Sayfa 617/1044 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,929 - 4,936 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Dostum, paylaşımlarımda XHOLD ve XBANK 'ı mukayese etmezsem eksik kalırdı. O nedenle bu mukayeseye XUTEK endeksini de PKART 'dan dolayı ekleyerek durumu görmek istedim...

Aşağıdaki grafikler sırası ile günlük, haftalık ve aylık olarak görünüyor...

Detaylı incelemeleri yukarıda yaptığım için sadece hangisi hangi zaman aralığında daha güçlü ona değineceğim..

Önce yine endekse göre değerlendirelim:

- XBANK zayıf bölgede ve zayıflıyor...

- XHOLD ise güçlü bölgede ve orada kalmak için çabalıyor...

- XUTEK ise güçlenmeye çalışıyor ama gün döngü sayısından dolayı sıkıntı yaşayabilir. Sıkıntı oluşmaz ise yeni bir döneme girebilir...

Kendi içlerinde ise hisse bazında:

- Endeks dahil hepsi atakta... Benim endeksteki düşüş beklentim sonlanmışa benziyor. Geçen haftaki dokunuşlar başarılı oldu ve endeks döndü...

Yine sıralama yapmak gerekirse:

1- XHOLD
    2- XU100
    3- XBANK
    4- XUTEK

XBANK 'ın 3. sırada olmasının nedeni endekse göre geride kalmasındandır...

XHOLD özellikle endekse göre aylık bazda ciddi potansiyel barındırıyor. Yukarıda da yazdığım gibi endekse göre olunca endeks düşüş yapsa bile bu daha az yapacaktır veya hiç yapmayacaktır demek oluyor. Fakat pirim yapacak demek değildir...

Sıkıntı yine haftalıkta. O nedenle önümüzdeki 1-2 hafta paniklemeden sıkı takip etmek gerekiyor. Bir geçiş dönemi yaşandığı muhakkak. Bu geçiş sanırım harmonik döngülerin birisinin inversion zamanına denk geldi. O nedenle ortada ufak bir çukur yapıp yoluna devam edebilir veya süreyi yataya yakın tamamlar. Tamamlanınca zaman dilimleri arasında senkronizasyon sağlanacağı için güzel günler yaşanabilir...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Paylaşımlarını detaylı okudum ve inceledim...
    Dostum, sen bu işi biliyorsun...Ana fikir i ortaya çıkardın...
    Xbank a dikkat etmek gerek ancak xhold bı sebepten atak yapacaktır.. hapmalı Ki !
    Borsa mantığı ile mal taşıyanların mantığı uyum sağlayabilsin.
    Teşekkür ederim.
    Saygılar
    Teşekkür ederim Dostum...

Şimdilik elimden gelen bu kadar. Faydalı bir çalışma olduysa ne mutlu bana...

Saygılar, hürmetler...

3. Dostum şunu eklemek istiyorum. Yarın, salı ve çarsamba günü isc ( amiral) tüm xbank , bist 100 gelecek için şekillendirecek bir süreç yaşatmalı, yaşatabilir.
    Bu long pozisyonda olmalı, olabilir ,Eğer oluşur ise yeni bir milad başlangıcı olacak , farklı şeyler konuşacağız.
    Amiral i iyi takip etmeni rica ediyorum. ( Pazartesi, salı , ve çarsamba günü)
    Saygılar bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

4. Sn T/A,

Siz döngüsel rsi mi yaptınız kendiniz, valla tebrik ederim. Ben de excelde yapmıştım ama, çok kötü göründü, sizinkisi orijinali gibi olmuş.

Bir de hareketlendirseniz gif gibi, bitti gitti.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sn T/A,

Siz döngüsel rsi mi yaptınız kendiniz, valla tebrik ederim. Ben de excelde yapmıştım ama, çok kötü göründü, sizinkisi orijinali gibi olmuş.

Bir de hareketlendirseniz gif gibi, bitti gitti.

Çok teşekkür ederim...

RSI değil de, momentum içeriklidir... Momentum ve gücü aynı anda gösteriyor...

Harekette sorun yok. Daha önce yapmıştım ama pek anlayan çıkmadığı için talep eden de olmuyor. O nedenle paylaşmıyorum...

Eski paylaşımlarımdan birisi aşağıdadır. Oradan bir göz atabilirsiniz...

Hayırlı Haftalar...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olmasını diliyorum...

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim...

RSI değil de, momentum içeriklidir... Momentum ve gücü aynı anda gösteriyor...

Harekette sorun yok. Daha önce yapmıştım ama pek anlayan çıkmadığı için talep eden de olmuyor. O nedenle paylaşmıyorum...

Eski paylaşımlarımdan birisi aşağıdadır. Oradan bir göz atabilirsiniz...

Türkçesi olmadığı için döngüsel RSİ diye çevirdim, RRG mi diyorlar. RSI ve Mom kullanarak yapıyorlar malum.

Siz tam olarak nasıl yapıyorsunuz tam anlayamadım ama, -belki izah etmişsinizdir okuyamadım maalesef,

Şöyle kullanıyorlar genelde, XUTEK, XUSIN, XUBANK gibi endekslerin XU100 göre rölatifinin RSI ve Momuna bakıyorlar, döngüselliği yakalıyorlar.

Bi ara kendi yaptığımla boğa piyasasına baktığımda şöyleydi ilişki son zamanlar, XUSIN ve XUTEK ile önce kaldırıyorlar, onlar ilk direnç bölgelerine ulaştığında realizasyona maruz kaldığında, XUHİZ ve XUBANK ı kaldırıyorlar dengelemek için bu esnada XU100 XU30 dayanıyor/direniyor şeklinde görülüyor, sonra XUSIN ve XUTEK e biraz daha veriyorlar karşılığında XUHİZ ve XUBANK ı biraz daha kaldırıyorlar, sonra eş zamanlı hepsine birden veriyorlar şeklinde idi.

Ayı piyasasında ayrıca gözlemlemeli, dönemsel olarak bu ilişki, ritim, döngüsellik değişebilir tabi, dönem yakalanmalı.

Eş zamanlı olarak denklem çözüldüğünde, bu tablo üzerinden bir de bu endekslerden herhangi biriyle betası yüksek olanı bir hisseyi takip ediyorlar.

Bence süper çalışmalarınız, tekrar başarılar...

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Türkçesi olmadığı için döngüsel RSİ diye çevirdim, RRG mi diyorlar. RSI ve Mom kullanarak yapıyorlar malum.

Siz tam olarak nasıl yapıyorsunuz tam anlayamadım ama, -belki izah etmişsinizdir okuyamadım maalesef,

Şöyle kullanıyorlar genelde, XUTEK, XUSIN, XUBANK gibi endekslerin XU100 göre rölatifinin RSI ve Momuna bakıyorlar, döngüselliği yakalıyorlar.

Bi ara kendi yaptığımla boğa piyasasına baktığımda şöyleydi ilişki son zamanlar, XUSIN ve XUTEK ile önce kaldırıyorlar, onlar ilk direnç bölgelerine ulaştığında realizasyona maruz kaldığında, XUHİZ ve XUBANK ı kaldırıyorlar dengelemek için bu esnada XU100 XU30 dayanıyor/direniyor şeklinde görülüyor, sonra XUSIN ve XUTEK e biraz daha veriyorlar karşılığında XUHİZ ve XUBANK ı biraz daha kaldırıyorlar, sonra eş zamanlı hepsine birden veriyorlar şeklinde idi.

Ayı piyasasında ayrıca gözlemlemeli, dönemsel olarak bu ilişki, ritim, döngüsellik değişebilir tabi, dönem yakalanmalı.

Eş zamanlı olarak denklem çözüldüğünde, bu tablo üzerinden bir de bu endekslerden herhangi biriyle betası yüksek olanı bir hisseyi takip ediyorlar.

Bence süper çalışmalarınız, tekrar başarılar...

Kodlamayı yaptıktan sonra kolumda ve boynumda fıtıksal problemler oluştu. Sanırım çalışmaya başlayınca çok zorluyorum. O nedenle biraz daha geliştirme yapacaktım, olmadı bu şekilde kaldı ve dediğiniz incelemeleri de yapabilmiş değilim...

Çok güzel bir bakış açısı yakalamışsınız. Benim bu uygulamada da ilk fırsatta bakıp görmek lâzım...

RSI 'ı kullanmadım ama kullanabilirim, sıkıntı olmaz. Fakat 0-100 arasında hareket ettiği için dar bir alana sıkıştığından hareketler net görünmüyor. RSI yerine benim grafiklerimde kullandığım mavi göstergeyi kullandım. Fakat istediğim ve beklediğim verimi alamadım.

Şu anda programın yüklü olduğu bilgisayar evde olduğu paylaşamıyorum ama eve geçince örnek paylaşabilirim...

Sayfa 617/1044 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •