Sayfa 270/747 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370 ... SonSon
Arama sonucu : 5976 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. varlıklar nelerden oluşuyor? Sıralayalım bildiklerimizi.. tespit ettiklerimizi ekleyelim.. tahminlerimize yer verelim.. hadi bak bunları aracı kurumlar bilir ama açıklamaz.. bu tip kağıtlarda küçük yatırımcılar para kazansın istenmez.. şirket iyileşirse o zaman raporlar gelir (örnek: alarko.. )

- tam entegre tekstil fabrikaları: 4adet fabrikadan oluşuyor.. 500.000 m2

- akça res: 22.5mw

- aliağa res: 19.2mw

- tosunlar jes: 4mw

- baklacı jes: 19.4mw

- menderes ges: 7.88mw

- kojen: 20mw

- smyrna sera: 200.000 m2

- aktur gayrimenkul: %48 paya sahip.. değerli arsa ve binalar mevcut

- menderes tekstil üzerine kayıtlı izmirdeki taşınmazlar.. bunların detaylarına ulaşmak lazım.. şirket bunların bilgilerini paylaşmıyor.. burada da gizli bir değer yatmaktadır..

- trademark pi: kat karşılığı veya hasılat paylaşımlı verilen bornova arsası.. bu arsa bilançoda 58m tl değer ile taşınıyordu.. en az 200 bağımsız bölüm gelecektir menderese.. tanesi 2.5m olsa 500m değerinde taşınmazlar..

2. Akça Enerji Grubu, 1998 yılında Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu A.Ş. 'nin kurulmasıyla,
    elektrik üretim ve ticareti faaliyetlerine başlamıştır. 2006 yılı içinde 20 MW kurulu güce sahip
    yüksek verimli Doğalgaz Kojenerasyon Santralini tamamlayarak ilk yatırımını işletmeye
    almıştır.

kojenin geçmişi.. çok eski santral değil.. iş görür..

ptf lerin 3000e yaklaştığı saatlerde 8mw ateşliyorlar..

3. Jeeotermal kuyulardan elde edilen sıcak su Smyrna Seracılıkta bir yaşam enerjisine dönüşmüştür.

4.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    Jeeotermal kuyulardan elde edilen sıcak su Smyrna Seracılıkta bir yaşam enerjisine dönüşmüştür.
    Bugün seracılıkta ulaşılan en yeni teknolojiler kullanılarak üretim yapılan tesislerimizde, doğal, sağlıklı ve hijyenik domatesler, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda müşterilerimize sunulmaktadır. Smyrna Seracılık 2007 yılında 83,000 m2 lik bir alanda başladığı üretime, 2012 yılında 114,000 m2 lik üretim alanını da ekleyerek bugün 200,000 m2 lik modern bir tesis haline gelmiştir. Smyrna, Serada gıda üretim teknolojilerinin ulaştığı en yeni uygulamaların bir arada uygulandığı, Türkiye’nin en hijyenik tesislerinden birisine sahiptir. Bu özelliği kalite yönetim sistemleri tarafından bir çok sertifika ile belgelendirilmiştir

5. sürdürebilirlik raporundan..

Pandemi sürecinde proaktif yaklaşım
    sağlandı ve GC
    -Mark Trusted
    Workplace
    (Pandemi Sürecinde
    Güvenilir İşyeri Sertifikası) alındı,
    sonrasında online eğitimlere başlandı

Menderes GES çalışmalarına başlandı

Pelet ( biyokütle/yakıt) tesisi tasarım ve
    imalatına başlandı ve TUBİTAK
    tarafından geri kazanım filament
    projesi için destek alındı

Sürdürülebilirlik yol haritası yapıldı ve
    raporuna başlandı

6.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    sürdürebilirlik raporundan..

Pandemi sürecinde proaktif yaklaşım
    sağlandı ve GC
    -Mark Trusted
    Workplace
    (Pandemi Sürecinde
    Güvenilir İşyeri Sertifikası) alındı,
    sonrasında online eğitimlere başlandı

Menderes GES çalışmalarına başlandı

Pelet ( biyokütle/yakıt) tesisi tasarım ve
    imalatına başlandı ve TUBİTAK
    tarafından geri kazanım filament
    projesi için destek alındı

Sürdürülebilirlik yol haritası yapıldı ve
    raporuna başlandı
    hımmmm biyokütle?

Pelet ( biyokütle/yakıt) tesisi tasarım ve imalatına başlandı ve TUBİTAK tarafından geri kazanım filament projesi için destek alındı.

7. Yenilenebilir kaynaklardan elyaf kullanımı:

18 ton/yıl ortalama pamuk, yenilenebilir elyaf kullanımı yapılmaktadır

1 ton/yıl ortalama tensel/lyosel , yenilenebilir elyaf kullanımı yapılmaktadır

8. 2 Adet Türbin 11.4 MW, 1 adet motor 8.7 MW ile elektrik üretimi yapmaktadır. Menderes Tekstil tükettiği enerjinin tamamını kendisi üretebilme kapasitesine sahiptir. Bu şekilde dış şartlardan bağımsız olarak çalışabilmektedir.

Ayrıca Menderes Tekstil yer altı kaynaklarından kendi ihtiyacı olan suyun tamamını almakta ve reverse osmos teknolojisi ile arıtarak kullanmaktadır.

Sayfa 270/747 İlkİlk ... 170220260268269270271272280320370 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •