Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8185 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    insanlığın elinde şu anda 180 bin ton altın var diyelim. Peki ya dünya kütlesi içinde sadece okyanus suyu içinde fiziki olarak 25 milyon ton altın varsa (sadece okyanus suyu diyorum magma ve tüm dünya kütlesi demiyorum).

Yani altının teknolojik gelişmeye göre oluşacak arzı bugünkünün 1000 katına çıkarsa, söylediğiniz zorluk derecesine göre frenleme ve arz kesintisi geçerli olur mu ?

Teknolojik bir kırılım olarak düşünün olayı. zira bilimsel çalışmalara göre orada insanoğlunun şu an sahip olduğu altın miktarının (180 bin ton yanlış okumadıysam) belki 1000 katı var. Fiziksel olarak duruyor, sadece *şu an* onu oradan alamıyoruz.

ekleme: bilimsel raporlara göre okyanus suyunun 1 tonunda 2 mg altın var. Ortalama değer ise 1mg/ton.

Şu anda gemilerin altına yerleştirilecek devasa elektroliz üniteleri ile bunun 0.1mg/tonunu çıkarabileceklerini hesaplıyorlar.

Daha önce okuduğum raporlara göre okyanus suyundan 25 milyon ton altını ayrıştırmak önümüzdeki 50 yıl içinde mümkün olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    insanlığın elinde şu anda 180 bin ton altın var diyelim. Peki ya dünya kütlesi içinde sadece oksanus suyu içinde fiziki olarak 25 milyon ton altın varsa (sadece okyanus suyu diyorum magma ve tüm dünya kütlesi demiyorum).

Yani altının teknolojik gelişmeye göre oluşacak arzı bugünkünün 1000 katına çıkarsa, söylediğiniz zorluk derecesine göre frenleme ve arz kesintisi geçerli olur mu ?

Teknolojik bir kırılım olarak düşünün olayı. zira bilimsel çalışmalara göre orada insanoğlunun şu an sahip olduğu altın miktarının (180 bin ton yanlış okumadıysam) belki 1000 katı var. Fiziksel olarak duruyor, sadece *şu an* onu oradan alamıyoruz.
    Tek kısıtlayıcı faktör zorluk derecesi.

Altını sudan çıkarmak kolay olsaydı şimdiye kadar tamamı çıkarılmış olur; her ev, eşya araba altın kaplama halinde imal edilirdi. Bir akıllı çıkar da bunun kolay bir yolunu bulursa evet, altın değerini kaybedebilir.

Benim yazdığım senaryoyu çalışmaz kılacak tek ihtimal budur. Ne zaman ki sudan çıkarılacak altın, madenden çıkarılacak altından çok daha kolay elde edilir o zaman altın değersiz olur.

Ben şahsen o riski göze alıyorum altın alırken.

Edit: Mevduat topiğinin ırzına geçtik bu arada.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Tek kısıtlayıcı faktör zorluk derecesi.

Altını sudan çıkarmak kolay olsaydı şimdiye kadar tamamı çıkarılmış olur; her ev, eşya araba altın kaplama halinde imal edilirdi. Bir akıllı çıkar da bunun kolay bir yolunu bulursa evet, altın değerini kaybedebilir.

Benim yazdığım senaryoyu çalışmaz kılacak tek ihtimal budur. Ne zaman ki sudan çıkarılacak altın, madenden çıkarılacak altından çok daha kolay elde edilir o zaman altın değersiz olur.

Ben şahsen o riski göze alıyorum altın alırken.
    Bende zaten böyle bir teknolojik kırılmanın ihtimalinin yüksekliğinden bahsediyorum. Yoksa şu anki parasal ve bilimsel imkanlar ile olacak demiyorum. Ama böyle bir ihtimal gün geçtikçe artıyor ve bunun ihtimali bile bence dayanak varlık olarak altını sarsabilir. Zira teknolojik ilerleme exponansiyel ilerliyor. insanoğlu son 100 yıldaki ilerleme oranı kadar ilerlemeyi belkide son 2-3 yılda gerçekleştirdi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •