Sayfa 450/1003 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: Viop XLII

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

bu kriterler bazında, türkiye- italya- yunanistan karşılaştıralım, hangisinin temerrüt olasılığı daha yüksek olabilir ?

TR nin tabi ki..

Özel ve Kamu Bankaları dövizmevdutalarını swapla merkeze alıp, BOTAŞ ödemesi yapıyorsun..
    50 milyar USD bu sene tahmini cari açığın var..

Sen TL'den bahsediyorsun..
    Konu arabana doldurduğun benzin(USD) ve evde yaktığın doğalgazın faturası(USD)..Para(DVZ) yok..

Yetmiyor...BOTAŞ'ın 900 milyon USD ,döviz borçlanması da ne demek???
    Döviz geliri olmayan ithalatçı firma, döviz kredisi kullanıyor?

v.s..bitmez..

Sonuç?
    CDS yükseliyor, Notun düşüyor..USD tekrar yükselmeye devam..

Sende kendini borç/gdp ile avutuyorsun...

2. Eğer ki CDS 1000 üzerine çıkar ise en iyisi kardeşim ben borçları ödeyemiyorum yada ödemeyeceğim
    gelin en iyisi yeni bir yapılandırma yapalım deme olasılığı artar.

Aynı 2008 Yunanistan krizi gibi.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Yunan_...or%C3%A7_krizi

Bu sefer onlar düşünsün denilebilir ya seçim sonrası yada seçimden sonra aynı iktidarda yada gelecek olan yeni bir iktidarda aynı fıkradaki gibi.
    "Moşe'nin Mois'e çok borcu varmış. Bu borç yüzünden uykuları kaçıyormuş. Gece yatağında dönüp dururken karısı Raşel, 'Ne düşünüp duruyorsun?' diye sormuş. O da 'Moise çok borçluyum' demiş. Karısı da 'ne kadar' diye sorunca, Moşe borcun miktarını söylemiş. Raşel, 'Bizim bu borcu ödememiz mümkün değil' demiş. Moşe de, 'Ben de bunun için uyuyamıyorum ya' demiş. Raşel, 'Ne düşünüp durursun, madem ödeyemeyeceksin, neden uykuların kaçıyor? Ara kendisini, borcunu ödeyemeyeceğini söyle, biraz da onun uykuları kaçsın' demiş. O da Mois'i arayarak borcunu ödeyemeyeceğini söylemiş.

Biz ödemiyoruz dersek yeni bir Avrupa finansal krizinide tetikleyebiliriz. Bu riski Avrupa alır mı bilemem.

CDS den komisyon alan sigortacılar düşünür bu sefer.

Bu olasılık günden güne artan Gri kuğudan Siyah kuğuya geçmek üzere olan bir olasılık.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku

Biz ödemiyoruz dersek yeni bir Avrupa finansal krizinide tetikleyebiliriz. Bu riski Avrupa alır mı bilemem.

.
    Aklına bile getirme.. Maliyeti hesaplanamaz..
    İHRACAT durur..
    BERAT ALBAYRAK olayından sonra, avrupa da bize kredi veren var mı? bankalar kendi bankalarından yurt dışından kredi alıp-veriyor..

4. Viop XLII

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ülke cds primleri, o ülkenin çıkardığı devlet tahvillerinin temerrüt olasılığını- default riskini- gösterme iddiasını taşır.. bir ülke hazinesi itfa zamanı geldiği zaman anaparayı geri ödeyemezse temerrüde düşmüş olur, cds satanlar bu ödenmeyen anaparayı ben ödüyorum taahhüdünde bulunmuştur, bir tür sigorta poliçesidir, poliçenin primi ise bu taahhüt karşılığında alınan cds fiyatıdır.. cds 900 demek, yıllık yüzde 9 prim tahsil edildiğini gösterir

bir ülkenin temerrüde düşme ihtimalini nasıl hesaplarsınız- finans dünyasında genel kabul görmüş başlıca 4 kritere bakılır

i.borçluluk seviyesi- çok borçluysa batma ihtimali daha yüksektir, piyasa bir nedenden yeni borç vermeyi keserse topun ağzına gelir.. borcu düşükse ne yapar eder borcunu öderdiye düşünülür.. basit mantık
    ii.bütçe açığı- devlet bütçesinin her yıl verdiği açık nispetinde borç büyür, bütçe açığı büyüdükçe hem yeni borç bulması zorlaşır hem toplam borç yükü artar, temerrüt olasılığı artar.. anlaması kolay
    iii.ekonominin büyüme potansiyeli- ekonomi hızlı büyüyorsa, devletin vergi vd gelirleri hızlı artar, borç servisini rahatlıkla karşılar, borç yükünü azaltır.. büyüme yoksa devlet gelirleri düşüyor demektir, hem yeni borç bulması gerekir, hem borçluluk seviyesi yükseliyor demektir..
    iv.geçmiş kredi sicili- kredi sicili de önemlidir, bankalar kredi müşterisinin siciline niye bakıyorsa, aynı nedenle devletlerin de kredi siciline bakılır

bu kriterler bazında, türkiye- italya- yunanistan karşılaştıralım, hangisinin temerrüt olasılığı daha yüksek olabilir ?

Bugün alman başbakanı Türk lirasını korumak için gereken her şeyi yaparız dese durum farklı olurdu tabiki, ama onlar euroyu seçtiler bu nedenle italya ve yunanistan hala yoluna devam ediyor. Ve avrupa merkez bankası faiz artırması gerekirken bekliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Rize Ayder Hüser yaylası

https://twitter.com/yemekci53/status...DD5OhPkXA&s=19

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Akşam üstü ambarlıyada git
    Duman yürüsün gelsin
    bir halt olacağı yok.

6. Senciyim dedik ama o kadar da değil ağabey. Bunlar, özellikle İtalya nasıl bizden çok daha iyi aaaaaaaa plus plus plus biri bana izah etmesi gerekiyor.

Abicim bakın.

No half measures diye bir bölüm vardı breaking bad de.

Kapatın İtalya denen ülkeyi. Avrupa tek devlet olsun. Başım gözüm üstüne.

Ama bak hem ben bağımsız devletim hem bu kadar borcum var hem de aaaaaa plus um türküye de cccccc minus diyorsan gerçekten problem var.

Problem de şu İtalya başında Draghi vardı tr başında bizim reis var açıkçası bu.

Ama bakın ben bunun için adamlara kızmıyorum. Almasaydın 500 milyar dolar borcu. Kim aldı? Kafana silah mı dayadilar? Sen aldın işte.
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    TR nin tabi ki..

Özel ve Kamu Bankaları dövizmevdutalarını swapla merkeze alıp, BOTAŞ ödemesi yapıyorsun..
    50 milyar USD bu sene tahmini cari açığın var..

Sen TL'den bahsediyorsun..
    Konu arabana doldurduğun benzin(USD) ve evde yaktığın doğalgazın faturası(USD)..Para(DVZ) yok..

Yetmiyor...BOTAŞ'ın 900 milyon USD ,döviz borçlanması da ne demek???
    Döviz geliri olmayan ithalatçı firma, döviz kredisi kullanıyor?

v.s..bitmez..

Sonuç?
    CDS yükseliyor, Notun düşüyor..USD tekrar yükselmeye devam..

Sende kendini borç/gdp ile avutuyorsun...

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Akşam üstü ambarlıyada git
    Duman yürüsün gelsin
    Gitoda olur
    bir halt olacağı yok.

8. Bu ülkeyi 500 milyar dolar borca sokan yöneticileri şimşek, babacan, reis değil mi?

Seçimlerde iki ittifak var. Birine basarsan reis birine basarsan babacan.

Biri bana bunlara oy vermenin mantığını izah edebilir mi?

Benim oyum Mansur başkan aday olursa ona yoksa ümit ozdag açık açık yazayım.

Sayfa 450/1003 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •