Sayfa 733/1024 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,857 - 5,864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Empyrium Yazıyı Oku
    So what? Ne öneriyorsun hocam. Atı alan üsküdarı geçti. Bu dakikadan sonra full tl de olanlar dolar alımımı kovalayacak.

Galaxy S8 cihazımdan gönderildi
    Bu noktadan sonra zarar sabitleşmiştir. Yani şu an TL'de alınsa dolara da geçilse o zararı kurtarmak mümkün değildir demek istedim. Böylece ilk defa bu vatandaşlar için fiili ve kalıcı bir fakirleşme anlamına geliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. ciddi sıcak var, dün 51 derecede denizde yüzerken ya bayıldım, ya öldüm, ya suyun üzerinde uyuya kaldım, sanki beynimin içi şu an tuzlu su ile dolu gibi, birde içi kaynıyor gibi, o vakit kadının biri sallayınca uyandım, kadın öldünüz sandım dedi, kadına senin mezarlık m2 fiyatlarından haberin var mı? dedim, az gülüştük, bu arada kıyıdan 100 metre açılmışım, yada dalga beni almış olmalı, ya ben sıcaktan açıldığımı o an fark edememişim neyse kendime 3-4 günde gelirim, haziranda 14,75-15,50-16 demiştim, banklar bu oranları vermiş olması lazım, temmuz 17 bellki haftanın ilk 1-2 günü pazartesi-salı görülüp sonra çıkış olmaz gibi, yanı tek bu ay için az karamsarım, sonra rokettt, şu an beynim fokurduyor, stop
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

3. Geçmişe gidip analiz yapmaya başlarsak ohoo.

Şimdiki zamandan geriye bakıp 3.05 çok ucuzdu niye almadınız diye sormak işin kolayı. Mesele şimdi neyin ucuz/neyin pahalı olduğunu kestirebilmekte.

Ben 2.20'lerden beri dolar topluyorum yıllardır. Demek ki bana göre dolar hep ucuz. Dolar ne kadar yükselirse yükselsin değerini bir türlü bulamıyor. Bu sadece bu son 4-5 senenin meselesi de değil. Son 700 senedir böyle. 2002-2013 arasında doların soluklanması da bizim başarımız değil, doları basanların başarısızlığı.

Bugün Suriyeliler bile Türkiye'ye kalıcı olarak yerleşmeyi düşünmüyor da Avrupa'yı hedefliyorlarsa Dolar çıkmasın da ne yapsın?

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlar; burası forum.. Her tür fikir yazılması, istenilmediği zaman okunmaması ama yazılanların ise aşağılanmaması gerektiğini düşünenlerdenim...

TL mevduatı aslında bir tür çaresizliktir yada parayı park etmektir... TL mevduatından para kazanmak imkansızdır. Çünkü MB larında onlarca analist, uzman verilebilecek en düşük faizi vermek isterler...

mesela usd/trl arasında makas açılınca faiz atırırlar makas daralır daralmaz faizi indirirler....
    O sebeble usd getiri eğrisi genelde TL getiri eğrisi döver...

Şu an Altın gr mının 125 TL, BİST in 80,000 ve USD ın 3,25 TL olması gerekirken bu yatırım araçlarının bu rakamlar ile ilgisi yoktur.. Yani; Altın 100 TL, BIST 75,000 ve USD ın 3,10 olması gerekir ki ucuz diyip bu yatırım araçlarını satın alıp TL leri satalım...

Oysa Altın 142 TL, Bıst 101,000 ve USD ın %15 değer kaybına rağmen geldiği yer 3,52 TL dir... Yani hala bu yatırım araçlarına yatırım yapmak risklidir... Yani hala köpük vardır... Evet yukarı %10 gidebilir ama %10 geriye de gelebilir...

İşte bu tip durumlarda parayı park edip beklemek gerekir... Yukarıdaki rakamlardan hangisi ucuzsa onu alıcaksın... Ama maalesef şu an hiçbirşey ucuz değil... Zaten halkın fakirliğide oradan gelmiyor mu.... Satın alma gücümüz bitmiştir...

Eğer geçen sene bu yatırım araçlarından birisini kaçırmışsanız TL nin faizi ister yüksek ister düşük razı olmanız şarttır....

Unutulmamalı ki, Normal asgari ücretli ise o faiz gelirinden de uzak..

Mesela ben 3,10 TL usd için ucuz dedim ancak şu siyasi yapıda 3,42 TL ile full USD a geçmeye razıyım... Biraz da şartlar...

Yatırım Tavsiyesi Değildir...
    Hiç bişey anlamadım.biri açıklar mı

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çünkü tarih boyunca TL faizinin doları geçemediği tek pivot nokta bu olacak. Yani 1.1.2013 yılından sonra ister 5 yıl sonrasını ister 15 yıl sonrasını hesaplayın çok yüksek bir ihtimalle TL faizinin doları geçebileceği veya eşitleneceği bir nokta bulunamayacak. Bu TL mevduatçılar açısından bana göre önemli bir bilgi. Zira bugüne kadar 1994-2001 ve 2001-2013 dönemi dahil böyle bir pivot nokta yok. 1.1.2013 pivot noktası hariç diğer tüm devaluasyonlardan sonra TL faizi 3 ila 5 yıllık bir süre içinde doların getirisini geçti.

Bu bilgi neden önemli. Tarihte ilk defa bu pivot nokta sonrasındaki süreçte yapılan devaluasyonlar sonrası türk halkı reel olarak fakirleşmiş olacak. Diğer devaluasyonlarda halk TL'nin faizi ve değerlenmesi ile farkı hızlı toparlayabiliyordu. Yani bu devaluasyonun diğerlerinden farkı sebep olduğu refah azalışı ve servet erime etkisi önümüzdeki 10 yıllarda daha ciddi hissedilecek. Bence bu üzerinde durulması gereken bir konu.
    uzmanlar en geç 2 yıl içinde ABD de resesyon bekliyor. O zaman $ in değeri ne olacak.cok emin olmayın.kisa vadede dolar güçlenecek hemfikirim ama sonra yükselişi surduremeyebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yaptığım simulasyonda

1.1.2013 tarihinde 300.000TL si olan için TL faiz getirisinin doların getirisine eşitlenmesi için *DOLAR 3.50 kur değeri ile* 1.1.2022 ye kadar sabit kalması gerekiyor!!!!!!!

Yani dolar önümüzdeki (5 yıl + 6ay) sabit değerde (3.5TL) kalırsa ancak TL faiz getirisi doların getirisini yakalayabiliyor.

Eğer tcmb önümüzdeki 10 yıl kontrollü olarak doların enflasyon kadar artmasını sağlarsa TL'nin faiz kazancı ile hiçbir zaman dolar kazancını yakalaması mümkün olmayacak. İşin garibi yaptığım simulasyona göre tcmb doların enflasyonun yarısı kadar değerlenmesini hedeflese dahi TL faizinin dolar getirisini yakalaması yine de mümkün görünmüyor.

2. seçenek bana daha mantıklı geldiği için uzun zamanlı TL'ci için zarar bana göre geri dönülemez şekilde tahakkuk etmiş oluyor.

NOT1:TL ciyim

NOT2: Bütün bunlar 1.1.2013 pivot noktasından başlayan tüm ileri istenilen uzunlukta zaman serileri için geçerlidir.
    2019 a kadar kalması yeter.kur 3.42 olsa zaten 3-3.90 arasindaki devalüasyonu herkes sifirliyor.herkes o seviyeyi bekliyor.

2013 haziran bernake'nin parti bitti dağılın dediği gündü sanırsam.

"Türkiye ve dünya piyasaları dün FED toplantısı sonrası yapılan açıklamaların ardından çok kötü karıştı. Borsada düşüş kapanışta yüzde 6,82 oldu. Dolar 1.9320 TL ile tarihi zirvesine çıktı. Bu hareketin ardından Merkez Bankası döviz satım ihaleleleri açarak piyasaya altı kez müdahale etti. Ama doların ateşi düşmedi ve yeni rekor 1.9340 TL'ye yükseldi. Altın 1300 doların altına gerileyerek eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Gösterge tahvilin bileşik faizi de 10 Ekim 2012'den beri gördüğü en yüksek seviyeye çıktı ve yüzde 7.61'e ulaştı. "

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

17 Mayıs 2013... Gösterge faizi 4,61 seviyesini test etti. Sanırım tarihi düşük seviye

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 733/1024 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •