş trendinde, arbitrajda viopta satış yaptığımız için, her ne kadar hisselerin getirisi viop zararını geçiyorsa da hisse karı satmadan realize olmuyor ve viop zararına karşılık teminat bulundurmak/tamamlamak gerekiyor (Benim aracı kurum hisseleri teminat kabul etmiyor). Yani ay sonuna kadar zarara dayanabilmeniz lazım.
    "Arbitraj getirisi risksizdir" diyenlere gelsin mi bu örnek?
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Spot alış viop satış riskine örnek:

1.Teminatı neden istiyor sistem .vade sonu esitlenecekse her sey(tahmin yapayım doğrumu ;spot yükselince satar viop açık kalır diye mi ?)
    2.ekranda görülen zarar miktarı kadar mi teminat istiyorlar ?

5.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    "Arbitraj getirisi risksizdir" diyenlere gelsin mi bu örnek?
    Sn. kafkaf risksiz diyenlerden biri de benim, bu kelimeyi kullandım da pek uygun değil, bu işe girerken dikkat edilecek ya da akılda tutulacak husus diyelim. Bu pozisyonda şu anda kardayım istersem karla kapatabilir ya da azaltabilirim. Taşıyacak gücüm var sorunum yok istediği kadar çıksın bakalım.

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    1.Teminatı neden istiyor sistem .vade sonu esitlenecekse her sey(tahmin yapayım doğrumu ;spot yükselince satar viop açık kalır diye mi ?)
    2.ekranda görülen zarar miktarı kadar mi teminat istiyorlar ?
    Viop ve borsa ayrı, viopta short açmış ve zararda görünüyorum, teminatım eksiye düşerse aracı kurum tamamla diyor.
    İlk başta gereken minimum teminatı yatırmalısınız, zarara girdikçe eksiye düşeni de tamamlamalısınız.
    Hisse düşerse sorun yok teminatınız büyür durur ama böyle düşerse de eksiye geçiyor.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668

düzeltme

viopa teminat tamamlamak için yapılan her transfer , arbitrajın mevduat faizine göre olan marjinal faydasının cazibesini kaybettiriyor.
    Son düzenleme : Lucky Player; 06-04-2022 saat: 00:42. Sebep: düzeltme '!!!!!!
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

7.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    viopa teminat tamamlamak için yapılan her transfer , arbitrajın mevduat faizine göre olan marjinal faydasının cazibesini kaybettiriyor.
    Aynen, daha fazla teminat kullanırım, demek aslında getirinizin (% cinsinden) azalmasına yol açıyor (çünkü beklenen getiri aynı kalırken pozisyona bağladığınız para artmış oluyor, mesela 100bin lira ile 3000 lira kazanacak iken 150bin lira ile aynı parayı kazanıyorsunuz).

Bu riski azaltmak için tecrübeme göre en az 10 varlık ta işlem açmak gerekli. Hisseleri teminat olarak gösterdiğinizde riski daha da azaltmış olursunuz.

Ytd.
    Son düzenleme : kafkaf; 06-04-2022 saat: 10:27.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Aynen, daha fazla teminat kullanırım, demek aslında getirinizin azalmasına yol açıyor (çünkü beklenen getiri aynı kalırken pozisyona bağladığınız para artmış oluyor, mesela 100bin lira ile 3000 lira kazanacak iken 150bin lira ile aynı parayı kazanıyorsunuz).

Bu riski azaltmak için tecrübeme göre en az 10 varlık ta işlem açmak gerekli. Hisseleri teminat olarak gösterdiğinizde riski daha da azaltmış olursunuz.

Ytd.

pekala teminat artırdınız.
    cazibe azalıyor,
    ancak teminat olarak yatırdığınız para nemalandırılmıyor mu ?
    anladığım kadarıyla TLREF oranında nemalandırılma yapılıyordu.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 16/210 İlkİlk ... 614151617182666116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •