Sayfa 983/1013 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 7,857 - 7,864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    ultra HD denen bi icat var- millet yemeyecinden cok tabagina koy artik birakir
    ben tabagima aldigim herseyi yerim, yemeyecegimi de almam
    biz de terbiye boyle ..............

1980 oncesi kusak tabe.......... yokluk gorduk, elektrik kesintisi, ankara hava kirligi nedeni ile tatil olan okullari da..
    bunu bu nesil bilmez, en yeniler hiç bilmez.
    geçen iftar sonrası ekmekleri çöpe döküyorlardı.
    kızdım olur mu sen yemessen ıslat kuşlar yer deyince mavi ekran verdi kardeşlerim.
    bizde artık israf diz boyu.
    çevreye duyarlılık, yardımlaşma, dert paylaşma, birlik ve beraberlik kalmadı.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Bank of Italy Governor Visco says Italy would collapse without Euro-Area
    Bizim Visco AB olmazsa Italya çöker dediğine göre 2-3 bankayı TMSF'ye almakla İtalyanların pisliği temizlenecek gibi görünmüyor..geride İspanya, Portekiz, hatta İtalyanlardan dolayı Fransa var..Yunanistanı saymaya bile gerek yok..

Açık ve güneşli havalarda bilinenler bunlar..ya havalar kapatırsa..

Şu sıralar ECB bilançosu rekora giderken, yaşlı Almanlar bu işten çok rahatsız..Trump gazının arta kalanları felan..veriler pekte fena değil gibi..Enflasyon arıza çıkarıyor ama olsun..umut fakirin ekmeğidir, Draghi ortalığa gülücükler dağıtıyor..yada dağıtmak zorunda diyelim..şimdilik..

Şimdi birde BIS çıktı ortaya, bankaların bankası..artık yeter dedi..gidilen yolun yol olmadığı belli..

Ayrıca AB'nin alacağı tahvillerde ileride sıkıntı çıkacak, yani temininde güçlük..yanlış bilmiyorsam ECB şimdilik ülke tahvillerinin en fazla 1/3'üne kadar tahvil alabiliyor..yani değişmezse tahvil alımınında bir sonu var..şu sıralar uzun Alman tahvilleri bulunamıyormuş, ECB kısa vadelilerle idare ediyormuş..

ECB durumu ne kadar daha idare edebilir bilmiyorum ama artık hata yapma lüksleri yok..esasen kimsenin yokta..

Ha birde ECB'nin bastığı paralardan doların cazibesine kapılarak ABD'ye uçanları var..bu uçuş kesilirse, BOJ tek başına yeter mi acaba..

Yani maazallah ABD tahvilleri birden fırlayıverir..millet fırlama görür..
    Son düzenleme : enki; 02-07-2017 saat: 17:50.

zaman zaman dolar değer kaybedecek şeklinde haberler yorumlar görüyoruz, özellikle dolar endeksi üzerinden yapılan bu yorumlarda şunu da gözönünde bulundurmakta fayda var: dolar mesela euro veya gbp karşısında değer kaybedebilir, ancak TL karşısında ciddi bir değerlenme de olabilir.

zira... ekonomide ciddi makyajlamaların yapıldığı, enflasyon rakamlarının güven vermediği, dış finansmana ihtiyacın çok fazla olduğu, dış borcun ciddi rekor seviyelere çıktığı bilinen gerçekler. ancak denetlenebilirlik noktasında ciddi sıkıntılar var zira gerek bütçenin kullanımı gerekse kurumların denetlenmesi noktalarında şeffaflık yok. yani aslında her şey göründüğünden daha da kötü olabilir. bu nedenle doların dunya paraları karşısındaki değeri ile ilgilendiğimiz kadar ülkedeki kırılganlıkların ve içsel faktörlerin olası yıkıcı etkilerini de hesaplarımıza katmalıyız.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Arkadaşlar nerden nerelere gelmişiz yahu... Amacım asla siyasi bir tartışma yapmak değildir.. Ne sağcıyım ne solcu... Faşist hiç değilim , dindar ı-ıh... Ama şunu anlatmak istedim. TSK milliği tartışılsa bile bölgenin en büyük gücüdür. IŞID diye bir soytarı yaratıldı TOYOTA HILUX pıck-up lara binmiş maymunlar üzerine makinalı tüfekler yerleştirip sivil halkın üzerine sağa sola ateş açında millet birşey oluyor sandı...

Bu hikaye 3yıl yutturuldu... Düşünün Hılux karşında Bir tank sizce sanşı olabilir mi?

Yemin ederim, bu Toyota Hılux lerin önüne bizim Diyarbakır Zırhlı Tank Tümenini indirsen 2 saatte Azez mi, Halep mi, Cerablus mu alınır....

Fakat burada zurnanın zırt dediği yer bu bölgeleri almak yada IŞID ı yenmek değidlir; Rusya-ABD ve Avrupa IŞID ın bitmesine izin verir mi?

Hayır...

Peki bizim zırhlı birlikleri meydan savaşı ile mi yenecekler? Asla Hayır...

Bizde zaten %70 i yabancı fonların elinde olan BİST'i 65,000 e bir günde çakarsın; USD ı 5 TL yaparsın, akaryakıt fiyatlarını da 24 saatte 10 TL yaptın mı bizim TANKLAR ve zırhlı birlikleri geriye Diyarbakır'a getirecek benzin yada mazotu bulamazsın ve savaş biter!

Kısaca Tanklarımız orada kalırlar... Böylece bu batılı güçlerin meydan muharebesine girmesine lüzum yoktur demek istemiştim...

Ama KATAR zengin... USD zengini... Allah aşkına tüm Suudiler asker olsa nereyi yakarlar, geçin bunları... Asla OSmanlı kafası filanda yaşamıyorum Cumhuriyet ve Atatürk'ün çocuğuyum...

Ancak rasyonel olmaya çalışıyor ve bu forum başlaığına sadık kalmaya çalışıyorum. KATAR dan muhtemelen bir 10 milyar USD bu Temmuz ayında gelicek... Temmuz, Ağustos ve hatta Eylül ayında da USD da süşüş bekliyorum.. Tahminim Eylül ayı 3,42 TL dir... KATAR anlaşmaya sadık kalırsa USD sene sonu 3,36 TL yi bile görebilir...

Nanik atma konusuna gelince; dedim ya amacım siyasi tartışma yaratmak değil ama dış politikada sağlam durmadığımız aşikar... Bu bizden de kaynaklı dışarıdan da kaynaklı.... Ancak bizim pek bir nanik yapma durumumuz yok... O sebeple nanik lüksü Katar da..

Kısaca; uluslararası ilişkiler uzmanı yada iktisatçı değilim ama bizi durdurabilecek tek bir güç ne Rusya, ne Suudi ler ne de AB... Tek bir şey popomuzun üzerine oturtur; o da USD....

Belki de batı, Türkiye üzerinde; bu USD gücünü kullanmak askeri gücü kullanmaktan daha etkili buluyordur...

5. Dün selka Temmuz, Ağustos ve hatta Eylül ayında da USD da süşüş bekliyorum.. Tahminim Eylül ayı 3,42 TL dir... KATAR anlaşmaya sadık kalırsa USD sene sonu 3,36 TL yi bile görebilir...

Ağam senin dilin ne söyliyir.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Yaw suudi, qatar i isgal eder diyosunuz da sinir a askeri yiginak yapti mi acaba suudi...
    suud katar'ı işgal mi edecekmiş ?? komedi dünyası

katar TR için biraz önemli bir yer ama rusya ve çin için çok daha önemli, asya lng pazarının tamamı katar'dan gidiyor- çin'in bir numaralı önceliği enerji güvenliği olduğuna göre.. ruslar da avrupa doğalgaz tek tedarikçisi olduğu için katar doğalgazını pür dikkat izliyor, suriye'de savaş çıkmasının sebebi katar gazının avrupa'ya ulaşması için gerekli hattın oradan geçmesi.. rusya boşuna mı yerleşti suriye'ye, amacı gaz geçiş güzergahlarını kntrol etmek

suudların en önemli meselesi aramco'nun halka arzı, %5 için 100 milyar dolar hedefliyorlardı- tarihin en büyük halka arzı olacaktı.. ama kim alacak ? batı sermayesinin alacak hali olmadığı için, en büyük müşteri körfez sermayesi olacaktı.. newyork bankaları dedi ki, momentum yaratacak büyük bir alıcı lazım, ve o para sadece katar'da var.. lakin katar dedi ki, fazla bir şey alamam bir kaç milyar dolar atarım sadece.. kavga buradan koptu.. katar aramco'da %2 pay almayı kabul ederse yarın biter..

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ..
    türkiye'de dolar kurunun yükselmesinden kim zarar ediyor ?? bireylerin döviz borcu yok, döviz fazlası var- kar yazıyorlar.. ithal fiyatların yükselmesi yani enflasyon üzerinden kayıpları oluyor tabii, ama bu ikincil bir etki.. bankaların döviz pozisyonu sıfıra yakın, kur hareketi karlılıklarını etkilemiyor.. döviz borcu olan kesim: şirketler.. kur yükselince direkt zarar yazıyorlar bilançoya, özvarlıkları eriyor.. döviz açığı olan şirketleri panik edip döviz almaya zorlamak isteyen biri ne yapar ? bilanço kapanış günlerinde döviz kurlarını elinden geldiğince yukarı sürer.. zaten son 3 senedir öyle yapmış..
    yarıyıl bilançoları için geçerli olacak döviz kurları belli oldu.. usd/try 3.50 desteğinde tutunmasını sağlayan mühim faktörlerden biri daha gündemden düştü (kgf likiditesi kaynaklı yerli talebinin sona gelmesinden başka)

artık kim tutacak, nasıl tutacak bu doları merak ediyorum ?? savaş mı çıkıyormuş :-))

8. Grafiğe baksan her 3 aylık dönem sonunda dolar düşmüş sonraki ay ralli yapmış, grafiğemi inanalım kamberemi. Bu düğünler kambersiz olmazdı değilmi jhahahaha 3 senedir bilanço dönemlerinde kur yukarı sürülmüş hani sallamasyon, troll, falan anladıkda bu fazla artık fazla artık iş yalana giriyor.
    İnanmıyorsan açarsın geçen yılın grafiğini 31,03-30,06-30,09-31,12 fiyatlarına birde sonraki aylara bakarsında trolle ne anlatıyorsun.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

Sayfa 983/1013 İlkİlk ... 483883933973981982983984985993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •