Ayhan beye katılıyorum. Mutlaka iyi bir emlakçı edinmelisiniz.
-Siz insanlara "benim kriterlerime uymuyorsun" diyemezsiniz, ama emlakçı sizin kriterlerinize uymayan kişiyle sizi zaten görüştürmez.
-İyi bir emlakçı, tahliye taahhütnamesi gibi önemli detayları kusursuz hazırlar.
-Evi emlakçıdan arayan, yani komisyon ödemeyi umursamayan kişinin bütçesi iyidir. Zam zamanı geldiğinde bütçesi iyi olanlar da pazarlık yapar, ama bir dairemizi emlakçıdan değil de sahibinden tutan kiracımız "indirim" istiyordu.

Emlakçıdan ve sahibinden tutan arasındaki fark böyle bir şey yani.
Ha tabi kimsenin alnında "bu iyi emlakçı" yazmaz.
Kötü bir emlakçı sizin kriterlerinize uymayan kişiye önceden sufle vererek sanki kriterlere uyuyormuş gibi rol yaptırabilir. Ya da istemediğiniz kişilerle sizi görüştürüp, sizi ikna etmeye çalışabilir. Genelev işletecek tipleri size "iki bekar mühendis bayan" diye kakalamaya çalışabilir. Tahliye taahhütnamesi gibi detayları hiç bilmeyebilir veya karışmayabilir.
Yani iyi emlakçıyı bulmak da, iyi kiracıyı bulmak kadar zor bir süreç.
Yine de insanların yüzüne karşı "benim kriterlerime uymuyorsunuz" demek kadar zor olamaz.
Özellikle şu ortamda kiralık ev ilanınıza atlayacak ıvır zıvır çer çöp tipler çok fazla olacaktır. Düzgün ve kaliteli birini bulana kadar çer çöp tiplerin hepsini tek tek reddetmeye bıkacaksınız.
Ha bu arada 1 yıllık peşin istemeyi unutmayın.
Çevreden duyuyoruz, evi tutarken kirada zerre indirim istemeyip (bonkör görünüp) , sonra daha ikinci ayda ödemeyi kesen, ve ev sahibinin yüzüne karşı
"zaten fahiş kira istiyorsun, ödemiyorum, git istediğin yere şikayet et" diyen tipler varmış.
Medyada sürekli fahiş kira fahiş kira denmesi, bu eşkiya tiplerin de
yaptıkları "GASP"ta kendilerini haklı görmelerine sebep oldu.
1 yıllık peşin alın, sonrası Allah kerim.
Yer İmleri