Sayfa 56/506 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon
Arama sonucu : 4042 madde; 441 - 448 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

ikili anlaşmalar uzun süredir 20-25bin mw arasindayken, bugün 45-50bin bandına tekrar geldi.

demek ki epdk her gun yeni bir sey yumurtluyor.

ya da yumurtlayacak...

bay wasaban son günlerde takaslar ne alemde?

takasta 8 temmuzdan bu güne (gerçekte 6 temmuz) dikkat ceken bir durum var mı

3. Takas makas kim takar..

malın tamamına yakınını istiflediler..

İflasa, bedelliye vs de niyetleri yok..

Batsa ne yazar, çıksa ne yazar..

amma..

enayi de değiliz.. Gözümüz üstünde...

hocam ben çok sıkıldım bu hisseden

yukardaki grafikte 2ye gelirse kesin satarım

ozan korkmaz demiş ki
    Ağustos ayı API2 390 USD mertebesine, bugünkü USD/TRY de 18 mertebesine çıktı. Bugünkü rakamları, Ağustos ayı ortalamaları olarak baz alırsak Ağustos ayında ithal kömür Azami Uzlaştırma Fiyatını ~3700 TL/MWh şeklinde hesaplıyoruz. Ancak ay başındaki API2 fiyatının ve USD/TRY kurunun ay içinde >%10'ar artma ihtimali çok yüksek, geçmişte yaşandı. Yani yukarıdaki mertebenin üzerine en az %25'lik bir güvenlik oranı eklenerek EPİAŞ tavanı hesaplanmalı. Aksi takdirde kömürlerin desteklenmesi gerekir ki, bu Ağustos ayı gibi bir ayda GTŞ'lerin destek alamaması demek olur, çok büyük problem. Bu yüzden Ağustos ayında EPİAŞ tavan fiyatı olarak en az 4.600 TL bekliyorum. Daha önce de yazdığım gibi 5.000 TL en sağlıklısı olacak. Tavan fiyatın >4.500 TL olarak belirlenmesi, BOTAŞ santral tarifesinin 20.000 TL/Sm3 yapılmasına da imkan tanıyacaktır. Bu da BOTAŞ'ın mali yapısını daha fazla bozmayacak şekilde (en azından) elektrik santrallerine satılan fiyattaki sübvansiyonun kaldırılması anlamına gelir.
    akepe hükümetinin yıllardır ithal kömürcülere yaptığı kıyağı kimse kimseye yapmadı.

alıştılar %100 üzerinde kar marjıyla çalışmaya, şimdi %20-30lara inince kuyruğuna basılmış köpek gibi bağırmaya başlıyorlar.

yerli kömür yak diyorsun, ona da yanaşmıyorlar.

atsan atılmıyor, satsan satılmıyor durundalar.

doğalgaz sübvanse edililiyormuş... hadi gittirin oradan

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    ozan korkmaz şöyle bir görüş belirtmiş.
    gaza %100 zam bekliyorum demeye getirmiş.
    sanki botaş %100 ttf fiyatları üzerinden alıyormuş gibi.
    onun mu dünyadan haberi yok, yoksa bizim mi. 12 gün sonra görecegiz.

......

"API2 fiyatının son 2 gündeki hızlı düşüşü sonucunda ithal kömür auf değerinin 3.750 TL'yi bu ay aşma ihtimali çok düşük görünüyor. Ağustos forward fiyatı da Temmuz'un altında. Diğer taraftan artan TTF sebebiyle BOTAŞ'ın ciddi zararı söz konusu. Ağustos ayı GÖP tavanı konusunda API2 fiyatı yerine BOTAŞ'ın yapabileceği zam belirleyici olacak. Hem GTŞ'leri hem de kamuyu rahatlatmak adına Ağustos ayında tavanın 5.000 TL olması gerektiğine halen inanıyorum. Böylece AUF ile toplanacak tutar çok artacak ve GTŞ'leri rahatlatacaktır, BOTAŞ da santrallerin tüketeceği gazın fiyatına kendisinin zarar etmeyeceği şekilde bir zam yapabilir.".....
    netice : agustos ayı tavan fiyat 4000tl olarak aciklandi.

3750den 4000'e cikti.
    gaza %10 zam gelebilir. belki de gelmez. onu da bu hafta sonu bir gece yarisi ogreniriz.

yukarda 5000tl diye sallayan UZMAN arkadaş da havasini aldı.

https://www.dunya.com/ekonomi/elektr...-haberi-664908

uyan da balığa gidelim dünya....

https://www.gazetedurum.com.tr/ekono...erdoganda-8395

bu da yılan hikayesine döndü. zaten öyle değil miydi , sistem ne zaman değişti ki?

10 yıl önce bu hesapları yapanlar bugün utanıyor mudur?

hiç sanmam ama

bir hatirlatalım

Sayfa 56/506 İlkİlk ... 646545556575866106156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •