Sayfa 38/501 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 297 - 304 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

ENSİA Başkanı Alper Kalaycı, sen son 20 yıldır hangi ülkede yaşıyorsun allahını seversen...

Olacak iş var, olmayacak iş var....

2.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Sayın meteor zahmet etmişsin, sağol.

Akbank ps 15milyona inmiş gözüküyor. Takas + son2 gün akd'ye göre

Zaten satsın, çektirsin gitsin, bir hayrını göremedik.

Bir şey değil, üstad. Bugün de Gedik mahvetmiş maalesef.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    "Su gibi olmalısın. Kırılmamak için bükül, düz olmak için eğril, dolmak için boşal, parçalan ki yenilen." Lao Tzu

3. Bu arada Ak yatırım salı almış. AKD’de yoktu, demek virman yaptılar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    "Su gibi olmalısın. Kırılmamak için bükül, düz olmak için eğril, dolmak için boşal, parçalan ki yenilen." Lao Tzu

Uzun zamandır akd 'deki gedik=deniz gayet aleni şekilde göstere göstere birlikte robot çalıştırıp takasta akbank portföy saklamaya gonderiyor. Yani satan yine akbank.

2 gün önceki mevzuya bakilırsa virman farklı kurum ile kendini gizlemeye başlamış. Fazla bir sonuç çıkarmaya gerek yok.

Şu 1 mayıs gelsin de önümüzü görelim. Bakalım Epdk yine bir tarafından formül mü uyduracak , botaş yeni müjde mi verecek....

5.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Uzun zamandır akd 'deki gedik=deniz gayet aleni şekilde göstere göstere birlikte robot çalıştırıp takasta akbank portföy saklamaya gonderiyor. Yani satan yine akbank.

2 gün önceki mevzuya bakilırsa virman farklı kurum ile kendini gizlemeye başlamış. Fazla bir sonuç çıkarmaya gerek yok.

Şu 1 mayıs gelsin de önümüzü görelim. Bakalım Epdk yine bir tarafından formül mü uyduracak , botaş yeni müjde mi verecek....
    Dün haber vardı. Doçe , Botaş’ a LNG kredisi açacakmış. Zurnanın son deliği. Paralarda bitti , bitecek.

Yazın doğalgaza %50 zam yaparım. Konutlarda nasıl olsa 10. aydan evvel kullanım pek olmaz.

6.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Işini bilmeyen çavuşlar....

Rüzgâr ihaleleri yine ertelendiToplam 850 megavatlık (MW) 20 rüzgâr santrali için açılan şebeke bağlantı hakkı ihaleleri ertelendi. Bu tip ertelemelerin yatırımcı nezdinde pek hoş karşılanmadığını belirten ENSİA Başkanı Alper Kalaycı, “Tarihler ve kurallar kesinleştirilip öyle ihale açılmalı” dedi.
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, daha önce 12 Ekim 2021 tarihinde 10.00- 14.00 saatleri arasında yapılacağını açıkladığı ihaleyi önce 14 Aralık 2021 tarihine ardından da 27 Nisan 2022’ye ötelediğini duyurmuştu. 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 10.00-12.00 saatleri arasında yapılacak yarışmaların başvuruları, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü’ne elden teslim suretiyle yapılacak.*

Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) Başkanı Alper Kalaycı, YEKA RES3 yarışmalarının üçüncü ertelenmesini değerlendirirken, daha önce de 2000 MW’lik yarışmaların defalarca ertelendikten sonra iptal edildiğini hatırlattı. Kalaycı şunları söyledi.

“Bu tip ihale ertelemeleri, özellikle yabancı yatırımcı gözünde çok hoş karşılanmıyor. Bizim takvimlerimizi iyice netleştirip, tarihleri de kesinleştirip öyle ihale açmamız lazım. Ve ihaleler konusunda sadece bir adım sonrasını değil, önümüzdeki bir buçuk yıldaki tüm yarışma takviminin netleştirmeliyiz. Uzun vadeli bir takvim ortaya koyulması, özellikle yabancı yatırımcıların hazırlık yapması açısından çok önemli. Ve bu aynı zamanda ülkemizin enerji alanındaki hedefl erinin de görünür kılınması açısından da önemli.”

Yarışma kuralları değişmemeli

Alper Kalaycı, yarışmalar için belirlenen kriterlerin ve kuralların da kesinleştirilmesi gereğinin altını çizerken şu görüşleri dile getirdi: “Yarışmalarda kriter değişiklikleri yapılması da doğru değil. Bir futbol turnuvası düşünün, elemelerde, çeyrek finalde, yarı finalde kurallar neyse, işleyiş nasılsa finalde de öyle olsun ki, yarışmacılar yolda neyle karşılaşacaklarını, hangi kurala göre oynayacaklarını önceden bilsin ve ona göre hazırlansın. İki de bir kural ve prosedür veya yolda zeyilname ile kural değiştirmemek lazım. Onca yıllık tecrübemiz var, artık devamlı geçerli olacak kuralları net şekilde ortaya koyabiliriz.”
    Bu kafayla giderlerse, buraya yatırım çekemezler. İktidarın en iyi yaptığı iş, dolar garantili kamu hizmetleri ve bunu paketleyip, yurtdışına anahtar teslim etmek

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Bu kafayla giderlerse, buraya yatırım çekemezler. İktidarın en iyi yaptığı iş, dolar garantili kamu hizmetleri ve bunu paketleyip, yurtdışına anahtar teslim etmek
    Niye? Dünyada çeklerden başka enayi mi kalmadı?

Daha dur teiaş'ı özelleştireceğiz

https://www.dw.com/tr/dan%C4%B1%C5%9...nay/a-61062709

Bizim ....sizler bunu da duyurmaya gerek görmediler.

Alırken akenerji elektrik uretim a.ş. bizzat aliyor satarken akcez bagimsiz sirket.

Elektrik dağıtım sektörüne yatırım yapmaya karar veren Başkent Doğalgaz, Torunlar Enerji ile birlikte, ihale yoluyla satışa çıkan AKCEZ Enerji'yi satın almak üzere teklifte bulunduklarını açıkladı. Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde faaliyet gösteren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin ana ortağı olan AKCEZ Enerji 2 milyon aboneye hizmet veriyor.

Firmadan KAP!a yapılan bildirimde şu bilgiler yer aldı:

"Şirketimiz Yönetim Kurulunun 21.04.2022 tarihli toplantısında; nakit varlıkların stratejik hedeflerimiz doğrultusunda kullanılması, doğal gaz dağıtım sektörünün yanı sıra elektrik dağıtım ve satış sektörlerinde de faaliyette bulunmanın yaratacağı sinerjiden yararlanılması amacıyla elektrik dağıtım ve satış sektörüne yatırım yapılmasına,

İki milyon abone ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde faaliyet gösteren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin ana ortağı olan AKCEZ Enerji Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.'nin paylarının alımı için, Şirketimiz payının %49'u aşmaması kaydıyla Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte müştereken teklif verilmesine karar verilmiş ve satın alma teklifi 22.04.2022 tarihinde gönderilmiştir."

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...gecti-10983150

Sayfa 38/501 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •