Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 620/1044 İlkİlk ... 120520570610618619620621622630670720 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 4,953 - 4,960 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Programlar işe yaramıyor zaten, sadece modülleri kullanışlıysa elle sayımı kolaylaştırıyor.

Son gönderinizle ilgili üstte;

Ben daha ilk bakışta, ilk mesajda söylemiştim zaten, aynı orijinali gibi olmuş diye.

Gibisini kaldırın, orijinali bu, yumuşatmaya da gerek yok, aynısı.

Bunu hangi program ortamında yapabilirim diye düşününce, metastock desek böyle dörtlü bir gösterim yok replay yok, Get, Dynamic Trader desek replay var yine bu dörtlü grafik yok, Motivewave desek bunu java ile yapacak java bilgisi yok, Amibroker' da sanki böyle dörtlü bir gösterim vardı ama hakim değiliz programa.

Mecbur excelde, datalar sütuna yapıştırılacak, elle formülle performans rasyo osilatörü ve mom sütun sütun hesaplanacak, grafiğe dökülecek, hareketlendirmek için de ya makro ya da VB lazım, o VB bilgisi de bende kalmadı artık eskiden yapıyordum bir şeyler de, internetten örnek kodlara baka baka hareketlendirme yolunu bulacağız o zaman.

Bakalım boş bir vakitte
    Ben Amibroker kullanıyorum...

Daha başka kodlama dillerine de hâkim olduğum için kodlama konusunda çok zorluk çekmiyorum. Yeter ki mantığı yakalayayım...

Excel ve VB ise zayıf olduğum yönler. Makro konusunu da bir ara öğrenmek istedim ama zaman ayıramadım...

Genelde DELPHI ile çalıştığım için Amibroker bana kolay geliyor...

Amiroker 'dan sonra bilgisayarımdaki tüm borsa platformlarını sildim. "En iyi yol, bildiğin yoldur" prensibini uyguluyorum...

Amibroker 'da doğrudan 4 'lü gösterim yok. Oturup her şeyi pixel pixel kodlamak gerekiyor. İlk başta ben de çok zorlandım ve günlerce çözmek için uğraştım. İsteyince oluyor...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

İstediğin bir çalışma olursa seve seve yaparım...

DJI falan lâzımsa istemen yeterli...

Tarih ve hangi zaman diliminde istediğini belirtirsen o yönde bir çalışma yaparım...

Tüm ihtiyaçları karşılaması için çok emekli bir kodlama yaptım ama kullanmak nâsip olmuyor. Kimse anlamıyor mâlesef...

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sn T/A teşekkürler,

Normalde RRG de bildiğim kadarıyla RSI ve MOM dan tek bir dörtlü bölmeye sahip grafik üretiliyor.

Sol alt RSI<0 ve MOM<0 bölgesi, sağ üst RSI>0 MOM>0 bölgesi, tabi rölatif değerleri endekse veya başka şeye göre..

Sizde iki tane dörtlü var, soldaki dörtlüde kullanılan iki indikatör ne mesela...

Daha önce bahsettiğim şeyler gözlemlenebiliyor, XUSIN düşmeye başlarken XBANK ın kaldırılması, XUHİZ ile dengelemeler, XUTEK in ayrışması...

Mesela (ikinci gönderide) 01:22 de XUSIN a verirken diğer tüm endekslerle dengeliyorlar XU100 yatay görünümde kalıyor, hemen ardından XUSIN ı kaldırırken XBANK ve XUHİZ' e eş zamanlı veriyorlar. Hemen yine ardından XUSIN realizasyona maruz kalırken yine XUHİZ yardıma geliyor. Sağdaki dörtlü çok net sinyaller üretmiyor, ya da döngüselliği göstermiyor gibi.

Hem XUHOL hem XUSIN a gerek var mı sadece XUSIN yetmez mi?

Bence bu olmuş, tebrikler.
    Buradaki sorularınıza cevap vermeden geçmişim...

Sağdaki 4 'lü ekrandaki grafik; herhangi bir base değere relative olmadan, sırf hissenin kendi verileri ile oluşturulmuş grafiktir. Hesaplama mantığı sol taraftaki ekran ile tamamen aynıdır. Sol taraf zaten olması gerektiği gibi bir base hisseye göre relative edilerek elde ediliyor. Bu grafikte XU100 referans alınmıştı...

İstenilen her şeye göre referans alınabiliyor. Bir hisse, emtia, endeks, vb. aklınıza ne gelirse...

Sağdaki ekrandaki grafiğin net sinyaller üretememesi ve soldaki gibi net döngü oluşturamaması işte bu sebeptendir. Yani bir referans değeri olmamasındandır. O ekranı hissenin alım satımı için kullanmak lâzım ama alım zamanı ve potansiyelinin maksimum olduğu anı ise sol taraftan anlamak gerekiyor...

4.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Dostum şunu eklemek istiyorum. Yarın, salı ve çarsamba günü isc ( amiral) tüm xbank , bist 100 gelecek için şekillendirecek bir süreç yaşatmalı, yaşatabilir.
    Bu long pozisyonda olmalı, olabilir ,Eğer oluşur ise yeni bir milad başlangıcı olacak , farklı şeyler konuşacağız.
    Amiral i iyi takip etmeni rica ediyorum. ( Pazartesi, salı , ve çarsamba günü)
    Saygılar bol kazançlar
    En önemli gün geldi çattı.... Pazartesi, salı tamam...Çarşamba en önemlisi !
    Uzak geleceğe atılacak ilk adım olacak.
    Hadi amiral im. Şaşırt piyasa ve algoritmaları. En az 1 sene zaman kazanacaksın yaparsan...
    Saygılar bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    En önemli gün geldi çattı.... Pazartesi, salı tamam...Çarşamba en önemlisi !
    Uzak geleceğe atılacak ilk adım olacak.
    Hadi amiral im. Şaşırt piyasa ve algoritmaları. En az 1 sene zaman kazanacaksın yaparsan...
    Saygılar bol kazançlar
    Bugünkü kapanış verileriyle şu amirale bir bakayım. Durumunda bir değişme var mı...?

Birkaç dakika içerisinde hazırlayabilirim...

Önce o bilgisayardaki verileri yüklemem lâzım. Çok kullanmadığım için genelde lâzım oldukça güncelliyorum...

ISCTR...

Endeks 'e çok daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Üstelik saatlik düzeltme yapması gerekirken, tam tersine yukarı yönlü moment ve gücü arttırmış durumda...

Günlük olabilecek en güzel yerde. Yarın yine (+) kapatırsa muhtemelen bir sonraki yeni bölgesine geçecektir. Bunu zaten bekliyorduk...

Sıkıntılı olan ise hafta sonunda baktığımızda haftalık görüntüsü idi. O da eğer bu şekilde devam ederse çark etmiş gibi duruyor... Çok alışıldık bir durum değil ama tam gerisin geriye döndü...

Tüm herşey mükemmel ilerliyor. Sadece alttaki grafikte yaptığı dibe göre sol tarafa benzemeye kalkarsa bir süre zikzaklı günler yaşatabilir...!

Aylık mükemmel bir kapanış yaptı. Zaten gerçek belirleyici aylık ve öyle de devam edecek gibi duruyor...

Haftalıkta 2 'li tepe yapmaktan kurtulursa; geleceği çok parlak olabilir. Çok volatile ve sert hareketler yaşanabilir. Çünkü üstteki mavi osilatör güçlü bölgede geziniyor ve düşmek istemiyor. Düşmediği sürece sorun yok ama yine de benzer şekilde düştüğünü de çok gördüm... Düşmediğinde neler olduğunu da tabii ki...

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    ISCTR...

Endeks 'e çok daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Üstelik saatlik düzeltme yapması gerekirken, tam tersine yukarı yönlü moment ve gücü arttırmış durumda...

Günlük olabilecek en güzel yerde. Yarın yine (+) kapatırsa muhtemelen bir sonraki yeni bölgesine geçecektir. Bunu zaten bekliyorduk...

Sıkıntılı olan ise hafta sonunda baktığımızda haftalık görüntüsü idi. O da eğer bu şekilde devam ederse çark etmiş gibi duruyor... Çok alışıldık bir durum değil ama tam gerisin geriye döndü...

Tüm herşey mükemmel ilerliyor. Sadece alttaki grafikte yaptığı dibe göre sol tarafa benzemeye kalkarsa bir süre zikzaklı günler yaşatabilir...!

Aylık mükemmel bir kapanış yaptı. Zaten gerçek belirleyici aylık ve öyle de devam edecek gibi duruyor...

Haftalıkta 2 'li tepe yapmaktan kurtulursa; geleceği çok parlak olabilir. Çok volatile ve sert hareketler yaşanabilir. Çünkü üstteki mavi osilatör güçlü bölgede geziniyor ve düşmek istemiyor. Düşmediği sürece sorun yok ama yine de benzer şekilde düştüğünü de çok gördüm... Düşmediğinde neler olduğunu da tabii ki...

Dostum adamlar büyük ...saygı duymak gerekir.
    İsc bı süre relax modda...
    isteseler di 1 sene kazanabilirler di.
    Ama gerek duymadilar. Demek ki yolumuz Cook uzun.
    Saygılar

8. Tabii BIST 100 için değil bu söylemim.... O uçuş a başlıyor.
    Saygılar bol kazançlar

Sayfa 620/1044 İlkİlk ... 120520570610618619620621622630670720 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •