Sayfa 764/1003 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 6,105 - 6,112 arası.

Konu: Viop XLII

Lozan Antlaşması (veya yapıldığı dönem Türkçesi ile Lozan Sulh Muâhedenâmesi), 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Britanya İmparatorluğu, Fransız Cumhuriyeti, İtalya Krallığı, Japon İmparatorluğu, Yunanistan Krallığı, Romanya Krallığı ve Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı (Yugoslavya) temsilcileri tarafından, Leman Gölü kıyısındaki Beau-Rivage Palace'ta imzalanmış barış antlaşması.

2. 13 Temmuz Desperado hocam ile tartışmışız. Tam dibi bulmak borsaci işi değil demişim ama tam dibi bulmuşuz başlıktaki pek çok kişi ile beraber. Kendisi ne düşünüyor şu an merak ediyorum kısa vadede kendimi haklı çıktı sayarım ama dolar bazlı buralar hakikaten dip olur 2 dolara doğru kalkarsa kendisi o anki yazıları ile ilgili ne düşünür bu tartışma ile ilgili ne düşünür merak ederim.
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Efes inflection poynt. 32 üstü 46 yapar 3 kaldıraç 30k koysan 50k para kaldırır kalkarsın.

Ne demiş rahmetli cem karaca 1 koy 3 al ucunu de beslet raprap.
    2018 den beri dibi 1.3 tepesi 2.2

2002 öncesi dip 45 sent. Dolar enflasyonu ile şu an 1.3 yapıyor.

Neredeyiz? Oradayız. Üstümüze milyarlarca lot mal yedik. Bundan sonra ne olacak daha dibe mi gidecek olabilir neden olmasın. Ucuz daha ucuz da olabilir elbette. AMA

Bilancolari çok iyi olan şirketler var. Ereğli sasa almak zorunda değilsiniz. 500 tane kağıt var. 1 fk kagitlar var. Bakın kapak fabrikası var bi tane. Bantas. 3.77 not alın. Seneye konuşalım.

Tüpraş 70 lira idi geldim ucuz dedim adam dio ki 40 olacak. Yahu 40 olsa da ucuz alsana işte 40 dan değil 70 den al veya parçalı al veya başka bir şey. 250 lira oldu mutlu musun şimdi.

Yani ayı olunacak yerlerde değiliz bana göre. Ucuza mal alamıyorsunuz. Eliniz gitmiyor. Sonra vay öyle vay böyle. Temel analiz de yok. Beyaz yaka ne ezberlediyse herkesin ağzında aynı laflar. Bay geldi bana babalar memedabi gelene kadar oyna devam.
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    fiyatlanıyor zaten an itibariyle... ama hala resesyon olacak diyen var olmayacak diyen var...

artan faizlerde batacak çok büyük bazı şirketlerin fed (veya ecb veya artık battığı ülkede sorumlu olan hangi kurumsa) tarafından kurtarılacağını söyleyen yok ama...

krizlerde sokaklarda kan olduğunda endeksler dip yapar... pandemide yüzbinler ölürken veya ekonomik krizlerde milyonluk arabalarında intihar eden iş adamları haber olduğunda...

sri lankada insanlar sokaklara indi, askerler ateş açtı; insanlar öldü; adamların cumhurbaşkanı ülkeden kaçtı...

gibi gibi...
    Tam dibi bulmak bence borsaci yaklaşımı değil kumarbaz bakış açısı.

2021 ilk bilancolarin geldiği mart ayında bütün borsa pahalı idi 3 5 tane kağıt kalmıştı. Naci bahanesi oldu bastilar ama temel her şeydir. Ozaman korkacaksın. Şu an ise 50 60 kağıt var bütün borsa ucuz şimdi cesur olma zamanı. Bilancolar fiyatın içinde diyen birisi temel analizi bilmemesine kilif arıyordur bana göre.
    bunlar rahatsız edici konulardır.. pek lafı edilmez...

olduğunda fiyatlanır ancak...

bilanço analizi konusunda da...

https://www.hisse.net/eforum/archive...p/t-30255.html

burda 2008 tarihli kısa bir CV var çağrı... sen üstüne 14 sene daha tecrübe eklersin kafana göre...

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
     Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şirket içerisindeki atamalar, personel alımı ve gelecek planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hisse değerini ikiye katlamak için konuşacağız” Önümüzdeki hafta yatırımcılarımızla görüşmelerimiz var, 2022 finansal beklentilerimizi kendileriyle paylaşacağım. Ana iş planına odaklanmış, çalışanlarıyla ve iş ortaklarıyla kenetlenmiş, tüm zamanını ve tecrübesini daha güçlü ve sürdürebilir bir Türk Hava Yolları için adayan yönetimiyle, hisse değerini ikiye katlamak için gerekenleri konuşacağız.

Kaynak: haber.aero

Thyao yeni hikayeler yazabilir. Konusan adam bos bir adam degil guresci halterci falan degil isi bilen biri. Kargonun veya Anadolujetin halka arzi gibi haberler de gelebilir.
    Bırakın abi bu andersenden masallar misali hayal tacirlerini. Hisse 7 binden 50 küsur bine gelmiş millet nereden alıp ne kazansin artık??? Pandemi bitti oldu abi yolcu eski haline döndü tamam abi de dünya nüfusu bir yılda ikiye mi katlayacak??? Bundan sonra stabil hatta ekstra olası kötü habere karşı riskli...bu kadar sürünen kağıt varken bir yılda 7-8'e katlayan kağıttan daha kaça katlamısını bekliyoruz???
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

4. Bu başlıkta çok yazışma olmuş.

Keşke forumda başlıkta giri sınırı olmasa.

Resmen trader lar ne düşünmüş ne yapmış zaman geçince kısa zamanda bile her şey değişebiliyor.

İnsan da değişiyor. Belki desperado hocam sa şimdi farklı düşünüyor. Pozisyon psikolojisi farklı flat psikolojisi farklı pozisyonda long farklı short farklı. Ben kimseyi eleştirmem. Kimseye de iyi kötü demem. Kendimi geliştirmek için buraya yazıyorum. 13 temmuzdaki kendimi tebrik ederim ve kazandım da keşke çok daha fazla kazansa idim değil mi.
    endeks short dolar longlar yuzde 2 kar ile başladı güne...

her geçen hafta kar yazmaya devam edecek gibi duruyor....
    endeks short dolar longdaki günlük kar %3 oldu....

daha çok yolu var bu trade'in...
    düşün daha fed 75 daha çakacak... sonra bir 75 daha... sonra bir 50 daha gelir yine nerden baksan...
    bu arada bilanço küçültmeye devam edecek...
    dow bu arada burada mı kalacak, elbette hayır.. inecek 30 bin altına, 25 binlere doğru yol alacak...
    bu arada içerde necatiler şunlar bunlar illa abuk subuk işler yapmaya devam edecek faiz arttırmadan doları tutalım derken...

bütün bunlar olurken bizim endeks kaça düşer... dolar kaça çıkar...
    ordan hesap edin işte dolar bazlı endeks daha nerelere iner...
    Bedava kagitlar var para bitti inanılmaz ucuzluk var hayırlısı olsun.
    dolar sene başı 13.40.. şimdi 17.40... eder... %30...
    6 aylık enflasyon %71.44...
    hadi ENAG beğenmedin, yine bulamazsın sene başından beri %50'den az zam gelmiş bir şey...

dolar memleketteki en ucuz şey şu anda... su içinde 20-21 olması lazım, an itibariyle o da....
    ben fiziki altına da yönelimin artmasını bekliyorum... o da aynı şekilde ucuz kaldı haliyle....

5. ralli dediğın böyle olur

Memento mori

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bu başlıkta çok yazışma olmuş.

Keşke forumda başlıkta giri sınırı olmasa.

Resmen trader lar ne düşünmüş ne yapmış zaman geçince kısa zamanda bile her şey değişebiliyor.

İnsan da değişiyor. Belki desperado hocam sa şimdi farklı düşünüyor. Pozisyon psikolojisi farklı flat psikolojisi farklı pozisyonda long farklı short farklı. Ben kimseyi eleştirmem. Kimseye de iyi kötü demem. Kendimi geliştirmek için buraya yazıyorum. 13 temmuzdaki kendimi tebrik ederim ve kazandım da keşke çok daha fazla kazansa idim değil mi.
    Son bir yılda borsa 1350 2400, 1800 2700 harketleri oldu şu ana kadar, o dönemlerde yani 1350 ve 1800 lerde iken ona uyanlar iki sağlam ralli kaçırdı.

Nasıl kendini haklı sayıyor akıl alır gibi değil. Yazdığı yer viop forumu, burada ona uyup short olanlar ne durumda olmuşlardır. Bizim viop kontrat USD bazli değil bu bir, al sat diye bir olay var bu iki.

7.  Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    Bırakın abi bu andersenden masallar misali hayal tacirlerini. Hisse 7 binden 50 küsur bine gelmiş millet nereden alıp ne kazansin artık??? Pandemi bitti oldu abi yolcu eski haline döndü tamam abi de dünya nüfusu bir yılda ikiye mi katlayacak??? Bundan sonra stabil hatta ekstra olası kötü habere karşı riskli...bu kadar sürünen kağıt varken bir yılda 7-8'e katlayan kağıttan daha kaça katlamısını bekliyoruz???
    Burası Viop forumu, %15 daha gitse pay vadelide parayı 2x yaparsın... Ayrıca en baba maliyet yapan ortalama 20 lerden yapmıştır burada. Gidip 10 liradan 30-40bin liralık mal alanlardan bahsetmiyorum.

8. kriz alım firsati yaratmak amacli abartilan bir mevzudur.

Sayfa 764/1003 İlkİlk ... 264664714754762763764765766774814864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •