-
Hep aynı muhabbet ifrat ve tefrit olayı bir dengesini bulamıyoruz evden domatese giden yol .
bir mal toplumda kısıtlıysa ve ulaşılması zora düştüyse devlet bunu düzenlemeli 3. eve 4. eve vergiler arttırılmalı bazılarının en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşılıyamıyorken diğerin 5 tane daire alması zorlaştırılmalı bence cunkü o 5 evi alan yüzünden diğerleri madur oluyor
gecen gün 12 yaşındaki kızım okul cıkışı baya söğleniyordu ne oldu dedim okulda ikindi kahvaltısında cıkılatalı ekmek dağıtmışlar " baba bir cocugun elinde 5 dilim gördum önümdeki 3 dilim aldı sıra bana geldiğinde ekmekler bitti bu haksızlık.. " dedi (evde istediği kadar yer ama okuldakinin tadı farklı ve düştüğü hayal kırıklığının) yanı sosyal adalet olayını 12 yaşında anlamış i ama burda ki büyük büyük abileri, amcaları anlamamış.
mesela piyasada şeker azsa herkese yetmiyorsa o zaman devlet şeker alımını kışı bazında kısıtlayabılır, kısıtlamalıdır, ama şeker bolsa birinin alması diğerinin almasını engellemiyorsa, zorlaştırmıyorsa istediği kadar alsın hatta iyi olur üretimi destekler.
birde sabancı, koç ve komşu muhabbeti var bu aslında bize özgü bir durum değil insanların genel psikolojik davranış modeli çok makül ve mantıklı psikolojik acıklaması mevcut. aslında normal bir durum ama cok fazla konuyu dağıtmamak için girmiyeyim zaten çok uzun yazdım ama isterseniz anlatırım bildiğim kadarı ile
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri