Sayfa 748/809 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 5,977 - 5,984 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

1.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Vay Fedoramca sende buradaydin. İkinci halka arzda girdiğimde neredeyse yaklasik yarısına 3,32 lere kadar düşusunü yaşadım o süreci anca yaşayan bilir, hatta bir ara soda ile aynı fiyata yakinlasmisti, pandemideki düşüşte epeyce bir fırsat yaratti aslında. Amerika'da alınan iki şirket abd onay sürecinde didik didik araştırmıştım. Şükür ki o zamandan beri döviz bazlı tüm portföyü yaklaşık sırtladı diyebilirim..
    Arada uğrar selam veririm. Herkese iyi kazançlar olsun. Yatırım tavsiyesi değildir..
    Bize niye haber vermedin Hayırlı olsun ne diyelim....
    Ben Ereğli'deyim, pederin de şişelerini tutuyorum. Şişe'ye bir şey diyemem de, Ereğli'de bu hisseleri görünce ağlaşıyoruz, neyse ki temettücü abiler var, onlar teselli ediyor kendimize geliyoruz derken, Kordsa, Sasa falan %10 daha yapıyor, biz yine ağlaşıyoruz, dedim ya temettücü abiler teselli ediyor kendimize geliyorz. Daha ne kadar böyle devam edecek, temettüye kadar hancıyız mancıyız ereğliciyiz Neyse şimdi görürlerse bunu kızacaklar bana yine Aramızda kalsın.

2.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Ben Ereğli'deyim, pederin de şişelerini tutuyorum. Şişe'ye bir şey diyemem de, Ereğli'de bu hisseleri görünce ağlaşıyoruz, neyse ki temettücü abiler var, onlar teselli ediyor kendimize geliyoruz derken, Kordsa, Sasa falan %10 daha yapıyor, biz yine ağlaşıyoruz, dedim ya temettücü abiler teselli ediyor kendimize geliyorz. Daha ne kadar böyle devam edecek, temettüye kadar hancıyız mancıyız ereğliciyiz Neyse şimdi görürlerse bunu kızacaklar bana yine Aramızda kalsın.
    Ereğli iyi şirket tabii ki ama temettü şirketi gözüyle bakmak lazım ona. Kordsa veya diğer küçük ve iyi şirketler kadar büyüme beklemek yanlış olur. Kordsa ise hem büyüme hem temettü şirketi bence.

3.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Haber vermek mi 😮 şakasın..
    Geçmişte burada POEM hc vardı kulakları çınlasın çok emeği ve hakkı geçti, sağolsun. Portföyü zamanında yaydigim için ,diğer hisselerimde daha dayanıklı olmamı sağladı kordsa sonra isim değişikliği ile kords oldu. Bir ara 15 lere çıktığında epey üzülmüştüm ama pandemi bir çok hisse gibi bu da ilave edebilmek açısından fırsat verdi.
    Kords şirketi şeffaf ve Yatırımci ilişkilerine kadar tüm bilgilendirmeleri ve sorularıma tüm cevapları veriyorlardı o süreçte Ayhan bey onada teşekkür ederim kords çatısı altında.
    Bist30 olmamasida ayrı bir güzel, halka açıklığının da çok fazla olmaması güzel. Şirket her anlamda güzel nadide sirketlerden. Ytd

4.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Haber vermek mi �� şakasın..
    Geçmişte burada POEM hc vardı kulakları çınlasın çok emeği ve hakkı geçti, sağolsun. Portföyü zamanında yaydigim için ,diğer hisselerimde daha dayanıklı olmamı sağladı kordsa sonra isim değişikliği ile kords oldu. Bir ara 15 lere çıktığında epey üzülmüştüm ama pandemi bir çok hisse gibi bu da ilave edebilmek açısından fırsat verdi.
    Kords şirketi şeffaf ve Yatırımci ilişkilerine kadar tüm bilgilendirmeleri ve sorularıma tüm cevapları veriyorlardı o süreçte Ayhan bey onada teşekkür ederim kords çatısı altında.
    Bist30 olmamasida ayrı bir güzel, halka açıklığının da çok fazla olmaması güzel. Şirket her anlamda güzel nadide sirketlerden. Ytd
    Yatırımcı ilişkileri çok iyi gerçekten. Geçen gün e-posta yoluyla birkaç soru sordum 1 saat içinde cevap verdiler.

5.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    İyi maşallah, sen mutlu ol da Bist30 da mı bilmiyordum onu tabii...

6.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    İyi maşallah, sen mutlu ol da Bist30 da mı bilmiyordum onu.

7. Dünya çapında Kordsa ile birebir rakiptir diyebileceğimiz bir firma biliyor musunuz? Yani hem lastik güçlendirme hemde kompozit alanında faaliyet gösteren, holding tarzı bir yapılanmaya sahip olan, yapılanma ve ürün yelpazesi olarak benzer olan başka bir firma var mıdır? Biliyor musunuz?

Ben bu noktada tabiki birebir olmasada aksa ile çok benzettim zira aksa da güçlendirme değil akrilik üretimi var. Akrilik noktasında avrupada tekel durumda, akrilikten aldığı güç ile gelecek gördüğü diğer alanlara yatırım yapabiliyor. Okuduklarımdan kordsa nın benzer bir atılımı arkasına kord bezini ve güçlendirme çalışmalarını alarak yapacağını düşündüm.

Ayrıca aksa nın kompozit kapasitesi bildiğim kadarıyla 350.000 ton ve rakam yeni yatırımlarla artacak. peki bu rakam kordsa da ne durumda biliyor musunuz? forumda 7000 ton gibi bir rakam okudum gibi ama genel detayları bilmediğim için tam emin olamadım?

Son olarak, şirket mvcut cirosunun bildiğim kadarıyla %10 luk kısmı kompozit kısmından geliyor ve okudugum kadarıyla cirosunun yarısını kompozitten elde etmeyi planlıyormuş. heyecan verici bir rakam. peki hangi yıl itibariyle?

Birde aksa nın şu an piyasa değeri 1.2 milyar$ ve ilk çeyrek 45 milyon$ kar elde etti.

Kordsa piyasa değeri 650 milyon$ ve ilk çeyrek 35 milyon$ kar elde etti.

Bu rakamları daha tecrübeli arkadaşlar nasıl yorumluyor?

8.  Alıntı Originally Posted by ikasemre Yazıyı Oku
    Dünya çapında Kordsa ile birebir rakiptir diyebileceğimiz bir firma biliyor musunuz? Yani hem lastik güçlendirme hemde kompozit alanında faaliyet gösteren, holding tarzı bir yapılanmaya sahip olan, yapılanma ve ürün yelpazesi olarak benzer olan başka bir firma var mıdır? Biliyor musunuz?

Ben bu noktada tabiki birebir olmasada aksa ile çok benzettim zira aksa da güçlendirme değil akrilik üretimi var. Akrilik noktasında avrupada tekel durumda, akrilikten aldığı güç ile gelecek gördüğü diğer alanlara yatırım yapabiliyor. Okuduklarımdan kordsa nın benzer bir atılımı arkasına kord bezini ve güçlendirme çalışmalarını alarak yapacağını düşündüm.

Ayrıca aksa nın kompozit kapasitesi bildiğim kadarıyla 350.000 ton ve rakam yeni yatırımlarla artacak. peki bu rakam kordsa da ne durumda biliyor musunuz? forumda 7000 ton gibi bir rakam okudum gibi ama genel detayları bilmediğim için tam emin olamadım?

Son olarak, şirket mvcut cirosunun bildiğim kadarıyla %10 luk kısmı kompozit kısmından geliyor ve okudugum kadarıyla cirosunun yarısını kompozitten elde etmeyi planlıyormuş. heyecan verici bir rakam. peki hangi yıl itibariyle?

Birde aksa nın şu an piyasa değeri 1.2 milyar$ ve ilk çeyrek 45 milyon$ kar elde etti.

Kordsa piyasa değeri 650 milyon$ ve ilk çeyrek 35 milyon$ kar elde etti.

Bu rakamları daha tecrübeli arkadaşlar nasıl yorumluyor?
    Sayın İkasemre,

Güzel sorular sormuşsunuz.

Öncelikle Aksa da Kordsa da büyümeye müsait ve çok iyi şirketler bence. Açıkçası ben 2-3 hafta önce Aksa ile Kordsa arasında seçim yaparken, cirolar neredeyse aynıyken Kordsa’nın piyasa değerinin Aksa'nın yarısı olması, çarpanlarının daha uygun olması, gelirlerinin tamamının döviz olması ve ileride kompozit katkısının Kordsa’da daha fazla olacağını düşünmem nedeniyle Kordsa’yı seçtim. Umarım doğru yapmışımdır

Seçim yaparken araştırdığım kadarıyla şu an Aksa’nın karbon elyaf kapasitesi 6.000 ton/yıl; yeni yatırımlarla 2023’te 9.000 ton/yıl olacak. Ayrıca Aksa yüzde 50 ortak olduğu DowAksa üzerinden karbon elyaf üretimi yapıyor. Bu nedenle oradan gelen kârın tamamı Aksa’ya ait değil. Sonuç olarak şu an cirodaki payı oldukça düşük. DowAksa'nın tamamına ortak olunursa veya yeni yatırımlarla cirodaki pay artabilir tabii ki.

Kordsa kompozit alanında dokuma ve prepreg üretimi yapıyor. Karbon elyaf üretmiyor. Kordsa’nın şu anda nihai hedefi toplam cironun %50’sinin kompozit segmentinden gelmesi.

Sayfa 748/809 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •