Sayfa 1334/2154 İlkİlk ... 334834123412841324133213331334133513361344138414341834 ... SonSon
Arama sonucu : 17232 madde; 10,665 - 10,672 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

  1. Önceki haftalarda yukarı mumlar gelirken ısrarlı alıcıya mal verip görünmeyecek şekilde satış güzel fikir.

  2. #10666
    https://www.dunya.com/ekonomi/ithala...-haberi-662310

    İthalat ödemeleri peşine döndü, iç piyasada satış vadeleri uzuyor

    Türkiye'nin yüksek CDS'leri nedeniyle ithalatta ödemelerin vadesi kısalıp neredeyse peşine dönerken; içeride, tek çaresi ticaretini sürdürebilmek olan firmalar müşterisine daha uzun vade tanımak zorunda kalıyor.
    Türkiye'nin yüksek risk primi nedeniyle Türk alıcılara vade açamayan yabancı ihracatçılar vadeleri kısaltıp peşine dönmeye başladı. İçeride ise ticaretini canlı tutabilmek için tek çaresi malını satmak olan firmaların, müşterilerine daha uzun vade açma eğiliminde olduğu öğrenildi.

    Yavuz Eroğlu, ithalat ödemelerinin peşine dönmesinin başlıca nedeninin Türkiye'nin 800 puanı aşan CDS'leri olduğuna dikkat çekerken, gelinen noktayı şöyle tarif etti: "Yurtdışındaki firmalarının Türk firmalarına vade tanırken uyguladıkları metotlar var. Birincisi, bankacılık sektöründen sizin verdiğiniz garantilerle vade yapıyorlar. Gidiyorsunuz onlara bir akreditif açıyorsunuz. Tabii burada CDS'ler devreye giriyor. Yüksek CDS'lerden dolayı vadeyi düşürüyorlar. İkinci bir metot daha var. Yabancı ülkelerle ithalatımızda o firma bizi kendi ülkesindeki ihracat bankasına sigorta ettiriyor. Firmanın sigortasıyla da vadeli şekilde malını bize gönderiyor. Şimdi o ihracat bankası diyor ki, "biz Türkiye'ye o kadar vade vermeyiz." Yani o yabancı firma vade vermek istese de veremiyor."

    Tercümesi:Peşin ödeme ve geçmiş ticari borçların ödeme vadesinin kısaltılmasıyla kısa vadede ticari borçlar hızla azalacak ve karşılığında rezervlerden yüksek döviz çıkışı olacak.

  3. #10667
    Güne 802 CDS ile başlıyoruz.

  4. Deniz bey iyi günler diliyorum öncelikle. Yazılarınızı tıpkı bir gazetede makale okur gibi ilgiyle takip ediyorum, emeğiniz için çok teşekkür ederim. Bir konu hakkında fikrinizi almak istedim.
    Son bir haftada, önce Suudi Arabistan prensinin ülkemize gelişi, sonrasında da İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine hızlı bir biçimde olumlu geri dönüşümüz, bana ekonomik çaresizliğimizin artık uluslararası alanda da bizi ülke olarak tavize zorladığını gösteriyor. Söylemek istediğim şu aslında; Suudi prensin o gülüşü aslında "bana muhtaçsınız" gülüşü. Yada, henüz üstünden bir ay geçmeden,İsveç ve Finlandiya'nın NATOya başvuruları yine ekonomik anlamdaki çaresizliğimizi yansıtıyor. Biz bu ülkelerin üyeliklerine sonsuza kadar karşı duramazdık; ama bilinçaltımızda bu durumdan ekonomik çıkar elde etmek varsa, süreci uzatıp daha da kazançlı çıkılabilirdi. Bu anlamda, sizce mevcut hükümetin ekonomik anlamda bir kazanımı olmuş mudur, özellikle İsveç ve Finlandiya tarafında? Üstelik bugünkü Biden görüşmesi de, bu kazanımın mükafatı olacak belki de.
    Bunun yansımaları, önümüzdeki günlerde ve haftalarda, ülkeye gireceğini düşündüğüm kaynağı belirsiz para ve borsada olacaktır kanaatindeyim. Böyle bir durum da kurun düşmesine yardımcı olacaktır düşüncesindeyim.
    Sizin de konu hakkında düşüncelerinizi merak ettiğim için sormak istedim.
    Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  5. Kendi gözlemime göre naçizane ifade etmek istediğim bir şey var. Halkımız sürekli doların düşmesini beklemekte çünkü insan algısı geçmiş dönemlerle yaptığı kıyasta son bir yılda 2 kat artışı kabullenemiyor ama kendi evinin arabasının (içinde dolara endeksli ürünler var) değerini kolay kabulleniyor ve yüzde yüzü aşkın enflasyonda istemesek de bu artışlara alışmak zorundayız tek haneli kurda yüzde 10 luk artış 1 tl den küçük iken çift haneli de o artış da çift haneli olacaktır 90'ları gören birisi olarak o yıllarda algımız da problem yoktu.

    Ayrıca dolar bazında da evinizin değeri artarken o düşmemeli ülkede milli gelir de azalmışken de kur da neden herkes balon varmış gibi davranıyor.

    Sağolsun Deniz hocam sayesinde güncel değerleri müdahale olmasaydı olurunu ve halı altına süpürülen dengesizliğin uzun vade de karşımıza çıkacağını biliyoruz. Halının altından o pislikler gün yüzüne çıktığında halk gene kurun artması için herhangi bir neden yoktu çok çıktı ameriganın oyunu vs. tarzında kabullenemeyişini hep beraber göreceğiz maalesef. Mevcut durumun sürdürülemez oluşunu yakın vadeli borçlar eksi rezervler açık ara ihracatı geçen ithalat vs.

    Biraz yer kapladım ama en azından sorulan soruların temelinde yatan algı problemine dikkat çekmek istedim, yoksa aynı soruda patinaj çekiyoruz.

    Saygılarımla.

  6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hocam MB verileri gecikmeli yayınlanmıyor mu? Dünün verileri hemen görünebiliyor mu?
    BDDK kararını desteklemek için satış yapılması çok akla yatkın, aksine beni inandırmaları zor.
    Varlık fonu diye bir aktör daha var mesela, ne yapıyor ne ediyor bilemiyoruz ama piyasalara çekidüzen vermek için çok işler karıştırmış olabilir özellikle ilk kurulduğunda. Umarım bir gün öğrenebiliriz.
    https://www.birgun.net/haber/turkiye...ir-fonu-366057

    Türkiye Varlık Fonu kara deliğe dönüştü: Borç ve sır fonu

    BOTAŞ, PTT, Halk Bank ve Ziraat Bankası gibi kuruluşlarda bilgi saklama ve mevzuata aykırı işlemler tespit edildi. Bir yılda, kısa vadeli borçlarda 635 milyar TL’lik artış yaşandı. Bir yıllık ticari zarar ise 103 milyon TL oldu.

  7. #10671
    Televizyon açık,BloombergHT açık araştırma müdürü Gizem Uzuner konuşuyor,"TL Güney Afrika Randına karşı bile değer kaybetmiş,halbuki bizim ekonomimiz çok daha iyi diyor". Güney afrika' da yılık enflasyon %6.5,Türkiye'de ise %160.Biz de sizin araştırma müdürlüğünüze şaşırıyoruz.

  8.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Televizyon açık,BloombergHT açık araştırma müdürü Gizem Uzuner konuşuyor,"TL Güney Afrika Randına karşı bile değer kaybetmiş,halbuki bizim ekonomimiz çok daha iyi diyor". Güney afrika' da yılık enflasyon %6.5,Türkiye'de ise %160.Biz de sizin araştırma müdürlüğünüze şaşırıyoruz.
    10 tane bakkalım olsa 1 tanesinin başına koymayacağım insanlar ekonomi yorumcusu olmuş
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 1334/2154 İlkİlk ... 334834123412841324133213331334133513361344138414341834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •