Sayfa 1333/2455 İlkİlk ... 3338331233128313231331133213331334133513431383143318332333 ... SonSon
Arama sonucu : 19637 madde; 10,657 - 10,664 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    çok doğru üstadım bu hazine bakanı yardımcısının ziyareti sonrası süreç hızlanabilir
    Aynı fikirdeyiz, ben de bu ziyareti Rusya ambargosu ile ilgili istekler olarak okuyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

https://www.bloomberg.com/news/artic...rule#xj4y7vzkg

Lira Weakens as Corporates Keep Buying Dollars Despite New Rule

28 Haziran 2022 13:28 GMT+3

-The Turkish currency retreated on Tuesday as companies continued to buy dollars for a second day after a new rule imposed restrictions on extending lira loans to foreign-exchange-rich corporates.

-Corporates purchased dollars even as state lenders moved to defend the local currency, according to three traders who asked not to be identified because they're not authorized to speak publicly.

-State lenders sold more than $1 billion in two days to support the currency, they said

Bloomberg'e göre ,merkez bankası piyasayı yönlendirmek için kamu bankaları üzerinden 2 günde 1 milyar dolardan fazla döviz satışı yapmış,şirketler ise yeni BDDK kararı nedeniyle merkez bankası satışını takip etmek bir yana ,tersine bu satışı döviz pozisyonlarını artırmak yönünde kullanmış...

Ama şimdi kafama bir soru takıldı,merkez bankasının analitik bilançosunda bu satış gözükmüyor..Acaba Bloomberg'in haberi mi yanlış ,yoksa TUİK'ten sonra merkez bankası da mı verilerle oynamaya başladı,artık merkez bankasının yayınladığı verilere de mi güvenemeyeceğiz...(Tabii bu 2 güne rastlayacak şekilde ,ihracatçıların döviz gelirlerinden %40'ından merkez bankasına yüklü döviz girişi olmuşsa ,merkez bankası onu satmış olabilir ve rezervinde önemli bir değişme olmamış da olabilir, o da bir ihtimal)

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

-The Turkish currency retreated on Tuesday as companies continued to buy dollars for a second day after a new rule imposed restrictions on extending lira loans to foreign-exchange-rich corporates.

-Corporates purchased dollars even as state lenders moved to defend the local currency, according to three traders who asked not to be identified because they're not authorized to speak publicly.

-State lenders sold more than $1 billion in two days to support the currency, they said

Bloomberg'e göre ,merkez bankası piyasayı yönlendirmek için kamu bankaları üzerinden 2 günde 1 milyar dolardan fazla döviz satışı yapmış,şirketler ise yeni BDDK kararı nedeniyle merkez bankası satışını takip etmek bir yana ,tersine bu satışı döviz pozisyonlarını artırmak yönünde kullanmış...

Ama şimdi kafama bir soru takıldı,merkez bankasının analitik bilançosunda bu satış gözükmüyor..Acaba Bloomberg'in haberi mi yanlış ,yoksa TUİK'ten sonra merkez bankası da mı verilerle oynamaya başladı,artık merkez bankasının yayınladığı verilere de mi güvenemeyeceğiz...
    Hocam MB verileri gecikmeli yayınlanmıyor mu? Dünün verileri hemen görünebiliyor mu?
    BDDK kararını desteklemek için satış yapılması çok akla yatkın, aksine beni inandırmaları zor.
    Varlık fonu diye bir aktör daha var mesela, ne yapıyor ne ediyor bilemiyoruz ama piyasalara çekidüzen vermek için çok işler karıştırmış olabilir özellikle ilk kurulduğunda. Umarım bir gün öğrenebiliriz.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hocam MB verileri gecikmeli yayınlanmıyor mu? Dünün verileri hemen görünebiliyor mu?
    BDDK kararını desteklemek için satış yapılması çok akla yatkın, aksine beni inandırmaları zor.
    Varlık fonu diye bir aktör daha var mesela, ne yapıyor ne ediyor bilemiyoruz ama piyasalara çekidüzen vermek için çok işler karıştırmış olabilir özellikle ilk kurulduğunda. Umarım bir gün öğrenebiliriz.
    Dünün verisini,"altın miktarında Perşembeye göre bir değişiklik olmadığı varsayımıyla ve dünün dolar/ons fiyatıyla güncelleyerek günlük analitik bilançodan ve günlük swap verilerinden çok büyük bir yaklaşıkla hesaplayabiliyoruz.

Ama yukarıda yazımı edit ettim, bir ihtimal daha var;(Tabii bu 2 güne rastlayacak şekilde ,ihracatçıların döviz gelirlerinden %40'ından merkez bankasına yüklü döviz girişi olmuşsa ,merkez bankası onu satmış olabilir ve rezervinde önemli bir değişme olmamış da olabilir, o da bir ihtimal)

Aşağıdaki verilerin yardımıyla:

https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...2BA8YwOo%3D/tr

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...7aaec3-o6BHjlH

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Ama şimdi kafama bir soru takıldı,merkez bankasının analitik bilançosunda bu satış gözükmüyor..Acaba Bloomberg'in haberi mi yanlış ,yoksa TUİK'ten sonra merkez bankası da mı verilerle oynamaya başladı,artık merkez bankasının yayınladığı verilere de mi güvenemeyeceğiz...(Tabii bu 2 güne rastlayacak şekilde ,ihracatçıların döviz gelirlerinden %40'ından merkez bankasına yüklü döviz girişi olmuşsa ,merkez bankası onu satmış olabilir ve rezervinde önemli bir değişme olmamış da olabilir, o da bir ihtimal)

Biraz once baktim, 507 de yayinlamis. Satis gozukmuyor.

https://twitter.com/e507/status/1541...9J0yB7Wdw&s=19

Net hata kalemi ve ihracat girdilerini de gormek, Persembe aciklanacak tam veri setine de bakinca netlik kazanir.

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Dünün verisini,"altın miktarında Perşembeye göre bir değişiklik olmadığı varsayımıyla ve dünün dolar/ons fiyatıyla güncelleyerek günlük analitik bilançodan ve günlük swap verilerinden çok büyük bir yaklaşıkla hesaplayabiliyoruz.

Ama yukarıda yazımı edit ettim, bir ihtimal daha var;(Tabii bu 2 güne rastlayacak şekilde ,ihracatçıların döviz gelirlerinden %40'ından merkez bankasına yüklü döviz girişi olmuşsa ,merkez bankası onu satmış olabilir ve rezervinde önemli bir değişme olmamış da olabilir, o da bir ihtimal)
    Bu verilerin takip edildiğini biliyorlar ve gerçekten dolar satışını örtmek/saklamak için uğraştıklarını, yeni yollar aradıklarını tahmin ediyorum. Bir yolunu bulmuşlardır.
    Ben kendi adıma dün ve bugün dolar alışı yaptım mevcudu satmak bir yana..

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu verilerin takip edildiğini biliyorlar ve gerçekten dolar satışını örtmek/saklamak için uğraştıklarını, yeni yollar aradıklarını tahmin ediyorum. Bir yolunu bulmuşlardır.
    Ben kendi adıma dün ve bugün dolar alışı yaptım mevcudu satmak bir yana..
    Benim piyasadan aldığım bilgiler de kamu bankalarının yoğun satış yaptığı şeklinde.Piyasanın kapalı olduğu saatlerde döviz fiyatlarında bir anda büyük barlar halinde düşüşler buna işaret ediyor.Elimizde çapraz kontrol edebileceğimiz başka araçlar da var,örneğin şirketlerin döviz varlıklarında artış mı olmuş,azalma mı olmuş gibi...

Tuesday June 28 2022 Actual Previous Consensus
    04:00 PM
    US
    S&P/Case-Shiller Home Price MoM APR 2.3%
    3.1%
    04:00 PM
    US
    S&P/Case-Shiller Home Price YoY APR 21.2%
    21.1% ® 21% 21%

ABD'de ev fiyatlarındaki rekor yükselişler soluksuz bir şekilde devam ediyor.

https://tradingeconomics.com/united-...me-price-index

Ev fiyatlarında son 1 yıldaki artış %21.2,son 2 yıldaki artış ise %37.6

Ev fiyatlarındaki bu astronomik artışın henüz çok küçük bir bölümü ev kiraları kaleminde enflasyon verilerine yansıdı.Geçmiş istatistiklere göre ev fiyatlarındaki artış kira kontratları bittikçe 1.5 yıl içinde enflasyon sepetinde kira fiyatlarına
    yansıyor.ABD'de enflasyon sepetimde kira fiyatları %31.5 ile açık ara en büyük ağırlığa sahip kalem.

Sayfa 1333/2455 İlkİlk ... 3338331233128313231331133213331334133513431383143318332333 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •