Originally Posted by
Cautionary
sorma yahu...sanki sadece short tan para kazanılıyor, longtan para kazanmak yasak...ama bir kaç kişi var işleri güçleri algı...art niyetli olduklarını düşünüyorum.
bir ara desperado haber ajansı vardı...boyuna felaket tellallığı yapıyordu...kabak gibi bir trend başladı o felaket tellallığı döneminde..şimdi de yok ortalıkta...belki de almıştır o da...görevini ifa etti gitti...düşüş başlayınca gelir belki.
bu başlıkta müthiş bir körlük var...iki yönlü düşünülebilmesi gerekirken böyle...hisseciler bile yükselişe bu kadar körü körüne bağlı değil...burada öyle bir short algısı var yani.
bende onu anlamıyorum. biri gelir viop yapmayın batarsınız der. diğeri gelir şort yazar çizer sürekli. borsalar yukarı gitmek için istekliler, tabi sert satış geldiği dönemde olacaktır. ama şort dönemleri sert ve kısa oluyor yıllardır. iyi teminat yönetimi ile bu da yönetilebilir diye düşünüyorum. şort diye diye ralliyi kaçırmışlardır çoğu şortcu.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri