Şekerbank rekor kar açıkladı 1 tl cıvarında 2.60 üstü oldu![]()
Şekerbank rekor kar açıkladı 1 tl cıvarında 2.60 üstü oldu![]()
Cahilliğime verin bir şey soracağım
Şirket diyorki iç kaynaklardan karşılanmak üzere nakit 400 milyon TL ile hisse başına 2 TL temettü dağıtıyorum
Benim hissem 2 TL düşüyor, hisse başınada 2 TL hesaba yatıyor
Yani benim paramı bana verdin, 400 milyon nereye gitti !!!
Reel de 1 kuruş almadığım gibi bir de üstüne %18 durduk yere vergi ödüyorum
Elimdeki alış fiyatından bozdurup aynı altını aynı dakika satış fiyatından almış gibi bir şey oluyoruz, bu şirketin yatırımcıya temettü diye dağıttığı para bize gelmiyorsa nereye gidiyor ?
Şimdi hc garip bir soru olmuş.%18 nedir anlamadım.
Şirket 2.00 tl verdi. %10 STOPAJ kesintisi oldu hesabınıza 1.80 yattı.(PARA HESAPTA)Sizin kaybınız diyelim verdiğiniz stopaj kadar.
Bunu ödemek istemeyenler genelde temettü öncesi kağıdı satarlar. Simsarlar keriz değil ki bunun hesabını yapar çok çıkış olur ise hisseyi yukarı sürerler.
Temettü dağıtımı bir sene sonrası için şirketlere vergi avantajı da sağlar.
Bu temettü dağıtımı herzaman sorun olmuştur,temettü veren şirketin verdikten sonra hissesi aşağıya iniyor,üstelik verdiği temettü hikaye oluyor,peşinden yükselecek diye bekle dur,dış ülkelerde böyle değil,temettü veren şirketlerin hissesi yükselişe geçiyor şirket hisselerine destek geldiği için,ama bizim ülkede tersi oluyor.
Sizin demek istediğiniz hisse fiyatından düşüyor kısmı bunu anlıyorum da .Kar eden şirketler tekrar eski fiyatına kısa sürede gelir.
Bu bedelsiz içinde aynıdır. Bakınız isctr %122 bedelsiz verdi. Bölündü, fiyat düştü.(%10 vergi ödemediniz)şimdi nerede![]()
Uzun yatırımcı iseniz ,hisse fiyatından ziyade lot sayısına bakmak gerekir.Bu yüzden gelen temettü kadar duruma göre en uygun zamanda hisse almak en uygun yatırım şeklidir.
Benim gibi temettüleri hüpletmeyin.![]()
Bu yazdıklarım bedelsiz veya yüksek temettü verecek diye gazlanan şirketler için geçerli değildir.
Yer İmleri