Sayfa 456/1002 İlkİlk ... 356406446454455456457458466506556956 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,641 - 3,648 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Fan fin fon işlerini bugün noktaladım. Artık fon devri benim için kapandı. Şimdi , borsa da 5 tane hisse peşindeyim. Bugün borsa kırmızı . Çok utandığından kızarmış

Akşam kapanışı ve ABD enflasyonunu göreyim, BIST destekten döndüğünde gireceğim. Fondan iyi ekmek yedim. Ama artık piyasa günde en az 3 kez dalgalanıyor. Fon tutanlar hareketleri kaçırıyor. Oysa hisse veya döviz- altın- gümüş işinde gün içinde aşağıdan yakala yükseldikçe sat. Bu iş benim için en tatlı iş. Zaten emekliyim. Çalışan için mümkün değil. O nedenle fon tercih ediyorlar. Herkese bol kazançlar olsun. yatırım, batırım tavsiyesi - yönlendirmesi olamaz.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Merhabalar,

1- X bir hisse senedi fonunun portföyünde yer alan hisse senetlerinin hangileri olduğunu öğrenme imkanımız var mı?
    2- Bir fonun hangi aracı kurumlarla, hangi tahtalarda işlem yaptığını öğrenebilme şansımız var mı?
    tam olarak öğrenemezsiniz neyin ne olduğunu bilemezsiniz. ayriyetten bizim borsada fiktif işlemler de çoktur.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

3.  Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    Merhabalar,

1- X bir hisse senedi fonunun portföyünde yer alan hisse senetlerinin hangileri olduğunu öğrenme imkanımız var mı?
    2- Bir fonun hangi aracı kurumlarla, hangi tahtalarda işlem yaptığını öğrenebilme şansımız var mı?
    Günlük olarak bilemezsiniz.
    Ancak 1 önceki ayın portföyünü KAP'taki fon sayfasındaki dağılım raporundan öğrenebilirsiniz.

Kimle işlem yaptığınıda KAP'taki komisyon ödemelerine bakarak öğrenebilirsiniz.

4. BİST doğru dürüst düşemiyorda, çıkamıyorda, takıldı kaldı.

5.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Fan fin fon işlerini bugün noktaladım. Artık fon devri benim için kapandı. Şimdi , borsa da 5 tane hisse peşindeyim. Bugün borsa kırmızı . Çok utandığından kızarmış

Akşam kapanışı ve ABD enflasyonunu göreyim, BIST destekten döndüğünde gireceğim. Fondan iyi ekmek yedim. Ama artık piyasa günde en az 3 kez dalgalanıyor. Fon tutanlar hareketleri kaçırıyor. Oysa hisse veya döviz- altın- gümüş işinde gün içinde aşağıdan yakala yükseldikçe sat. Bu iş benim için en tatlı iş. Zaten emekliyim. Çalışan için mümkün değil. O nedenle fon tercih ediyorlar. Herkese bol kazançlar olsun. yatırım, batırım tavsiyesi - yönlendirmesi olamaz.
    kardeş sadece piyasa temel-teknik verilerini yorumlayarak al-satla para kazanmak çok zor, bu işin 40 yıllık kompedanları kazanamıyor. 2 kazanırsın 3.de hepsi gider. tuhaf gelebilir ama çok güçlü bir hissiyatın olmalı o tarz için, ben o konuda kendime güvendiğim halde ilk yıl karım %10, ikinci yıl %40'ı ancak buldurdum(o da viopta teminatın %40'ı). kendini sürekli geliştirmek, kafayı sürekli çalıştırmak gereken baya zorlu bi yol. keşke piyasa senin dediğin gibi hergün aynı aralıkta dalgalansa zaten muhtemelen fon diye birşey olmazdı herkes burdan garantili kazanırdı çünkü: ) sen yukarda satarsın daha yukarı gider, aşağıda alırsın daha aşağı gider falan.(genelde 2.olur)

Dostum ben yazliga gececem, asil ikametgah taki ev netimi de dondurcam, yazlikta fon durumlarina da cep tel internet ile bakarim ama onlarda tarifeye yuzde 50 zam yapmislar ayni firmada durup durmamaya karar veremedim ya gecen sene de bole dusunceler de idim, napcam bakalim...

fon a devam, serbest lere geciyorum zaten stopajli ve agresif...

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Fan fin fon işlerini bugün noktaladım. Artık fon devri benim için kapandı. Şimdi , borsa da 5 tane hisse peşindeyim. Bugün borsa kırmızı . Çok utandığından kızarmış

yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kardeş sadece piyasa temel-teknik verilerini yorumlayarak al-satla para kazanmak çok zor, bu işin 40 yıllık kompedanları kazanamıyor. 2 kazanırsın 3.de hepsi gider. tuhaf gelebilir ama çok güçlü bir hissiyatın olmalı o tarz için, ben o konuda kendime güvendiğim halde ilk yıl karım %10, ikinci yıl %40'ı ancak buldurdum(o da viopta teminatın %40'ı). kendini sürekli geliştirmek, kafayı sürekli çalıştırmak gereken baya zorlu bi yol. keşke piyasa senin dediğin gibi hergün aynı aralıkta dalgalansa zaten muhtemelen fon diye birşey olmazdı herkes burdan garantili kazanırdı çünkü: ) sen yukarda satarsın daha yukarı gider, aşağıda alırsın daha aşağı gider falan.(genelde 2.olur)
    iyi şirketlerden oluşan bir portföy yapalım takibe bile gerek yok gerçekten. Çok hareket ediyoruz. Kaybın nedeni de bu..
    Saygılar..

8.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    iyi şirketlerden oluşan bir portföy yapalım takibe bile gerek yok gerçekten. Çok hareket ediyoruz. Kaybın nedeni de bu..
    Saygılar..
    çok haklısın da senin dediğin yatırım. yatırımda düzenli para kazanma gözetmezsin 5-10 yıl sonrayı düşünürsün. al satta hedef düzenli getiri, hatta bu işten geçim sağlamak. arkadaş ikinci kulvara yöneliyor gibi, o konuda seçimi net yapmak gerek.

Sayfa 456/1002 İlkİlk ... 356406446454455456457458466506556956 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •