Originally Posted by
british
Danışmanlık Portresi - 63
Danışanım 1963 doğumlu 1984-2000 arasında 3000 gün kadar SSK'sı, 2000-2007 arasında 2600 gün Bağ-Kur'u olan ve 2008-2019 yılları arasında yurtdışında çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen bir erkek sigortalı. Ne yazık ki direkt Kuruma gitmiş ve 2021 yılında emekli olmuş. Şimdi diyor ki "SSK dönemimde hep tavandan prim ödendi, maaşım neden 2900 TL kadar?" Yanıt ve suçlu emeklilik planlamasızlığı. Öyle yapmış ki bize bir adım atacak yer bırakmamış. Başvuruyu yapmış, düşük bulup beğenmese de bağlanan aylığı çekmiş ve Bağ-Kur emeklisi olarak SSK dönemindeki tavandan ödenmiş primleri adeta çöpe boca etmiş. Neden böyle olduğunu yasa çerçevesinde ve anlayabileceği bir teknik ile anlattım. Aslında 2019 öncesinde gelse hemen, az biraz çalışma ve biraz da borçlanma ile 2-3 ay içinde SSK emeklisi olup bunun iki katı kadar aylık alabilecek iken yola gözleri kapalı devam etmeyi tercih etmiş. Bu aşamadan sonra yapacak bir şey olmadığını üzülerek belirttim.
Şevket Tezel
işte çok çalışmış, danışman olmuş beyaz yaka örneği...ama tabi olduğu emeklilik sistemini bilmeyen bir beyaz yaka!
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri