Sayfa 465/993 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 3,713 - 3,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Milleti soymanin da bir haysiyeti olur.

Polis zoruyla, kamyoncuyu parali kopruye yonlendiren Vali'ye sormak isterim, secimden sonra ne yapacaksin ?

Eger bu soygun gariban kamyoncuya kadar dustuyse, orada durup dusunmek lazim.

Pazara bir kamyon domates tasidiginda, bir kamyon da sana tasiyor, daha ne istiyorsun, kopru gecis parasina kadar mi dustun.

Adam utanir diyecegim de kime diyorsun.
    Son düzenleme : Tinaz; 16-06-2022 saat: 17:03.

2. anlık takip için faydalı olabilir https://yorum.altin.in/tum/dolar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,031
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Milleti soymanin da bir haysiyeti olur.

Polis zoruyla, kamyoncuyu parali kopruye yonlendiren Vali'ye sormak isterim, secimden sonra ne yapacaksin ?

Eger bu soygun gariban kamyoncuya kadar dustuyse, orada durup dusunmek lazim.

Pazara bir kamyon domates tasidiginda, bir kamyon da sana tasiyor, daha ne istiyorsun, kopru gecis parasina kadar mi dustun.

Adam utanir diyecegim de kime diyorsun.
    Merak etmeyin yaptıkları her hareket fazlasıylan geriye dönecek,nasıl hayvanı boğazlıyorsan ondan beter olacaklar !!!

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Merak etmeyin yaptıkları her hareket fazlasıylan geriye dönecek,nasıl hayvanı boğazlıyorsan ondan beter olacaklar !!!
    Hayir insanin zoruna gidiyor.

Avrupanin uc kurusluk iti sana kafa tutuyor.

Senin ulkeni savunacak kadar paran kalmamis, onu bile goturmussun.

Ustune gelirlerse, yuruyus yaptirdigin hafizlar mi savunacak seni.

Merak ederim.

5. Yine küfür etmişsin. Paniktesin Erdoğan. Ya küfür ediyorsun ya aday aday diye yalvarıyorsun. Bu kadarcıksın. Seçimi kaybettiğini etrafındakiler de biliyor. Senin rejimini besleyen suç unsurlarının vay haline. Şerefli bürokratlara ise çıkış koridorları açmıştık, tekrara gerek yok.

KK.

https://twitter.com/kilicdarogluk/st...yaniti-1948022

6. IcIsleri bakanina da sormak lazim.

Polis gorev tanimi icinde, kamyonlari pahali kopruye yonlendir..! diye bir yasa, yonetmelik,yazili bir emir var mi ?

7. Türk müziği denir denmez, çoğunluğun aklına ilk gelen merak konusu, makamların ne olduğu ve birbirlerinden nasıl ayırt edildikleridir. Sözlük ve ansiklopedilerdeki açıklamalar da maalesef biz amatör müzik severlerce anlaşılamamaktadır. Çoğu kimse bu anlaşılmazlığı, açıklamaların yetersizliğine bağlarlar. Aslında, makamın ne olduğu ve makamların birbirinden nasıl ayrılabileceği teknik bir konudur ve eğitim gerektirir.

Bu nedenle bu yazıda, müzik eğitimi almamış müzik severlere, makam konusunu pratik olarak anlatmak(olabildiğince) amaçlanmıştır.

Gelin önce, makamın sözlük tanımından işe başlayalım ; Arapça kaame-yekuumu (ayakta durmak) fiil kökünden gelen makam kelimesi, İslam'ın ilk yıllarında Kuran-ı Kerimi ayakta okuyanların durduğu yere denirdi. Yani, sözlük anlamı ile makam (kaa uzun okunur), kıyam edilen, durulan, durulacak yer, durak demektir. Zamanla, devlet görevlilerinin bulundukları mevkii belirtmek için kullanılır oldu.

Elbetteki müzikteki makamın bununla bir ilgisi yok. Belli giriş, gelişme ve bitiş kurallarına göre kullanılan müzik dizelerine Uygurlar "kök" ve "küg" şeklinde okunabilen bir isim vermişlerdi. İşte makam, bu anlamda ilk defa Azeri bilgini Meragalı Hoca Abdülkadir tarafından,1418 tarihli Makaasıdü'l-elhan adlı kitabında kullanılmış ve öylece yerleşmiştir.

--------

Bu konu oldukca karmasik, egitim gerekiyor.

Sanirim en iyi yontem benim buldugum.

Tek luksumuz iki cop pirzola bi 15'lik raki.

Ne zaman ki gozlerimden yaslar inmeye basliyor, diyorum ki Hah bu huzzam..!

Siz de oyle yapin, inanin hicbir makam'i kacirmazsiniz..

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ne işlem yapmışlar arkadaşın başına geldiğinde şimdi çekici çağırıyorum arabayı servise çektiriyorum. depoyu temizliyorlar tüm masrafıda siz karşılıyorsunuz demiş.
    adamlar hepsini ödemiş
    Benzin istasyonu Müdürüne durumu bildirmiş. Çekici göndermişler, Benzim istasyonunun patronu da ilgilenmiş. Daha önce de benzer olaylar yaşanmış ki anlaşmalı bir tamircileri varmış. Çekici arabayı oraya götürmüş. Depoyu boşaltıp gerekli kontrol ve tamiratı yaptıktan sonra aracı bugün teslim etmişler. Masrafları istasyon patronu karşılamış.
    Mağdurun Cebinden para çıkmadan sorunu çözmüşler.

İlginç bir şekilde kolay hallolmuş. Şaşırdım.

Sayfa 465/993 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •