Sayfa 547/993 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 4,369 - 4,376 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. ben ayri ayri koyulur diye soylemistim.sadece 300 cuval un koysaniz 15 ton yapar.o da cok buyuk bir agirlik degil ev icin.

sonuc oiarak daha 1 ay icinde 1 yillik kira parasi cikti mi cikti..

2. Ben size baska birsey soyliyim..

pastaneler 550 tl cuvali olan sekeri almak icin kapasite raporu lazim.1 pastanenin aylik seker ihtiyaci toplasaniz 2-3 cuval.ve kapasite raporu cikardiginizda devlet size her ay 40 cuval un almaniza imkan veriyor 550 tl lik..yani nerdeyse ihtiyac fazlasi 35 cuval unu 550 tl den alip piyasaya 1100 tl den satabiliyorsunuz.son 2-3 ayda pastanelerin alayi bunu yapti..

gelelim firinlara.hani ekmek 5 tl olduya.devlet tmo destekli unu 230 tl civarina firinlara verdi aylardir 1 hazirana dek.ve firinlarin alayi depolarini tika basa bu fiyattan un ile doldurdu.en az 3-4 aylik unlari..

simdi unun cuvali 500 tl..tv lere cikip yauvvvv un 500 tl oldu..ekmek maliyeti artti ekmek 5 tl..

lan sen daha en az 2-3 ay daha 230 tl lik unu kullanacaksin )

su an firincilarin yaptigi kari tr de yapan baska sektor var mi bilmiyorum.

3. ben yapin demedim.millet eksi de kiracilari nasil cikarticaz bittik modundaydi bende aldiginiz kira icin kiraciyi cikartip yeni kiraci koysaniz bile bu sefer 6 ay sonra da onu cikartmak icin ugrasacaksiniz.bu islerin sonu yas manasinda yazmistim

4.  Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Bu işe hangi cengaver cesaret edecek.?
    Bu ülkede,daha yakın zamanda ve kışın ortasında ,Patates soğan depolarına baskın yapılıp,Tüccarlara TERÖRİST Damgası vuruldu..Unuttunuz sanırım..!!
    Evine ,tonlarca şeker,un stoklayacak kişide fındık kadar döt,ayva kadar başak (!) ,Maliyeden ,Zabıtadan yiyeceği cezayı ödeyecek parası,Terörist damgasına da hazır olmalı..!!
    ben yapin demedim.millet eksi de kiracilari nasil cikarticaz bittik modundaydi bende aldiginiz kira icin kiraciyi cikartip yeni kiraci koysaniz bile bu sefer 6 ay sonra da onu cikartmak icin ugrasacaksiniz.bu islerin sonu yas manasinda yazmistim

yakalanirsaniz biz ev baklavasi cok severiz hanim hergun yapar dersiniz ahaha

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    ben ayri ayri koyulur diye soylemistim.sadece 300 cuval un koysaniz 15 ton yapar.o da cok buyuk bir agirlik degil ev icin.

sonuc oiarak daha 1 ay icinde 1 yillik kira parasi cikti mi cikti..
    Siz,Pastanelere-Tatlıcılara kutu satışı yapıyodunuz.Değil mi.?
    Aynı taktiği ( şeker-un stoklama gibi.) Siz niye yapmıyorsunuz.?
    Kuru yerde olduğu müddetçe ,Karton-Kağıt,Yıllarca dursa bile kokmaz çürümez.Her gün de fiyatı artıyor..
    3-5 bin tl ye ev kiraya vermektense,16-17 TL ye Emerikan doları -Kağıdı-stoklamaktansa,Karton kağıdı stoklamak daha kazançlı..!!

6.  Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Arkadaşlar;Türk Şeker Fabrikası,1.Çuvalı ( 50. Kg.) 550 TL +kdv olan şekeri, Başta Sosyete Tatlıcısı güllüoğlu olmak üzere Baklava üreticilerine ve Sınırlı olarak veriyor. .
    Elinde olan-Kalan miktarı da gene kısıtlı olarak piyasaya sunuyor..Tarım Kredi ve Baazı Toptancı marketleri de 5.Kg lık Paketler halinde ve her 1 müşteriye 1 paket şeklinde satışa sunuyor..
    2-3 Hafta önce,Börekçi dükkanı olan bir arkadaşım ile,Toptancı toptancı gezdik,o 5 Kg lık paketlerden ucuz şeker bulmak için,Bulamadık,bitmişti..Ha,50 Kğ lık olanı vardı,fiyatı da o zaman 850 TL ile 1200 TL arasında değişiyordu..Şimdi rakam nedir ,bilmiyorum..
    Bunları nereden biliyorsun diye soracak olursanız..
    ..İstanbul ,Tatlıcılar Pastacılar Esnaf Odası Başkanı ve Yönetim kurulu üyesi ,Arkadaşım olur...
    Piyasanın,Fiyatların,ne durumda olduğunu onlardan ögreniyorum.
    Konuşulan bir şey daha var.Özellikle Baklava-Tatlı-Pastahane sektöründeki küçük işyerlerinin çoğunun,Bu pahalılığa dayanamayacağı ve Batacağı..
    dogru tespit ancak gulluoglu kendi subeleri haric nerdeyse satisi sifir.asil sekeri piyasadan ucuza toplayan baska bir firma, adi bende kalsin ) seker fabrikasi nerdeyse bu firmaya calisiyor.yalniz adamin da helali var harika baklava yapar gulluoglu halt etmis..

7.  Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Siz,Pastanelere-Tatlıcılara kutu satışı yapıyodunuz.Değil mi.?
    Aynı taktiği ( şeker-un stoklama gibi.) Siz niye yapmıyorsunuz.?
    Kuru yerde olduğu müddetçe ,Karton-Kağıt,Yıllarca dursa bile kokmaz çürümez.Her gün de fiyatı artıyor..
    3-5 bin tl ye ev kiraya vermektense,16-17 TL ye Emerikan doları -Kağıdı-stoklamaktansa,Karton kağıdı stoklamak daha kazançlı..!!
    elimde kalan mali ve ihtiyacim olan mali soylesem gulersiniz.hatta ekim ayina en az 6 aylik stogu olmayan ambalaj ureticilerine gecmis olsun diyorlar.umarim olmaz.en son madolarin istegine bile sirf yaptirmasinlar diye % 50 den fazla fiyat soyledim.neyse ki kabul etmediler,etseler rezil olurdum hammadde yok cunku.

ayrica un seker stoklamak oyle kolay degil.bu isi firin,pastane.tatlici haric kimse alip koyamaz bir yere.o unu 230 tl den firinlar haric kimse alamadi,keza sekeri de tatlici , market harici almaniz imkansiza yakin.

8. Bugün deniz çarşaf çarşaf bi de balık olaydı iyiydi ama neyse.

Ytd

Sayfa 547/993 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •