Sayfa 65/1003 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 513 - 520 arası.

Konu: Viop XLII

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, ben de aynı şeyi söyledim defalarca. Hatta, eskiden bu arkadaşın bi saygınlığı vardı...eskiler sayar-severdi kendisini. Ama ne olduysa, son bir yıldır bir pozisyona aşırı iman edip, tersi yönde çok goy goy yapıyor. Rusya Ukraynaya daldığında günlerce bombalama haberleri paylaştı, kıyamet senaryoları çizdi...Borsa batacak demeye getirdi, ondan 3-4 ay önce de ne var ne yok sat hisse al diyordu, borsa dışında hiç bir şey kazandırmaz görüşündeydi.

Neyse, bir yöne şartlanıp aşırı poz yönlü gaz vermemek lazım...komik oluyor bence.

Bir de çoğu şirket bu işten hiç bir şekilde olumsuz etkilenmeyecek, bu hisseler neden aşırı bir düşüş yaşasın. Tüpraş, thy, pegasus, bim, ereğli neden düşsün mesela. Ha panikle, belki %2-3 eksi açar, sonra toparlar bence.

Ayrıca abd bugün çoşkulu bir kapanış yaptı..ptesi future lar da iyi olursa, o da açılıştaki kaybı azaltır.
    Diğerlerini bilmem ama EREGLİ de BOFA bu hafta 1.60 USD ye kadar mal verdi.
    Cuma gecesi elindekiler 1.66 USD ye çıktı.
    1.60 USD bana yeter derse niye satmaya devam etmesin.
    Keza THY de de benzer şeyler.
    Kararın şirkete etkisinden bağımsız çıkmak isteyen yabancı için dolar bazlı yukarıdan çıkma fırsatı, dolar yerinde kalırsa.

Alıntı Originally Posted by denizci2 Yazıyı Oku
    Bendede hep kasada döviz olanlar var sahol eregli filan ikisindede zarardayiz zaten şimdi bu haber tam oldu.taban olmasa bari p.tsi

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ereğli dolar bazlı bilanço tutuyor. Ereğli için yabancı para TL. Belki tam tersi etkilenir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bence artık ayılar 2/3 haftalığına ortadan kaybolmalı.ptesinden itibaren...

Dövizi bol olan şirket evlâ iken...bir kararla oluşan tabloya bak...

4. 27 haziran da dönüşü olacak KKM ler bağlandığından 14,80 civarıydı
    kabaca bir hesapla kur 15,45 civarında ise sadece faizi kadar getirisi vardı,
    kkm faiz oranı geneli % 17 civarında,o dönemde % 22 mevduat faizleri vardı.
    Haftaya kur daha aşağılara gelirse,
    Çevremde KKM yapanların da düşüncesi bağlamasam elimdeki
    dövizi 17,3 lara geldiğinde satacaktım şimdi daha aşağılardan hesaplanacak,
    TL ile bağlayanlar da % 22 ile bağlamak varken 17 ile
    bağladım diye düşünecektir,herşey bir yanda KKM için güven kaybolabilir,
    dönüşler de KKM yapanlar önemli ölçüde azalır yani öyle bahsedildiği gibi
    16 ların altına gelirse.Sonuçta her kkm dönüşleri yaklaştığında değişik
    kararlar çıkar düşüncesi oluşur.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

izmir kemeraltı toptan altın alış 994 tl satış 1016 tl dolar aloş 16,88 satış 17,21 makas bu şekilde ve yüksek yani kimse ucuz dolar falan alamayacak bence

6. Dünden beri anlatmaya çalışıyorum, burdaki esas sorun şirketlerin anlık pozisyonu, hangi şirketin YP fazlası/eksiği olduğu değil...

Adamlar MB kasası tamtakır, ne yapacağımızı şaşırdık diyor, uzun lafın kısası bu. Artık nerdeyse her gün yeni tebliğ çıkıyor. Bugun bu kararı çıkaran haftaya ne çıkaracak belli değil diyerek hem bireysel hem kurumsal manada sistemden döviz çıkışının artması oldukça olası; o yüzden gelecek haftadan itibaren beklenenin tam tersi etki yaratacak bu tebliğ...

misal...

https://twitter.com/AhmetBeyefendi/s...07835531657219
    Şirketlerin TL nakit akışını bozacak yasaklar koyarsanız onlar da bankacılık sisteminde duran (ve yaklaşık yarısını sizin ZK/swaple kullandığınız) dövizi -mesela- hammadde veya yabancı bono alarak yurtdışına çıkarırlar. Uzun vadede yurtdışına yatırım yapma kısmına girmiyorum bile.

Bireysel de benzer şekilde sistemden çıkışını hızlandıracaktır muhtemelen...

Yani doları düşürmek bir yana dursun daha da arttıracak, finansal istikrarı daha da bozacak ve büyümeyi düşürürken enflasyondaki artışı da dizginlemekten uzak bir karar...

Pazartesiden itibaren her piyasada bu durum hızlıca fiyatlanır...

Burayı da okuyun derim...

https://www.hisse.net/topluluk/showt...57#post5983557
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7. Kapalıçarşı.
    Dolar 16.93 17.03
    Euro 17.83 17.97
    Altın 995 1005

Alıntı Originally Posted by sartorius Yazıyı Oku
    izmir kemeraltı toptan altın alış 994 tl satış 1016 tl dolar aloş 16,88 satış 17,21 makas bu şekilde ve yüksek yani kimse ucuz dolar falan alamayacak bence

Kendi sığ gündemimiz esir almış borsayı.
    Pala kafayı kaldırıp dow dax ne yapıyor, bakmadı..

Pazartesi oraya gider, Buraya gider demek anlamsız..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 65/1003 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •