Sayfa 692/1007 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 5,529 - 5,536 arası.

Konu: Viop XL

1. Eskiden enflasyon için çimento şirketleri tercih edilirdi, sermayenin çoğu hemen eskimeyen makina ekipman ve arsadan oluştuğu için az kazanırlar ama istikrarlı olurlardı. Çimento kapasitesi yıllık 30 milyon tonlardan 140 milyon tonlara gelmiş, kapasite fazlası olduğu gibi hem üretim hem de taşımada enerji payı büyük. Kamu projeleri de durur ise çoğu kapanabilir. Kapanınca arsası kendisinden değerli olan bir iki tane olabilir bu arada.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Emlak vergisi TÜFE'yi etkilemiyor oraya yükleniyorlar. Geçen sene arsa rayiçleri %200 den fazla arttı. Emlak vergisi Mayıs'da ödeniyor, orada artışları görenin canı sıkılacak.

3. Bagfs yapmıştı hatırladığım kadarıyla.. temettü ertesinde yüzde 200 bedelli yapmıştı. İki lira temettü vermişti. Temettuyu bedelli ile geri almıştı. Herkes bedelsiz beklerken..
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    İlginize çok teşekkür ederim.

Kasasında nakit olan-temettü veren bir şirketin bedelli açıklama olasılığı var mı?

Bir tane hissede hatırlıyor gibiyim(!)

Sürekli bıst 30 un en likitleriyle uğraşınca; bu işleri iyice unutmuşum.Onlarda bu sorun yok..sadece fiyata-tekniğe bakıyorsun.

Bilançoya bile DİKKATLİCE bakmazdım..Endekse uyumlu -en likit hisselere dalıyordum(garan,eregli,tüpraş,kchol,dohol vs.)
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. BBHT'de Adnan Pokat var, konut projesine önceden Çinliler geliyormuş şimdi Ruslar gelmeye başladı diyor. Suriyeli ve Afgan'a o projeler pahalı geliyordur.

Konutta trend 2 yıl devam eder sonra normalleşir dedi.

5. Seçim anketleri düzenlenmişti, istatistikler de düzenlecek gibi.

Hangi alana yasak geleceği ayrıntılı düzenlenmesi lazım. Bir şekilde düzenlemeler başlayınca her alana yayılıyor. Belki liberaller o yüzden bırak dağınık kalsın diyor.

https://www.odakhaber.com/haber/9916...yinlanamayacak

Hükümetin hazırladığı bir kanun taslağına göre TÜİK'in onayı alınmadan herhangi bir istatistik yayınlanamayacak. ENAG'a yönelik yapıldığı düşünülen adım tepki çekti. İzinsiz istatistik yayınlayanlara hapis cezası isteniyor.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Seçim anketleri düzenlenmişti, istatistikler de düzenlecek gibi.

Hangi alana yasak geleceği ayrıntılı düzenlenmesi lazım. Bir şekilde düzenlemeler başlayınca her alana yayılıyor. Belki liberaller o yüzden bırak dağınık kalsın diyor.

https://www.odakhaber.com/haber/9916...yinlanamayacak

Hükümetin hazırladığı bir kanun taslağına göre TÜİK'in onayı alınmadan herhangi bir istatistik yayınlanamayacak. ENAG'a yönelik yapıldığı düşünülen adım tepki çekti. İzinsiz istatistik yayınlayanlara hapis cezası isteniyor.
    Enag yine kendi ölçümünü yapar.
    Bizim Nisan ayı TÜFE tahminimiz % 11 yıllık % 143 gibi bir açıklama yapar.
    Sonuçta istatistik değil tahmin yapmış gibi olur.
    Biz ne demek istediğini anlarız.
    [emoji3]

7. kisa zamanda 5-10 kat gitmis hissede carpilan hic kimseye acimam..kumarbazlik..

8. Bugün BIST100 daha kuvvetli, dün Osmanlı sattı gitti, endeksi haber öncesi kaldıracak para kalmadı belki.

Sayfa 692/1007 İlkİlk ... 192592642682690691692693694702742792 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •