Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
4,07 10% 355,01 Mn 3,91 / 4,07
9,46 10% 2,03 Mr 9,00 / 9,46
4,40 10% 347,36 Mn 4,20 / 4,40
660,50 9.99% 372,72 Mn 660,50 / 660,50
43,60 9.99% 176,23 Mn 39,70 / 43,60
389,75 -9.99% 4,94 Mn 389,75 / 430,00
3,43 -9.97% 1,04 Mr 3,43 / 3,62
44,06 -9.97% 548,15 Mn 44,06 / 45,90
121,20 -9.96% 3,21 Mr 121,20 / 147,80
165,50 -9.96% 1,69 Mr 165,50 / 180,00
3,54 0.57% 24,09 Mr 3,52 / 3,69
113,20 9.58% 15,35 Mr 97,70 / 113,20
40,86 -0.97% 14,18 Mr 40,58 / 43,72
75,85 0.8% 10,72 Mr 74,20 / 76,10
308,50 -0.8% 9,92 Mr 306,25 / 309,50
21,20 3.62% 1,23 Mr 20,72 / 21,56
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
339,50 4.14% 8,94 Mr 331,75 / 345,00
774,50 -1.96% 3,49 Mr 771,50 / 792,00
100,90 1.77% 616,38 Mn 99,00 / 101,60
116,40 1.93% 273,16 Mn 112,60 / 116,70
431,75 0.76% 9,13 Mr 425,00 / 438,75
36,00 2.68% 245,44 Mn 35,10 / 36,34
11,18 -0.18% 514,32 Mn 11,10 / 11,44
88,20 1.73% 812,44 Mn 86,55 / 90,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 200/357 ÝlkÝlk ... 100150190198199200201202210250300 ... SonSon
Arama sonucu : 2855 madde; 1,593 - 1,600 arasý.

Konu: ALCAR - Alarko Carrier

1.  Alýntý Originally Posted by Gölge Yazýyý Oku
    Sn. Chef, bedelsiz sermaye artýrýmý için yönetim kurulu bir anda topanýp bu kararý alabiliyor. Çok basit bir iþlem. Þu an kayýtlý sermaye tavaný sýnýrýndalar þu an iki seçenek var.

Önce kayýtlý sermaye tavanýný artýrýp daha sonra bedelsiz açýklayabilir,

Ya da bir kereye mahsus yönetim kurulunun bu tavaný delmeye hakký var yani kayýtlý sermayeyi artýrmadan da bu karar gelebilir.

Kayýtlý sermaye tavaný 5 yýlda bir güncellenmek zorunda. Acaba bu kaçýncý yýlý kayýtlý sermayenin.
    Sayýn gölge sermaye tavanýný güncellemeyeli 6 sene oldu aslýnda daha fazla fakat konu gündeme en son 6 yýl önce geldi bahsettiðiniz her þeye vakýfýn dilerim bir an önce gerçekleþir bu þirket bir çok þey için geç kaldý ya da tüm bunlarý kasýtlý yaptý bu itibarý bundan sonra zor düzeltir Ar-Ge çalýþmalarý hidrojen ile çalýþan kombi vs hiç biri þirkete prim ve deðer kazandýrmýyor piyasada itibar yerlerde bunu maalesef kendileri istediler yatýrýmcý iliþkileri ile konuþtuðunuzda size hisse pahalý diyen o iþler patronunlarýn teveccüh diyen kýsacasý %15 bizim umurumuzda deðil tavýrlarýný size hissettiren bir yapý yinede hayýrlý güzel haberlerin bir an önce gelmesini dilerim.
    Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir

2. Alcar kayýtlý sermaye sisteminde deðil. 2017 rezilliðinde kayýtlý sermaye tavanýmýzý güncelliyoruz diye spk ya acemice! (bence bilerek) baþvurdu, spk geri dönüþ yaptý; zaten tavandasýnýz, neyi güncelliyorsunuz saçmalýyorsunuz diye!!!! (Kaðýt 30 lu fiyatlarda taban oldu) Dolayýsý ile yeni tavan belirlemedikleri için kayýtlý sermaye sisteminden otomatik olarak ATILDI... Kayýtlý sermaye tavanýna ve bugünkü sermayeye yani 10.800 bin TL (Dolarýn 1.5 lira olduðu zaman) 2003 yýlýnda ulaþtý[emoji3][emoji3][emoji3] 19 yýl önce....

Ben þahsen bu yýl sermaye ile ilgili bir hareket bekliyorum. Omurgasýzlýklarýna artýk son vereceklerini TAHMÝN ediyorum...

Þirketin sermaye arttýrýmý için 3 seçeneði var..
    1- Olaðanüstü genel kurul çaðrýsý yapýp burada yeni kayýtlý sermaye tavaný belirleyip, sermaye arttýrabilir.
    2- Olaðanüstü genel kurul çaðrýsý yapýp, yeni kayýtlý sermaye tavaný belirleyebilir, arttýrýmý emir alýncaya kadar yine bekletir.
    3-Yýllýk olaðan genel kurulda (2023) yeni tavan belirlenip, kayýtlý sermaye sistemine tekrar girer...Sermaye arttýrýmýný ya hemen yapar yada emir bekler!

AL/SAT/TUT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. YATIRIM DANIÞMANINIZA BAÞVURMADAN BURADAKÝ FÝKÝRLER ÝLE ÝÞLEM YAPMAYINIZ...

3.  Alýntý Originally Posted by O'Sullivan Yazýyý Oku
    Alcar kayýtlý sermaye sisteminde deðil. 2017 rezilliðinde kayýtlý sermaye tavanýmýzý güncelliyoruz diye spk ya acemice! (bence bilerek) baþvurdu, spk geri dönüþ yaptý; zaten tavandasýnýz, neyi güncelliyorsunuz saçmalýyorsunuz diye!!!! (Kaðýt 30 lu fiyatlarda taban oldu) Dolayýsý ile yeni tavan belirlemedikleri için kayýtlý sermaye sisteminden otomatik olarak ATILDI... Kayýtlý sermaye tavanýna ve bugünkü sermayeye yani 10.800 bin TL (Dolarýn 1.5 lira olduðu zaman) 2003 yýlýnda ulaþtý[emoji3][emoji3][emoji3] 19 yýl önce....

Ben þahsen bu yýl sermaye ile ilgili bir hareket bekliyorum. Omurgasýzlýklarýna artýk son vereceklerini TAHMÝN ediyorum...

Þirketin sermaye arttýrýmý için 3 seçeneði var..
    1- Olaðanüstü genel kurul çaðrýsý yapýp burada yeni kayýtlý sermaye tavaný belirleyip, sermaye arttýrabilir.
    2- Olaðanüstü genel kurul çaðrýsý yapýp, yeni kayýtlý sermaye tavaný belirleyebilir, arttýrýmý emir alýncaya kadar yine bekletir.
    3-Yýllýk olaðan genel kurulda (2023) yeni tavan belirlenip, kayýtlý sermaye sistemine tekrar girer...Sermaye arttýrýmýný ya hemen yapar yada emir bekler!

AL/SAT/TUT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. YATIRIM DANIÞMANINIZA BAÞVURMADAN BURADAKÝ FÝKÝRLER ÝLE ÝÞLEM YAPMAYINIZ...
    Sn. O Sullivan dilerlerse yönetim kurulu kararýyla bu iþi bitirirler tabiki Amerikalý ortaklarýn da kabul etmesi gerekiyor. Kaðýdýn takasý daðýnýk, en azýndan öyle görünüyor ama bunlarda tezgah bitmez. Hacim ise son kapanýþ gününde yerlerdeydi satacak adam bulamayýnca kuyruk sallamaya baþlar yakýnda(!)
    Buradaki esas mesele son zamanlarda yaptýklarý alçaklýðý yatýrýmcýnýn gözüne soka soka yapýyor olmalarý. Önceden alýnmýþ bir kararla temettü yok fakat iþler fena deðil gelen paraya yedek akçeye giriyor ya da belli baþlý vakýflara baðýþlanýyor. Küçük ortaklara þeffaf deðiller, içerden haber alanlar için sorun yok, rahatlýkla pozisyon alabilirler.
    Bizim gibi yatýrýmcýlara “iþine gelirse tut” diyen bir yönetim bu ekonomik kriz ortamýnda yatýrýmcýyý korumayacaksa bu þirkete kim niye itibar etsin ? Neden yatýrým yapsýn bahsettiðim büyük para sahipleri iki haber uðruna büyük para giriþi olmaz; ürün çeþitliliði açýsýndan göstermelik bir geniþleme var, þirkette reklam eksikliði var, büyümeye ürün geliþtirerek giden bir þirket reklamsýz iþ yapamaz. Yurtdýþý satýþlarý var fakat bu kur ortamýnda ihracatçýlarýn Show yaptýðý ortamda bunlar akýl tutulmasý yaþýyorlar sanýrým. Þirketin mali yapýsýný güçlendirmek istiyorlar fakat sermayeden bahseden yok.
    Derdim “temettü” deðil fakat temettü vermiyorsun! 2 yýldýr yatýrýmcýnýn %40 maðdur þirket olarak altý üstü ekstra lot daðýtacan üstelik bunu yaparak mali yapýsýný düzelteceksin fakat nedense yapmýyorlar. Sanýrým bizden baþka kimseye yedirmeyiz diyorlar. En azýndan ben öyle anlýyorum neyse…
    Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
    Son düzenleme : chef.; 19-05-2022 saat: 23:53.

4. Sizce alcar sadece varlýklarýyla bile bu piyasa deðerini haketmiyor mu yýllýk faaliyet karýný falan da hesaplamýyorum ki 6 aylýk bilanço ilk çeyreðim yarýsý kadar gelse þirketten her hangi bir para çýkýþý da olmazsa fk ne olur 1.5 milyonluk tahta defter deðerinin 5 katýna fiyatlansa ne olur bir kere tahta yapýsý beklenti üzerine kurulmuþ ki beklentili Kaðýt pahalý görünür aksine bu ucuzluyor neden ünlü at hýrsýzý spekülatörümüz öyle arzu ediyor diye bedelsiz potansiyeli yokmuþ gibi muamele görüyor tmm yüce patronlar bedelsize teveccüh göstermek zorunda deðiller peki öyleyse bende inelim diyorum finansal deðerlere bakalým kime daha fazla zarar verecek bu iþ he bu ortamý kasýtlý yaratýlýp þirket hisselerini geri toplamak gibi bir dertleri yoksa tabi…
    10 yýlda en az 4 kere bölünen düzenli temettü veren ve piyasa deðerini sürekli yükselten þirketlere þahit olunca yönetime ve tahtayý yöneten hýrsýzlara karþý gösterdiðimiz sabrýn karþýlýðýnda ne aldýk koca bir sýfýr büyümeye yapýlan yatým þahsým adýma kura yenildi enflasyona yenildi endekse yenildi neden sýð tahtanýn hýrsýzlarý ve þirket yönetiminin onlara çanak tutmasý yüzünden itiraz edenler olacaktýr bil hassa onlara bu iþe en az 10 yýlýný vererek bire bir aynýlarýný yaþamalarýný arzu ederim sýð tahtada sabýr zor iþtir bu iþe bunu bilerek girdik ki artýk bu borsada garan bile sýð, Þirketler bir þekilde bu iþe emek verip halka açýk paylardan maksimum yararlanmak için her yolu denerken biz bu at hýrsýzlarýnýn ne yapmaya çalýþtýðýný çözmek için uðraþýyoruz

5. Chef. im, þirket kayýtlý sermaye sisteminden otomatik çýkarýldýðý için, sermaye arttýrýmý ný yönetim kurulu kararý ile þuanki kanunlara göre yapamaz. Ha zaten yapmak istese TEVECCÜH gösterse alýr bir olaðanüstü genel kurul kararý yine ayný yönetim kurulu ile bu kararý alabilir. Ama ARRR meselesi diye boþuna demiyoruz. 10+ kusur yýldýr buradayým, iþ inada bindi... Bu zibidilere boyun eðmek asla yok....

Tarihi kar açýkladýðý yýl 2017 yada 2018, bunu taban ile kutlayan haysiyetsizlere tek bir lotumu vermem. (Öncesinde hiçbir prim yapmamasýna raðmen) Bunu asla unutmadým, unutturmayacaðým. Cibiliyet problemlerinin en net örneðidir benim için.
     Alýntý Originally Posted by chef. Yazýyý Oku
    Sn. O Sullivan dilerlerse yönetim kurulu kararýyla bu iþi bitirirler tabiki Amerikalý ortaklarýn da kabul etmesi gerekiyor. Kaðýdýn takasý daðýnýk, en azýndan öyle görünüyor ama bunlarda tezgah bitmez. Hacim ise son kapanýþ gününde yerlerdeydi satacak adam bulamayýnca kuyruk sallamaya baþlar yakýnda(!)
    Buradaki esas mesele son zamanlarda yaptýklarý alçaklýðý yatýrýmcýnýn gözüne soka soka yapýyor olmalarý. Önceden alýnmýþ bir kararla temettü yok fakat iþler fena deðil gelen paraya yedek akçeye giriyor ya da belli baþlý vakýflara baðýþlanýyor. Küçük ortaklara þeffaf deðiller, içerden haber alanlar için sorun yok, rahatlýkla pozisyon alabilirler.
    Bizim gibi yatýrýmcýlara �iþine gelirse tut� diyen bir yönetim bu ekonomik kriz ortamýnda yatýrýmcýyý korumayacaksa bu þirkete kim niye itibar etsin ? Neden yatýrým yapsýn bahsettiðim büyük para sahipleri iki haber uðruna büyük para giriþi olmaz; ürün çeþitliliði açýsýndan göstermelik bir geniþleme var, þirkette reklam eksikliði var, büyümeye ürün geliþtirerek giden bir þirket reklamsýz iþ yapamaz. Yurtdýþý satýþlarý var fakat bu kur ortamýnda ihracatçýlarýn Show yaptýðý ortamda bunlar akýl tutulmasý yaþýyorlar sanýrým. Þirketin mali yapýsýný güçlendirmek istiyorlar fakat sermayeden bahseden yok.
    Derdim �temettü� deðil fakat temettü vermiyorsun! 2 yýldýr yatýrýmcýnýn %40 maðdur þirket olarak altý üstü ekstra lot daðýtacan üstelik bunu yaparak mali yapýsýný düzelteceksin fakat nedense yapmýyorlar. Sanýrým bizden baþka kimseye yedirmeyiz diyorlar. En azýndan ben öyle anlýyorum neyse�

6.  Alýntý Originally Posted by O'Sullivan Yazýyý Oku
    Chef. im, þirket kayýtlý sermaye sisteminden otomatik çýkarýldýðý için, sermaye arttýrýmý ný yönetim kurulu kararý ile þuanki kanunlara göre yapamaz. Ha zaten yapmak istese TEVECCÜH gösterse alýr bir olaðanüstü genel kurul kararý yine ayný yönetim kurulu ile bu kararý alabilir. Ama ARRR meselesi diye boþuna demiyoruz. 10+ kusur yýldýr buradayým, iþ inada bindi... Bu zibidilere boyun eðmek asla yok....

Tarihi kar açýkladýðý yýl 2017 yada 2018, bunu taban ile kutlayan haysiyetsizlere tek bir lotumu vermem. (Öncesinde hiçbir prim yapmamasýna raðmen) Bunu asla unutmadým, unutturmayacaðým. Cibiliyet problemlerinin en net örneðidir benim için.

sn O sullivan yatýrýmcý iliþkileri ile son görüþmemde bu kararý yönetim kurulu alabilir denildi artýk çok da fark etmez hýrsýz onursuz haysiyetsizler bedelsiz verse ne olur tarihi kar açýklasa ne olur geleni tokatlýyorlar burada itibar yerlerde bu zürriyeti bozuklarýn ticareti temiz olur diyen kimse yok alayý hýrsýz ya da hýrsýza çanak tutan insanlar... spk ya kapsamlý bir yazý daha yazacaðým cimer üzerinden bu da son olur bir þey çýkacaðý yok da son kez deneyeceðim adamlar her þeyi bir þekilde kulpuna uyduruyor kimse kusura bakmasýn lafým buradaki arkadaþlara deðil sayýn eliot lütfen yanlýþ anlamayýn fakat teknik anlamdaki hangi oluþumu adabýyla yerine getirmiþ ki toboyu düzgün çalýþtýrsýn çalýþsa bile 10 yýl sonra 400 üzeri atacak diye de sevinecek deðilim. benden de tek lot alamazlar ky de akýllý olsun artýk kaðýda emek vermiþ herkese saygýlar
    kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir

7. devre kestir de rahatla ...

8. %2 lik deðer kaybýna yol açan þey nedir blok satýþ falan mý tabi ki hayýr onursuz haysiyetsiz hazýr cumacýlar satýyor ben daha çok satayým ne de olsa alttan alýrým usul adap içinde tahta yaptýðý görülmüþ mü yok bu iþler kar amacý güden iþler þirket yönetimi pasif ve umursamaz olunca meydan ite çakala geniþ geliyor adam gibi beklenti yaratan istikrar vaat eden bir hissede bu operasyon çocukluðunu zor görürsünüz
    kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir

Sayfa 200/357 ÝlkÝlk ... 100150190198199200201202210250300 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •