Þekerbank rekor kar açýkladý 1 tl cývarýnda 2.60 üstü oldu![]()
Þekerbank rekor kar açýkladý 1 tl cývarýnda 2.60 üstü oldu![]()
Cahilliðime verin bir þey soracaðým
Þirket diyorki iç kaynaklardan karþýlanmak üzere nakit 400 milyon TL ile hisse baþýna 2 TL temettü daðýtýyorum
Benim hissem 2 TL düþüyor, hisse baþýnada 2 TL hesaba yatýyor
Yani benim paramý bana verdin, 400 milyon nereye gitti !!!
Reel de 1 kuruþ almadýðým gibi bir de üstüne %18 durduk yere vergi ödüyorum
Elimdeki alýþ fiyatýndan bozdurup ayný altýný ayný dakika satýþ fiyatýndan almýþ gibi bir þey oluyoruz, bu þirketin yatýrýmcýya temettü diye daðýttýðý para bize gelmiyorsa nereye gidiyor ?
Þimdi hc garip bir soru olmuþ.%18 nedir anlamadým.
Þirket 2.00 tl verdi. %10 STOPAJ kesintisi oldu hesabýnýza 1.80 yattý.(PARA HESAPTA)Sizin kaybýnýz diyelim verdiðiniz stopaj kadar.
Bunu ödemek istemeyenler genelde temettü öncesi kaðýdý satarlar. Simsarlar keriz deðil ki bunun hesabýný yapar çok çýkýþ olur ise hisseyi yukarý sürerler.
Temettü daðýtýmý bir sene sonrasý için þirketlere vergi avantajý da saðlar.
Bu temettü daðýtýmý herzaman sorun olmuþtur,temettü veren þirketin verdikten sonra hissesi aþaðýya iniyor,üstelik verdiði temettü hikaye oluyor,peþinden yükselecek diye bekle dur,dýþ ülkelerde böyle deðil,temettü veren þirketlerin hissesi yükseliþe geçiyor þirket hisselerine destek geldiði için,ama bizim ülkede tersi oluyor.
Sizin demek istediðiniz hisse fiyatýndan düþüyor kýsmý bunu anlýyorum da .Kar eden þirketler tekrar eski fiyatýna kýsa sürede gelir.
Bu bedelsiz içinde aynýdýr. Bakýnýz isctr %122 bedelsiz verdi. Bölündü, fiyat düþtü.(%10 vergi ödemediniz)þimdi nerede![]()
Uzun yatýrýmcý iseniz ,hisse fiyatýndan ziyade lot sayýsýna bakmak gerekir.Bu yüzden gelen temettü kadar duruma göre en uygun zamanda hisse almak en uygun yatýrým þeklidir.
Benim gibi temettüleri hüpletmeyin.![]()
Bu yazdýklarým bedelsiz veya yüksek temettü verecek diye gazlanan þirketler için geçerli deðildir.
Yer Ýmleri