Sayfa 672/1000 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,369 - 5,376 arası.

Konu: Vıop XLI

1. o değil de yurtdışını incitmişler, sanırım amerika palası bizim hazine bakanlığını kararlarını beğenmedi.

2. size bu saatte 2 tane kaliteli espri yaptım biraz itibar puanı verin cimriler

3. İki konu var önemli;

1- Bir çok kişi gibi ben de dağ fare doğurdu diyoruz ama halen çıkacak bononun getirisinin nasıl hesaplanacağını bilmiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu netleşirse ve enflasyon üzeri bir getiri olacağı ortaya çıkarsa bu efektif olarak faiz artırımına denk gelebilir.

2- Yurtdışı yerleşiklere tahsisli swap imkanı konusu değişik bir konu. Düşündüğüm gibiyse, borsadaki yabancı hareketini olumlu etkileyebilir.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

4.  Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    İki konu var önemli;

1- Bir çok kişi gibi ben de dağ fare doğurdu diyoruz ama halen çıkacak bononun getirisinin nasıl hesaplanacağını bilmiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu netleşirse ve enflasyon üzeri bir getiri olacağı ortaya çıkarsa bu efektif olarak faiz artırımına denk gelebilir.
    .
    faiz arttırımına denk gelmez çünkü şu anki haliyle bir kere tüzeller için geçerli değil...

gerçek kişilere gelince, talep toplama moplama filan finansal okur yazarlığı çok üst düzey zümreye hitap ediyor... onu da geçtim, zaten kimse bu saatten sonra bunların açıklayacağı kit getirisine metirisine de bakmaz talep yollayacaksa bu zımbırtıya, açıklayacağı minimum getiri neyse ona bakarak talep eder edecekse...

enflasyon üzerinden kasıt da TUIK enflasyonuysa, son mayıs rakamlarından gördük ki zaten gerçek enflasyonun yarısı kadar zor açıklıyor TUIK... yani o kadar verecekse bile yine enflasyonun yarısı kadar getiri verecek demektir...

son olarak da... kim talep yollayacak bu zımbırtıya.. KKM'de olan vade bozup girmez... dolarda olan halinden memnun, bence ordan da talep olmaz... vobda hissede olan adamın zaten risk/getiri eşiği yuksek, 3 aylık %10 getiriye filan ikna olmaz... girerse TL mevduatta duran gerçek kişilerden giren olacak yani; ki onlar da hala TL mevduatta niye duruyor bilmiyorum, heralde parasının TL'de olduğunu unutanlar filan olmalı onlar da. Bir kısmı da insanların aylık harcamaları filan için tuttuğu vadesiz TL'ler olabilir ki o zaten kalacak yine tl'de.. totalde piyasa geneline etkisi yok denecek kadar az olur....
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

5. https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...022/DUY2022-28

24 Haziran'da devreye alınacak olan teminat havuzunda Türk lirası sabit kıymetlerin ağırlığını arttıran uygulamayı tamamlayıcı nitelikte bir uygulama olarak bankalar, yabancı para cinsinden mevduat/katılım fonlarına karşılık ilave olarak Türk lirası cinsinden uzun vadeli sabit faizli menkul kıymet tesis edeceklerdir. Bu uygulama ile liralaşma stratejisi kapsamında para politikasının etkinliğinin arttırılması amaçlanmaktadır. İlk tesis 29 Temmuz tarihinde gerçekleşecektir.

Finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla 23 Nisan 2022 tarihli basın duyurusuyla paylaşılan Türk lirası cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredilere yüzde 10 düzeyinde uygulanan zorunlu karşılık oranı yüzde 20'ye yükseltilmiş olup, tesisi 8 Temmuz tarihinde gerçekleşecektir.

yarın viopta dikkatli olmak lazım. bankaların hareketlerini merak ediyorum şimdiden

Resmî Gazete : Zk değişikliği

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7.  Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku

yarın viopta dikkatli olmak lazım. bankaların hareketlerini merak ediyorum şimdiden
    abuk subuk karlar açıklayınca geçen ay şimdi sıkıştırıyorlar tabi...ama bankaların endekse ağırlığı garanti çağrısı sonrası iyice düştü... akbnk garan isc ykbnk, 4 özelin toplamı %10 bile etmiyor... halk vakıf tskb ekleyince zar zor %10 edebilir... hepsi bir sebepten %5 düşse endekse etkisi %0.5 yani...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

8.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    bankaların endekse ağırlığı garanti çağrısı sonrası iyice düştü... akbnk garan isc ykbnk 4 özelin toplamı %10 bile etmiyor...
    bbva pişman mıdır

Sayfa 672/1000 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •