Sayfa 200/356 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300 ... SonSon
Arama sonucu : 2847 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: ALCAR - Alarko Carrier

1.  Alıntı Originally Posted by Gölge Yazıyı Oku
    Sn. Chef, bedelsiz sermaye artırımı için yönetim kurulu bir anda topanıp bu kararı alabiliyor. Çok basit bir işlem. Şu an kayıtlı sermaye tavanı sınırındalar şu an iki seçenek var.

Önce kayıtlı sermaye tavanını artırıp daha sonra bedelsiz açıklayabilir,

Ya da bir kereye mahsus yönetim kurulunun bu tavanı delmeye hakkı var yani kayıtlı sermayeyi artırmadan da bu karar gelebilir.

Kayıtlı sermaye tavanı 5 yılda bir güncellenmek zorunda. Acaba bu kaçıncı yılı kayıtlı sermayenin.
    Sayın gölge sermaye tavanını güncellemeyeli 6 sene oldu aslında daha fazla fakat konu gündeme en son 6 yıl önce geldi bahsettiğiniz her şeye vakıfın dilerim bir an önce gerçekleşir bu şirket bir çok şey için geç kaldı ya da tüm bunları kasıtlı yaptı bu itibarı bundan sonra zor düzeltir Ar-Ge çalışmaları hidrojen ile çalışan kombi vs hiç biri şirkete prim ve değer kazandırmıyor piyasada itibar yerlerde bunu maalesef kendileri istediler yatırımcı ilişkileri ile konuştuğunuzda size hisse pahalı diyen o işler patronunların teveccüh diyen kısacası %15 bizim umurumuzda değil tavırlarını size hissettiren bir yapı yinede hayırlı güzel haberlerin bir an önce gelmesini dilerim.
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir

2. Alcar kayıtlı sermaye sisteminde değil. 2017 rezilliğinde kayıtlı sermaye tavanımızı güncelliyoruz diye spk ya acemice! (bence bilerek) başvurdu, spk geri dönüş yaptı; zaten tavandasınız, neyi güncelliyorsunuz saçmalıyorsunuz diye!!!! (Kağıt 30 lu fiyatlarda taban oldu) Dolayısı ile yeni tavan belirlemedikleri için kayıtlı sermaye sisteminden otomatik olarak ATILDI... Kayıtlı sermaye tavanına ve bugünkü sermayeye yani 10.800 bin TL (Doların 1.5 lira olduğu zaman) 2003 yılında ulaştı[emoji3][emoji3][emoji3] 19 yıl önce....

Ben şahsen bu yıl sermaye ile ilgili bir hareket bekliyorum. Omurgasızlıklarına artık son vereceklerini TAHMİN ediyorum...

Şirketin sermaye arttırımı için 3 seçeneği var..
    1- Olağanüstü genel kurul çağrısı yapıp burada yeni kayıtlı sermaye tavanı belirleyip, sermaye arttırabilir.
    2- Olağanüstü genel kurul çağrısı yapıp, yeni kayıtlı sermaye tavanı belirleyebilir, arttırımı emir alıncaya kadar yine bekletir.
    3-Yıllık olağan genel kurulda (2023) yeni tavan belirlenip, kayıtlı sermaye sistemine tekrar girer...Sermaye arttırımını ya hemen yapar yada emir bekler!

AL/SAT/TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANINIZA BAŞVURMADAN BURADAKİ FİKİRLER İLE İŞLEM YAPMAYINIZ...

3.  Alıntı Originally Posted by O'Sullivan Yazıyı Oku
    Alcar kayıtlı sermaye sisteminde değil. 2017 rezilliğinde kayıtlı sermaye tavanımızı güncelliyoruz diye spk ya acemice! (bence bilerek) başvurdu, spk geri dönüş yaptı; zaten tavandasınız, neyi güncelliyorsunuz saçmalıyorsunuz diye!!!! (Kağıt 30 lu fiyatlarda taban oldu) Dolayısı ile yeni tavan belirlemedikleri için kayıtlı sermaye sisteminden otomatik olarak ATILDI... Kayıtlı sermaye tavanına ve bugünkü sermayeye yani 10.800 bin TL (Doların 1.5 lira olduğu zaman) 2003 yılında ulaştı[emoji3][emoji3][emoji3] 19 yıl önce....

Ben şahsen bu yıl sermaye ile ilgili bir hareket bekliyorum. Omurgasızlıklarına artık son vereceklerini TAHMİN ediyorum...

Şirketin sermaye arttırımı için 3 seçeneği var..
    1- Olağanüstü genel kurul çağrısı yapıp burada yeni kayıtlı sermaye tavanı belirleyip, sermaye arttırabilir.
    2- Olağanüstü genel kurul çağrısı yapıp, yeni kayıtlı sermaye tavanı belirleyebilir, arttırımı emir alıncaya kadar yine bekletir.
    3-Yıllık olağan genel kurulda (2023) yeni tavan belirlenip, kayıtlı sermaye sistemine tekrar girer...Sermaye arttırımını ya hemen yapar yada emir bekler!

AL/SAT/TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANINIZA BAŞVURMADAN BURADAKİ FİKİRLER İLE İŞLEM YAPMAYINIZ...
    Sn. O Sullivan dilerlerse yönetim kurulu kararıyla bu işi bitirirler tabiki Amerikalı ortakların da kabul etmesi gerekiyor. Kağıdın takası dağınık, en azından öyle görünüyor ama bunlarda tezgah bitmez. Hacim ise son kapanış gününde yerlerdeydi satacak adam bulamayınca kuyruk sallamaya başlar yakında(!)
    Buradaki esas mesele son zamanlarda yaptıkları alçaklığı yatırımcının gözüne soka soka yapıyor olmaları. Önceden alınmış bir kararla temettü yok fakat işler fena değil gelen paraya yedek akçeye giriyor ya da belli başlı vakıflara bağışlanıyor. Küçük ortaklara şeffaf değiller, içerden haber alanlar için sorun yok, rahatlıkla pozisyon alabilirler.
    Bizim gibi yatırımcılara “işine gelirse tut” diyen bir yönetim bu ekonomik kriz ortamında yatırımcıyı korumayacaksa bu şirkete kim niye itibar etsin ? Neden yatırım yapsın bahsettiğim büyük para sahipleri iki haber uğruna büyük para girişi olmaz; ürün çeşitliliği açısından göstermelik bir genişleme var, şirkette reklam eksikliği var, büyümeye ürün geliştirerek giden bir şirket reklamsız iş yapamaz. Yurtdışı satışları var fakat bu kur ortamında ihracatçıların Show yaptığı ortamda bunlar akıl tutulması yaşıyorlar sanırım. Şirketin mali yapısını güçlendirmek istiyorlar fakat sermayeden bahseden yok.
    Derdim “temettü” değil fakat temettü vermiyorsun! 2 yıldır yatırımcının %40 mağdur şirket olarak altı üstü ekstra lot dağıtacan üstelik bunu yaparak mali yapısını düzelteceksin fakat nedense yapmıyorlar. Sanırım bizden başka kimseye yedirmeyiz diyorlar. En azından ben öyle anlıyorum neyse…
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Son düzenleme : chef.; 19-05-2022 saat: 23:53.

4. Sizce alcar sadece varlıklarıyla bile bu piyasa değerini haketmiyor mu yıllık faaliyet karını falan da hesaplamıyorum ki 6 aylık bilanço ilk çeyreğim yarısı kadar gelse şirketten her hangi bir para çıkışı da olmazsa fk ne olur 1.5 milyonluk tahta defter değerinin 5 katına fiyatlansa ne olur bir kere tahta yapısı beklenti üzerine kurulmuş ki beklentili Kağıt pahalı görünür aksine bu ucuzluyor neden ünlü at hırsızı spekülatörümüz öyle arzu ediyor diye bedelsiz potansiyeli yokmuş gibi muamele görüyor tmm yüce patronlar bedelsize teveccüh göstermek zorunda değiller peki öyleyse bende inelim diyorum finansal değerlere bakalım kime daha fazla zarar verecek bu iş he bu ortamı kasıtlı yaratılıp şirket hisselerini geri toplamak gibi bir dertleri yoksa tabi…
    10 yılda en az 4 kere bölünen düzenli temettü veren ve piyasa değerini sürekli yükselten şirketlere şahit olunca yönetime ve tahtayı yöneten hırsızlara karşı gösterdiğimiz sabrın karşılığında ne aldık koca bir sıfır büyümeye yapılan yatım şahsım adıma kura yenildi enflasyona yenildi endekse yenildi neden sığ tahtanın hırsızları ve şirket yönetiminin onlara çanak tutması yüzünden itiraz edenler olacaktır bil hassa onlara bu işe en az 10 yılını vererek bire bir aynılarını yaşamalarını arzu ederim sığ tahtada sabır zor iştir bu işe bunu bilerek girdik ki artık bu borsada garan bile sığ, Şirketler bir şekilde bu işe emek verip halka açık paylardan maksimum yararlanmak için her yolu denerken biz bu at hırsızlarının ne yapmaya çalıştığını çözmek için uğraşıyoruz

5. Chef. im, şirket kayıtlı sermaye sisteminden otomatik çıkarıldığı için, sermaye arttırımı nı yönetim kurulu kararı ile şuanki kanunlara göre yapamaz. Ha zaten yapmak istese TEVECCÜH gösterse alır bir olağanüstü genel kurul kararı yine aynı yönetim kurulu ile bu kararı alabilir. Ama ARRR meselesi diye boşuna demiyoruz. 10+ kusur yıldır buradayım, iş inada bindi... Bu zibidilere boyun eğmek asla yok....

Tarihi kar açıkladığı yıl 2017 yada 2018, bunu taban ile kutlayan haysiyetsizlere tek bir lotumu vermem. (Öncesinde hiçbir prim yapmamasına rağmen) Bunu asla unutmadım, unutturmayacağım. Cibiliyet problemlerinin en net örneğidir benim için.
     Alıntı Originally Posted by chef. Yazıyı Oku
    Sn. O Sullivan dilerlerse yönetim kurulu kararıyla bu işi bitirirler tabiki Amerikalı ortakların da kabul etmesi gerekiyor. Kağıdın takası dağınık, en azından öyle görünüyor ama bunlarda tezgah bitmez. Hacim ise son kapanış gününde yerlerdeydi satacak adam bulamayınca kuyruk sallamaya başlar yakında(!)
    Buradaki esas mesele son zamanlarda yaptıkları alçaklığı yatırımcının gözüne soka soka yapıyor olmaları. Önceden alınmış bir kararla temettü yok fakat işler fena değil gelen paraya yedek akçeye giriyor ya da belli başlı vakıflara bağışlanıyor. Küçük ortaklara şeffaf değiller, içerden haber alanlar için sorun yok, rahatlıkla pozisyon alabilirler.
    Bizim gibi yatırımcılara �işine gelirse tut� diyen bir yönetim bu ekonomik kriz ortamında yatırımcıyı korumayacaksa bu şirkete kim niye itibar etsin ? Neden yatırım yapsın bahsettiğim büyük para sahipleri iki haber uğruna büyük para girişi olmaz; ürün çeşitliliği açısından göstermelik bir genişleme var, şirkette reklam eksikliği var, büyümeye ürün geliştirerek giden bir şirket reklamsız iş yapamaz. Yurtdışı satışları var fakat bu kur ortamında ihracatçıların Show yaptığı ortamda bunlar akıl tutulması yaşıyorlar sanırım. Şirketin mali yapısını güçlendirmek istiyorlar fakat sermayeden bahseden yok.
    Derdim �temettü� değil fakat temettü vermiyorsun! 2 yıldır yatırımcının %40 mağdur şirket olarak altı üstü ekstra lot dağıtacan üstelik bunu yaparak mali yapısını düzelteceksin fakat nedense yapmıyorlar. Sanırım bizden başka kimseye yedirmeyiz diyorlar. En azından ben öyle anlıyorum neyse�

6.  Alıntı Originally Posted by O'Sullivan Yazıyı Oku
    Chef. im, şirket kayıtlı sermaye sisteminden otomatik çıkarıldığı için, sermaye arttırımı nı yönetim kurulu kararı ile şuanki kanunlara göre yapamaz. Ha zaten yapmak istese TEVECCÜH gösterse alır bir olağanüstü genel kurul kararı yine aynı yönetim kurulu ile bu kararı alabilir. Ama ARRR meselesi diye boşuna demiyoruz. 10+ kusur yıldır buradayım, iş inada bindi... Bu zibidilere boyun eğmek asla yok....

Tarihi kar açıkladığı yıl 2017 yada 2018, bunu taban ile kutlayan haysiyetsizlere tek bir lotumu vermem. (Öncesinde hiçbir prim yapmamasına rağmen) Bunu asla unutmadım, unutturmayacağım. Cibiliyet problemlerinin en net örneğidir benim için.

sn O sullivan yatırımcı ilişkileri ile son görüşmemde bu kararı yönetim kurulu alabilir denildi artık çok da fark etmez hırsız onursuz haysiyetsizler bedelsiz verse ne olur tarihi kar açıklasa ne olur geleni tokatlıyorlar burada itibar yerlerde bu zürriyeti bozukların ticareti temiz olur diyen kimse yok alayı hırsız ya da hırsıza çanak tutan insanlar... spk ya kapsamlı bir yazı daha yazacağım cimer üzerinden bu da son olur bir şey çıkacağı yok da son kez deneyeceğim adamlar her şeyi bir şekilde kulpuna uyduruyor kimse kusura bakmasın lafım buradaki arkadaşlara değil sayın eliot lütfen yanlış anlamayın fakat teknik anlamdaki hangi oluşumu adabıyla yerine getirmiş ki toboyu düzgün çalıştırsın çalışsa bile 10 yıl sonra 400 üzeri atacak diye de sevinecek değilim. benden de tek lot alamazlar ky de akıllı olsun artık kağıda emek vermiş herkese saygılar
    kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir

7. devre kestir de rahatla ...

8. %2 lik değer kaybına yol açan şey nedir blok satış falan mı tabi ki hayır onursuz haysiyetsiz hazır cumacılar satıyor ben daha çok satayım ne de olsa alttan alırım usul adap içinde tahta yaptığı görülmüş mü yok bu işler kar amacı güden işler şirket yönetimi pasif ve umursamaz olunca meydan ite çakala geniş geliyor adam gibi beklenti yaratan istikrar vaat eden bir hissede bu operasyon çocukluğunu zor görürsünüz
    kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir

Sayfa 200/356 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •