Artan

1,41 14.63 18:10
28,38 10 18:10
55,00 10 18:10
267,50 9.99 18:10
123,40 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 18:10
283,50 -10 18:10
45,36 -10 18:10
43,74 -10 18:10
12,99 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

13.711.567.177,20 18:10
10.895.811.089,25 18:10
8.802.742.609,10 18:10
8.085.116.003,38 18:10
7.196.277.142,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bizde benzer bir durum oldu.
    Ev vardi kirada.
    Kiralar olenin hesabina yatiyordu.
    Oldugu tarih itibari ile kiraciya talimat verdik, kirayi varislerin hesabina bolerek yatir dedik.
    Banka hesabi olum tarihi ile donduruldu.
    Oraya yatmis kiralarin vergi beyannamesi olum tarihinden en gec 4 ay icinde verilip hemen odendi.
    Dairenin varisler uzerine intikali ancak bu isten sonra yapilabildi.
    Kira geliri beyani ve ve vergisi odenmeden dovlet dairenin varisler uzerine tescilini yapmiyor.
    Aynisi kupon gelirinde de olmali.
    Once gelir vergisi beyani ve odemesi, sonra eurobondlarin varisler tarafindan devir alinmasi.
    Bu arada tekrar kupon geliri olursa o kupon geliri artik varislerin gelir beyannamesinde gosterilmeli.
    Her varisin payi dogal olarak farkli olacak ve herkes kendi payini odeyecek.
    Beyan esastir.
    Ben olsam bu sekilde yapardim.

Syg,
    Kira geliri için soruyorum, her kiracı her ay 4 ayrı hesaba para göndermek istemeyebilir.
    Varislerden birinin hesabına gönderilse sorun oluyor mu? Beyannamede ise 4 kişi ayrı ayrı beyan verecek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kira geliri için soruyorum, her kiracı her ay 4 ayrı hesaba para göndermek istemeyebilir.
    Varislerden birinin hesabına gönderilse sorun oluyor mu? Beyannamede ise 4 kişi ayrı ayrı beyan verecek.
    Annem ve babamın evi ortaktı. Kira tek hesaba yatırılıyordu. Beyan verilirken hisseye düşen miktar beyan edildiği için bir sorun olmuyordu. ölen kişi ile ortaklık varsa veraset kısmı sorunlu, zira o paranın belli bir bölümünün sizin olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Aksi takdirde diğer varislerle kendi payınızı paylaşmanız veya kendi paranıza vergi ödemeniz gerekiyor. Büyük ihtimal tapu evrakı bu işi çözüyordur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Annem ve babamın evi ortaktı. Kira tek hesaba yatırılıyordu. Beyan verilirken hisseye düşen miktar beyan edildiği için bir sorun olmuyordu. ölen kişi ile ortaklık varsa veraset kısmı sorunlu, zira o paranın belli bir bölümünün sizin olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Aksi takdirde diğer varislerle kendi payınızı paylaşmanız veya kendi paranıza vergi ödemeniz gerekiyor. Büyük ihtimal tapu evrakı bu işi çözüyordur.

Kira annemin hesabına yatıyor. Ev 3 kardeş + annemin %25'er payla. Biz anneme yatan kiradan transfer yapmadık kendi hesaplarımıza annemde kalıyor geçimi için. Ama 4'ümüz de ayrı ayrı beyanname veriyoruz. Acaba sorun olur mu?

Maliye siz parayı annenizin hesabında bıraktınız gereken paylarınızı o hesaptan kendinize transfer etmediniz der mi ileride?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kira annemin hesabına yatıyor. Ev 3 kardeş + annemin %25'er payla. Biz anneme yatan kiradan transfer yapmadık kendi hesaplarımıza annemde kalıyor geçimi için. Ama 4'ümüz de ayrı ayrı beyanname veriyoruz. Acaba sorun olur mu?

Maliye siz parayı annenizin hesabında bıraktınız gereken paylarınızı o hesaptan kendinize transfer etmediniz der mi ileride?
    İncelemeye girerseniz annenizden yada sizlerden açıklama ister, sizlerin de imzası olan bir cevap yazısı ile 4 ortak olduğunuzu vergileri beyan etiğinizi, kontrat fotokopisini dilekçeye ekler verirsiniz bir sorun kalmaz.

Bir özelgede ortak hesap açılması mümkün değilse, kiracının, 1 kişinin hesabına para gönderirken diğer hissedarların adını yazması yeterli olacaktır denilmiş.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    İncelemeye girerseniz annenizden yada sizlerden açıklama ister, sizlerin de imzası olan bir cevap yazısı ile 4 ortak olduğunuzu vergileri beyan etiğinizi, kontrat fotokopisini dilekçeye ekler verirsiniz bir sorun kalmaz.

Bir özelgede ortak hesap açılması mümkün değilse, kiracının, 1 kişinin hesabına para gönderirken diğer hissedarların adını yazması yeterli olacaktır denilmiş.
    Kiracı açıklama kısmında 4 kişinin adını yazarsa en sağlamı oluyor anladığım kadarıyla. Zaten soyadlar aynı sadece tek isim yerine 3 isim ve bir soyad ekleyecek.

Bilgi için teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

. Mesela verdiğiniz örnekte annenize bıraktığınız para ne kapsamda değerlendiriliyor diye soruyorsanız bende bilmiyorum.

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    . Mesela verdiğiniz örnekte annenize bıraktığınız para ne kapsamda değerlendiriliyor diye soruyorsanız bende bilmiyorum.

Tam detayına inersek muhtemelen ivazsız intikal. Ama maliye çok büyük meblağlar söz konusu olmadığı sürece 1.derece akrabalar arasında bu tür bir incelemeye gidiyor mu onu kestiremiyorum. Ayrıca anne ile oğul 1. derece akraba oluyor, ancak kardeşler kendi aralarında hukuken 2. derece akraba sayılıyorlar. O nedenle para anne yerine kardeşlerden birinin hesabında toplansa idi anne hariç diğer kardeş ile hesabında para biriken kardeş arasında teknik olarak sanırım ivazsız intikal oluştu diyebilirdik.
    Ancak ben de vergi uzmanı değilim, bunlar sadece kanunlardan okuyup yorumladıklarım.Yorumlarım %100 doğrudur diyemiyorum.

3er ay alsalar olmaz mi... yilda 12 ay ve 4 varis var
    nasil cozum..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •