Sayfa 428/1000 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,417 - 3,424 arası.

Konu: Vıop XLI

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    olayı dramatize etmişsin. her ay düzenli faiz artışı diye birşey yok. Daha önce yıllarca nasıl enflasyonu düşük tutabilip faizleri de belli yerde tutabildiysek aynısı uygulanmalı. Vaktinde reel faiz verebilseydik sorun olmadan bu günlere gelebilmiştik.
    hem popülizm hem kamuda sonuna kadar israf hem de enflasyonunun ciddi altında faiz olmuyor işte. Hepimiz yaşayıp gördük.
    Keşke dediğin gibi kolay olsa, bu yılanoğlunu kimse durduramaz.
    Daha dün tl den altı sıfır atıldı. Bi üç sıfır neden atılmasın, emsali var
    Ne faizler verildi zamanında yine durmamıştı, yılanoğlu bu
    Tıssssır tıssssır tısssslıyo
    Hamdım Piştim Yandım

2.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Keşke dediğin gibi kolay olsa, bu yılanoğlunu kimse durduramaz.
    Daha dün tl den altı sıfır atıldı. Bi üç sıfır neden atılmasın, emsali var
    Ne faizler verildi zamanında yine durmamıştı, yılanoğlu bu
    Tıssssır tıssssır tısssslıyo

onun da çözümü cari açığı azaltacak işler yapmaktı ama neyse herşey için artık çok geç
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Tamam işte sistem bankaya fazla etkisi olmazsa alır ,
    sistem çıkacak kararı biliyor , sen ben biliyormuyuz hayır.
    ha toplu sünnet şöleni olacaksa o ayrı
    bankalardan mevduat çözülür ve bonoya geçerse, para bankacılık sisteminden hazineye geçmiş olur, bankalar için değişen tek şey api/swap fonlamasının artması olur ki, en ucuz kaynak merkezden aldığı bu para

döviz mevduat çözülürse, dth için tuttuğu zorunlu karşılıklar azalır, serbest fon kazanır.. yeter ki, bu faizlerden kredi satabilmeye devam etsin, göründüğü kadarıyla satabiliyor

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    enflasyonun olduğundan düşük gösterdikçe zaten büyümeler yüksek çıkar. Şimdi bu büyüme herkesin reel gelirine yansıyor mu sorun burada? çok küçük bir azınlık dışında bu tür zenginleşmeden faydalanan yok maalesef.
    onların gözüyle bakmıyorsun ki, adam sanayiye sert el freni çektireceğime
    vatandaş yarı aç yarı tok idare eder lakin %40-50 faizlerle işsizlik tavan olur, bugünden kötü olur diye inanıyorlar..

5. TL borçlanmayın döviz borçlanın faizi daha düşük demişler. Vatandaş enflasyon ile mecburen dolara, konuta ve dayanıklı tüketime yöneliyor.

Stokta kalmış saatler de indirimli olabiliyor, gerçi saatin modası geçti ama bir kaç güzel markada güzel ürünler gördüm.

Orta karar markalardan Victorinox, Swiss Army genelde albenisi yüksek ürünler. Bunun dışında Bulova ve Orient marka da gördüm. Öte yandan Omega, Longines, Rado çok fiyat düşürmüyor. Daha üst markalar riskli alırsın sahte çıkar. Geçen haber vardı bir ünlüye düğünde takılan Rolex sahte çıkmış.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    onların gözüyle bakmıyorsun ki, adam sanayiye sert el freni çektireceğime
    vatandaş yarı aç yarı tok idare eder lakin %40-50 faizlerle işsizlik tavan olur, bugünden kötü olur diye inanıyorlar..
    ben işin olması gerekenini söylüyorum onlar gibi bakmıyorum tabiki
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben işin olması gerekenini söylüyorum onlar gibi bakmıyorum tabiki
    ben de diyorum ki adam seçime gidiyor kısa vadede kötü ile daha kötü arasında tercih yapıyor, tabii kendi çıkarları çerçevesinde..

orta vade 6-7 arası bir yere oturur. short riskli.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 428/1000 İlkİlk ... 328378418426427428429430438478528928 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •