Yillik deger artisi kadar vergi verilmesi lazim. Biz nasil eurobond da yada temettu de vergi veriyorsak onlar da ev mulk arsa dukkan kazanclarindan vergi odemeleri lazim. Ben kupon aliyorum ama satmiyorum ki hesabima para geliyor ama catir catir da vergisini veriyorum. Onlar da 1milyon tl olan evi 3 milyon oldu ise vergisini verecek.........
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Başka türlü öğrenilmiyor, küçük bir parayla denemek lazım öğrenme ücreti olarak kabul ederseniz sorun olmaz. İşlemlerde alt limit olmuyor zaten. Ben varantı böyle tecrübe ettim mesela.
Arbitraj konusuna gelirsek mevduat faizlerinin mevcut durumunda insanların daha yüksek getiri arayışı var, spot-viop farkından faydalanmak bu açıdan cazip oluyor, aylık %3-4 vergisiz stopajsız getiri alınabiliyor halen. Aslında buna arbitraj demek doğru değil arbitraj gerçek zamanlı fiyat farkından elde edilir, burada bir aya varan sürede beklemek gerekiyor, hisse taşıma karşılığında bu getiriyi alıyorsunuz, hisse taşıma ücreti de diyebiliriz, al bu hisseleri bir ay tut sonra geri sat %3-4 karını al hisse fiyatı seni ilgilendirmez demek gibi birşey.
Forumda arbitraj başlığı açıldı isteyen orayı inceleyebilir.
Yer İmleri