Doğru hatırlıyorsunuz. Ama ben trade eden birisi olarak sürekli piyasayı ölçerim. Misal ; borsanın düşeceğini ( en fazla 2 hafta ) bilerek , önceden bir kenara not ettiğim hisseleri dibine geldikçe alırım. Her tepki yükselişinde % 3 - 5 kazandığımda çıkarım.
Yani benim olayım sürekli vur kaçtır. Fonlarda da bir ara TI3, HVS gibi % 5-10 alıp çıktım. İşte o zamanlar yazmıştım bahse konu yazıları......... Burada amacım ( amacımız ) bilgi paylaşmaktır. Hepimiz küçük yatırımcıyız sonuçta. Herkese bol kazançlar...
Mesela şu an döviz topluyorum. Sabırla ekran başında bekleyerek nöbetçi vurucu dövizin kafasına balyozu vurduğu anda dökülenleri toplamaya çalışıyorum. Sonuçta dövizde de % 10 bekliyorum. Hedefime geldiği anda vereceğim. Zaten otomatik sat emirlerini girerim. Gece uyurken terse gelmemek için hedef üzeri fiyatlar girerim. Tüm bunlar beni bağlar. Hiç kimse için al-sat, yatırım tavsiyesi olamaz. Uzman kuruluşlardan yardım alınız.
Sık sık çayını içtiğim emlakçı arkadaşlarla dün konuştuğumda ; Daire satmak için gelen ev sahiplerinde artış var dediler. Misal ; bu daire için 900 bin fiyat çekelim ama kesin alıcı olacak adamı kaçırmadan 800 e kadar verelim diyenler varmış. Sebebi ise , dövizin çok yükseleceğini düşündüklerinden hemen nakite dönmek , döviz almak istiyorlarmış. İnsanlar da sürü psikoljisi önemlidir. Piyasa böyle oluşuyor. yatırım tavsiyesi değildir. Sizlerde çevrenizde olan biteni yazınız.
Son düzenleme : ressam; 07-05-2022 saat: 22:43.
https://www.youtube.com/watch?v=GfBQnPQG-rU Tuncay Turşucu ' nun güzellemelerini izleyenin ruh halini düşünün...
İşte bahsettiğim öven - kötüleyen tipler..... Bu arkadaş aracı kurum yetkilisi. Elbette hisse tavsiye edecek. Komisyon kazanacaklar ki maaşlarını alsınlar. Döviz, altın vb. den kazançları olmaz. Fon - hisse vb. güzel komisyonlar kazanıyorlar. Ben bile aracı kurumuma 3 yıl önce aylık 12 bin tl. komisyon kazandırıyordum. Şimdi artık hesaplamıyorum, oranları iyice aşağı çektirdim.
Döviz ve altında ise maliye güzel vergi topluyor. Aslında FX gibi yerlerde al- sat makaslarını iyice düşürseler ; insanlar gün içinde bile 2-3 defa işlem yapabilir. Böylece her işlemde binde 2 vergi hazineye gider. Diğer türlü kayıt dışına akıyor.
bilanço , gelir tablosu , özkaynak değişim tablosu , nakit akış tablosu , fon akış tablosu ve diğer tablolara bakmak da yetmez. kap haberlerini takip etmeniz gerekir. kap haberleri de yetmez kap' a düşmeyen şirketle ilgili yöneticilerin açıklamalarını falan filan da aktif takip etmeniz gerekir. mesela ereğli gibi bir şirketse sadece ereğliyi takip de yetmez , hammadde fiyatlarını takip etmeniz gerekir , rakip firmaları , pazarın durumunu falan filan şantirifinton.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
tunçay aracı kurum yetkilisi değil ki şu an. bağımsız takılıyor. ayrıca dürüst ve son derece iyi niyetli efendi bir yurt paydaşıdır.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri