Sayfa 451/993 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551951 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,601 - 3,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Kkk nasıl doları durduramadıysa GES mes hikaye bence sermaye kontrolü yolda gibi ekonomik ve sosyal reformlar değişim olmadan faizler artırmadan doları zor durdururlar. Yakında millet parasını çekmeye gitse (dolar) onada kota koyarlar.
    bu şekilde olabilecek bir aksiyona dayanabilecek hiç bir devlet yok zaten belki ABD verir biraz orman biçip dolar basar

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Evet belli ki Euro'ya göre yapılmış. Teşekkürler. Bankanın sistemi Euro'ya yönlendirmiş demek ki. Ekstrede de bunu belirtmemişler açılışta da belirtilmemişti.
    [IMG][/IMG]
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Hesabi 15.03’de açtınız. Bu günün kuru geçerli.
    Ancak sizinki dolara değil Euro’ya endeksli açılmış.
    15.03 EUR dönüşüm kuru 16,2978
    15.06 EUR dönüşüm kuru 18,0856

25.000/16,2978 = 1.533,94 Euro

1533,94 X 18,0856 = 27.742,39
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bencede öyle bişey var o kadar fark oluşmaz
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Veriyorlar tabi.
    Ama elinde yok ki işin içinden çıkamamış.
    Tebrikler üstadım olayı harika çözmüşsünüz. EGEDUK üstadıma sormuşlar kimden aldınız bu aklı diye kafasını cama kaptıran yumoşlarımdan demiş

Mesnevî'de şöyle bir hikâye anlatılır:

Bir gün aslan, kurt ve tilki avlanmak için dağa çıkmışlardı. Avları yakalayıp birbirinin sırtına yükletmek ve taşımak için yardım edeceklerdi. Üçü birlikte o geniş kırda birçok av tutacaklardı. Aslında erkek bir aslan için kurt ve tilki ile arkadaşlık etmek ayıptı, lâkin aslan onlara ikram olsun diye, kendilerine yoldaşlığı kabul etti.

"-Ey eski ve tecrübeli kurt! Bu avı aramızda taksim ederek bir adalet göster.

Kurt:

"-Şâhım, yaban sığırı senin payındır. O büyüktür, sen ise iri gövdelisin. Bu, sana lâyıktır. Keçi benim hissemdir ki, orta vücutludur. Ey tilki, sen de tavşanı al.†diyerek taksimâtı yaptı. Fakat bu taksimat aslanı hoşnut etmemişti:

"-Ey kurt! Sen ne dedin? Ben burada iken sen ve ben demeye cesaret ediyorsun hâ!.. Haydi, bana doğru gel!†dedi ve kurdun yaklaşmasıyla ona bir pençe vurması bir oldu. O pençe darbesi kurdu parçaladı. Aslan kükremeye devam etti:

"-Mâdemki beni görmek ve karşımda bulunmak, sana kendini unutturmadı; böyle bir cana, inleyerek ölmek gerektir!â€

Ondan sonra aslan, tilkiye dönüp:

"-Şu avları yemek için bir de sen taksim et!†dedi.

Tilki, aslanın önünde yerlere kapandıktan sonra dedi ki:

"-Efendimiz; şu besili sığır, kuşluk yemeğin olsun. Şu keçi öğle yemeğin, tavşan da gece çerezin olsun!â€

Aslan, bu taksimattan hoşlanmıştı:

"-Ey tilki, sen böyle bir taksimi kimden öğrendin?†diye sordu. Tilki de:

"-Ey hayvanlar âleminin pâdişâhı! Kurdun hâlinden öğrendim!†cevabını verdi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    şapkalı evliya fosforlu'nun aziz hatırası önünde saygıyla ... yaptığı tatil incinmesin, hella sis farları eşliğinde

kıraç yolda , nev-i şahsına münhasır masallar , masallar masallar , mississippi masala

kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Tebrikler üstadım olayı harika çözmüşsünüz. EGEDUK üstadıma sormuşlar kimden aldınız bu aklı diye kafasını cama kaptıran yumoşlarımdan demiş

MesnevÃ[emoji2400]'de şöyle bir hikâye anlatılır:

Bir gün aslan, kurt ve tilki avlanmak için dağa çıkmışlardı. Avları yakalayıp birbirinin sırtına yükletmek ve taşımak için yardım edeceklerdi. Üçü birlikte o geniş kırda birçok av tutacaklardı. Aslında erkek bir aslan için kurt ve tilki ile arkadaşlık etmek ayıptı, lâkin aslan onlara ikram olsun diye, kendilerine yoldaşlığı kabul etti.

"-Ey eski ve tecrübeli kurt! Bu avı aramızda taksim ederek bir adalet göster.

Kurt:

"-Şâhım, yaban sığırı senin payındır. O büyüktür, sen ise iri gövdelisin. Bu, sana lâyıktır. Keçi benim hissemdir ki, orta vücutludur. Ey tilki, sen de tavÅŸanı al.” diyerek taksimâtı yaptı. Fakat bu taksimat aslanı hoÅŸnut etmemiÅŸti:

"-Ey kurt! Sen ne dedin? Ben burada iken sen ve ben demeye cesaret ediyorsun hâ!.. Haydi, bana doÄŸru gel!” dedi ve kurdun yaklaÅŸmasıyla ona bir pençe vurması bir oldu. O pençe darbesi kurdu parçaladı. Aslan kükremeye devam etti:

"-Mâdemki beni görmek ve karşımda bulunmak, sana kendini unutturmadı; böyle bir cana, inleyerek ölmek gerektir!”

Ondan sonra aslan, tilkiye dönüp:

"-Åžu avları yemek için bir de sen taksim et!” dedi.

Tilki, aslanın önünde yerlere kapandıktan sonra dedi ki:

"-Efendimiz; ÅŸu besili sığır, kuÅŸluk yemeÄŸin olsun. Åžu keçi öğle yemeÄŸin, tavÅŸan da gece çerezin olsun!”

Aslan, bu taksimattan hoşlanmıştı:

"-Ey tilki, sen böyle bir taksimi kimden öğrendin?” diye sordu. Tilki de:

"-Ey hayvanlar âleminin pâdişâhı! Kurdun hâlinden öğrendim!” cevabını verdi.
    Aslan diyince;

Aslanla eşeğin fıkrası aklıma geldi. O da burada anlatılmaz tabi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    masmavi bir tutku bu dayanılmaz , çok şeyler yaşanır da anlatılmaz , öylesine bir arada , öylesine yalnız bir yerdeyim , mersin çilek mahallesindeyim. göz kırpar gibi uzakta ışıklar , bir başka parlıyor gökte yıldızlar...

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    bi adama üç kişi dalmak yok beyler hoooppp ... yere düşenin kafaya tekme yok. laaannn demir boruyla ....

Gündüz vakti ne içtiniz?

Sulu?

Sayfa 451/993 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •