Evet gerçekten beklentilerimiz doğrultusunda bana görede çok güzel pırlanta gibi bir bilanço geldi. Kâr rakamı tahminimizdeki gibi 150 civarı geldi.Ancak kârdan daha önemli ve bir bilançoda ilk baktığım yer olan hasılat rakamı, tahminimin 2 katı gelerek son çeyrek hasılatınıda 95 mn. geçerek 461 mn a ulaştı.
İlk çeyrek satışların bir önceki son çeyrek rakamı geçmesi çok nadirdir. Bu olay bu yıl demir çelik sektör kağıtlarında da (ereğli ,isdemir,kardemir) oldu.
Bunun sebebi ise şirket ürünlerine rağbetin artması ve fiyatlarında dünyada dolar bazlı artmasındandır.
Bu durum, tıpkı dünyadaki metal artışları gibi , selüloz fiyatlarının yükselmesi ve buna bağlı olarak kağıt fiyatlarının daha da yükselmesinden kaynaklanmıştır.
Yine çok önemli bir kalem olan brüt kâr marjı % 30 dan 39 a çıkmış,net kâr marjı ise sadece faal. kârı olarak % 31 olmuştur.Ve konka nakit üretmeye devam etmiştir.
Doğrusu konka için , son gelinen dünya selüloz ve kağıt fiyatlarını baz alarak yaptığım bir araştırmada yıl sonu için 2.5 mly. civarında bir ciro rakamına ulaşmıştım.Tabiiki bundan emin olamazdım. Ancak 3 aylık cirodan sonra bunun gerçekleşebilmesi kuvvetle muhtemeldir.
Bilançoların hepsi gelmeden şimdiden söyleyebilirim ki bu bilanço en iyilerinden biridir.
Bu bilançoyu da gördükten sonra konka ile yolculuğumuz devam edecektir.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazıdaki rakamlar ve fikirler tamamen tahmini ve şahsi varsayımlar olup hisse alım satımlarında gerçekmiş gibi dikkate alınmamalıdır.
Yer İmleri