Originally Posted by
ActuallyMelik
Çok güzel bir yaklaşım, Biraz daha teknik bilgi kazansam, ama esasen vaktim olsa ben de böyle incelemek ve portföy kuruluşlarıyla didişmek isterdim. Türkiye'de belli meslek sahiplerinin, meslekten olmayan insanlara karşı her zaman bir büyüklük taslaması olmuştur. Doktorlar ve avukatlar arasında buna çok rast geliyorum, özellikle avukatlar. Anladığım kadarıyla fon yöneticileri de böyle. Hiç hata yapmazlar, o bölümü okumuş oldukları için sürekli pohpohlanmayı beklerler, bir tercih değil de zorunlu olarak okumuşlar da lütfediyorlarmış gibi davranırlar. Havalı davranmalarına lafım yok (sonuçta bu iki meslek de meşakkatli bir öğrenim sürecini tamamlamayı gerektiriyor, ben olsam ben de havalı olurdum); ama işlerini layıkıyla yapsınlar Mars'a kadar havalı olsunlar, hiç problem değil. Ama gördüğümüz kadarıyla fon yöneticileri, nasıl olsa kimse anlamıyor, sığ bir piyasa, rekabet düşük, Türkiye'de mesela dolar üzerinden giderseniz belli zamanlarda çok iyi getiriler sağlayabilirsiniz vb gibi sebeplerden pek de işlerini ciddiye almıyorlar gibi geliyor.
Ben de çaresiz artık Tefaş'ın ruh ikizi oldum; kendimce getiri dönemlerine vs.ye bakıyorum, sürünüyorsa artık hiç acımıyorum. Ha bu arada sanmayın ki aksam alıp sabah satıyorum. Fon zaten kendini gösteriyor; mesela Mükafat Katılım Hissesi bana göre hopeless bir vaka. Osmanlı 1. Hisse Senedi de teklemeye başlamıştı (OPH galiba) ama son rallide fişekledi, diyorum ki., demek bunda hala hayat var bekle.
Gözlem altında tuttuklarım Fiba ve Albaraka hisse fonları var mesela şu anda; bir ay, üç ay, altı ay, 12 ay getirilere bakıyorum ilk 20 fon arasında hiçbir şekilde yer almıyorlar. Suları yavaş yavaş ısınmaya başlıyor yani. Sattığım zaman karımı top 15'e girmiş olanlara kaydırıyorum.
Ama ana prensibim, uzun soluklu elde durması.
Yer İmleri