Sayfa 419/1002 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,345 - 3,352 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by abelardousa Yazıyı Oku
    sizin excell e göre IPB +2.08 sürpriz, dağılım aynıysa tabii...
    Deli fisek Ipb geri mi donuyor acaba ama sanmiyorum.

https://youtu.be/B6bakBrTEjI

Varlığın yakıyor, yokluğun yok ediyor
    Durmuyor deli yüreğim, durmuyor deli yüreğim

Zalım yâr, zalımsın yâr (enflasyon)
    Durmuyor deli yüreğim, durmuyor deli yüreğim

2. Bankalar, fon getiri tablolarında brüt karı gösteriyorlar; bu da ister istemez, insanı illüzyona sürüklüyor. Halbuki, mevduattaki gibi stopaj uygulanmış net karı gösterseler, insanlar fon bozdururken bu kadar sinirlenmezler.

Bu yuzden excel yapip yuzde 10 (stopajli ise) yada net kar/zarar hucreleri yapiyoruz ya dostum.....

Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Bankalar, fon getiri tablolarında brüt karı gösteriyorlar; bu da ister istemez, insanı illüzyona sürüklüyor. Halbuki, mevduattaki gibi stopaj uygulanmış net karı gösterseler, insanlar fon bozdururken bu kadar sinirlenmezler.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

4. Herkese merhaba.
    Ay sonuna doğru mevduat dönüşüm var. EFT limitinden ötürü 6-7 güne yayılacak bir transfer söz konusu. Bu süreçte para piyasası fonu almayı düşünüyorum. Tefastan baktığımda en yüksek ilk 3 performans HYV, EIL ve PPZ görünüyor. Bu ve/veya diğer fonları tanıyan tecrübeli arkadaşlardan fikir alabilir miyim?
    Son düzenleme : spektrum; 13-04-2022 saat: 22:00.

5.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Ben, Türkiye'de finansal okuryazarlık gelişmedikçe döviz ve gayrimenkulün hiçbir zaman kaybettirmeyeceğini düşünmeye başladım.

Bu düşüncem hükümetin politikalarından ıvır zıvırdan bağımsız biraz.

Şöyle örnek vereyim: Benim bir arkadaşım var, iki işte çalışıyor; birinden 9 bin birinden 3 bin kazanıyor. 9 bini masraflarına gezmesine vs harcıyor. 3 bini napıyor her ay? Dolar kurunun seviyesine bakmadan gidiyor ne kadar yetiyorsa dolar alıyor, bankada hesabı var, oraya yatırıyor. İki buçuk yıldır falan ara ara altın alsa da tek yaptığı bu. Ve maalesef iki buçuk yıldır 5 liralardan 14 liraya gelen dolar yüzünden kendine güveni çok artmış durumda.

İşin komik yanı ben onu aylardır fonlara, borsaya ısındırmaya çalışıyorum. Ama onun görüşüne göre "yaya kalan ben oldum" çünkü nispeten daha düşük dolarım var, ve o durduk yere zenginleşirken ben borsayla vs.yle zaman kaybettim.

Bizim burada fonlarla kafayı yediğimiz gibi her gün dolar ne olmuş ne olmamış bakmıyor, hesaplamıyor. İnanıyor ki kasım aralık gibi yine patlayacak. Anca doların 7 6 liraya gelmesi lazım ki canı çok yansın, buna da hiç ihtimal vermiyor. Ha borsadan uzak kalmasının bir sebebi de borsanın biraz bilgi gerektirmesi. Mesela bitcoin'e de sıcak bakıyor, çünkü orada da kafa çalıştırması gereken bir durum yok. Al koy, bekle nasıl olsa yıllardır hep yükselmiş; türlü "bitcoin mucizesi" şehir efsanesi okumuş.

Bu mentalite değişmedikçe, uzayda bono da çıkarsalar çoğunluğun fikri altın, dolar, ev ekseninde dönüp duracak.
    1,5 yıl önce 900 bine satılık olan daire şu anda 3,750 000'e ilanda
    Satar yada satamaz bilemem ama fark olağanüstü boyutlarda.
    Fon falan boş işmiş.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    1,5 yıl önce 900 bine satılık olan daire şu anda 3,750 000'e ilanda
    Satar yada satamaz bilemem ama fark olağanüstü boyutlarda.
    Fon falan boş işmiş.
    Görünen o ki bugünkü fiyatlar da gelecek yıl bedavaymış gibi görülecek.
    Fon işine son verip betoncu olmaya karar verdim.
    Kelepir birşeyler bakınıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Herkese merhaba.
    Ay sonuna doğru mevduat dönüşüm var. EFT limitinden ötürü 6-7 güne yayılacak bir transfer söz konusu. Bu süreçte para piyasası fonu almayı düşünüyorum. Tefastan baktığımda en yüksek ilk 3 performans HYV, EIL ve PPZ görünüyor. Bu ve/veya diğer fonları tanıyan tecrübeli arkadaşlardan fikir alabilir miyim?
    Bu üç fonun getirisi birbirine yakın farketmez hangisi olduğu pek. Çalıştığnız bankanın kendi ppf'i varsa o daha iyi olabilir (öğleden sonra da aynı gün bozdurmaya müsade ediyor bazıları)

Para transferini şubeye talimat verip yapabilirsiniz limite takılmaz (ben bikaç defa ücrestiz yaptırdım bu şekilde)

yeni konutlarin fiyatı eylul fiyatlarına göre x 3 oldu , eski ev ve mahallelere bakmak lazim

Sayfa 419/1002 İlkİlk ... 319369409417418419420421429469519919 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •