Çok eski yazılarımda bu seneki Paynet cirosunu 350-400 milyon , net karını ise 35-40 milyon beklediğimi yazmıştım ben de.
Paynet zaten hem enflasyon gereği hem de hızlı büyümesi gereği senede %70-80 ortalama ile büyüyen bir şirket.
Eğer satılırsa , yeni alan yada ortak olan şirketin kim olduğuna bağlı olarak büyümeler bir anda senelik bazda %150'lere çıkabilir.
Böyle bir durumda İyzicoyu bile 3-4 sene içinde yakalayıp geçebilir bile.
Bu yüzden Paynetin tamamının değil de bir kısmının satılması bizim için daha iyi olacak gibi görünüyor. Yani azınlık hissesi de olsa %30-40 civarında hissenin biz de kalması şirkete çok büyük değer katar.
Paynetin ilk satış haberinin üstünden 5 aydan fazla süre geçti. Artık bu işin yakın zamanda bitmesi gerekir diye düşünüyorum ama İyzicoda alıcı belli olmasına rağmen süreç 12 ay sürmüş. Sonrasında ise 6 ay kapanış için geçmiş ama bu süre satış sürecine dahil edilmez. Satış için anlaşmaları 12 ay sürmüş alıcı belli olmasına dair.
Bizdeki süreç ne kadar sürecek bilemeyiz ama sanki o kadar sürmez gibi geliyor bana. Ağustos içinde açıklanır sanırım.
Bu arada bilanço beklentisi biraz arka planda kaldı ama çeyrek bazında 30-35 milyon arası bir net kar hisse fiyatını en az 15 lira seviyesine çekecektir. Bilançoyu da es geçmeyelim bu ara.

Originally Posted by kardanadam3
 Originally Posted by kardanadam3

Alıntı yaparak yanıtla
  Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri