Originally Posted by
yıkıkkentli54
Hiç aklımada yoktu zaten emekli olma ihtimalim ama maç başladıktan sonra kural değişmez derlerse benim gibileri de kapsar sanırım 38 yaşında emekli olan 38 yıldır emekli maaşı alan tanıdıklarım var.bağkur ödüyorum şuan günün doldu yaşı bekle deseler o bile yeter şimdilik seçim e doğru anket sonuçlarına göre şekil alacak sanırım EYT
SSK için 5000 gün, Bağkur için 7200 ya da 9000 gün olabilir 99 öncesi yasa. Eğer günler tek bir tip ise(ssk, Bağkur, emekli sandığı vs) o zaman iş kolay. Ama günler karışıksa durum değişiyor, farklı uygulamalar devreye giriyor.
Benim beklentim 50 yaş gibi bir alt sınır koyarlar. Ya da öne çekilen ger yıl için %2 maaş düşüşü, ölene kadar geçerli olur. Mesela 57 normalde gözüküyorsa yaş, 47 de emekli olacaksan %20 maaş düşüşüşe kalıcı olarak evet demen gerekecek.
Ayrıca, 99 öncesi bağlı olunan kurumun gün ve sigortalılık süresi koşulları var, bunları her durumda sağlıyor olman gerek. Zaten mevzu yaşa takılmak, diğer koşulları sağlayacaksın, sadece yaşı bekliyor olacaksın.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri