Sayfa 232/1000 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: Viop XLIII

1. Seçimlerden önce bence Kardemir hareketlenir, oradan kaç milletvekili çıkıyor vatandaş zararda. Muhtemelen şirketi ele geçirme savaşı var baskılanıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Demir yumrukmu neydi bir operasyon yaptılar ,bitmedi mi o iş , kim ele geçirecek

3. ULKER bedelli yapıp borcu eritimesi veya varsa arsa vs satması gerekir, borcunun faizi kadar kazanamıyor gibi. Bir ara BIST30'daydı diye aklımda kalmış. Anadolu Gıda diye borsaya geldi içine bir sürü şirketi doldurdular sonradan.

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    ULKER bedelli yapıp borcu eritimesi veya varsa arsa vs satması gerekir, borcunun faizi kadar kazanamıyor gibi. Bir ara BIST30'daydı diye aklımda kalmış. Ankara Gıda diye borsaya geldi içine bir sürü şirketi doldurdular sonradan.
    Yalan abi komple yalan ya. Borcun iki senesi kaldı döndermiyor uzatmıyor.

Borç azalacak gibi olunca korkuyor, kendi şirketini ederinin iki katına alıp kendini kazıklıyor.

Derdi büyük ama, elini de belli ediyor. Ralli edecek, nazlanıyor.

5. TKFEN içinde gübre işi dikkat çekiyor. Samsun'daki tesis 1,3 milyon m2 diye hatırımda kalmış, Mersin de öyledir.

Geçen yazdım, komplo teorilerime göre büyük yerli kapital arasında seçimlere kadar borsayı yükseltmeyelim anlaşması olabilir.

Bir "yabancı" oyunu bozmaya çalışıyor olabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bir ara Murat Ülker tweet atıyordu, zorla 10 milyon kazandırdılar vs tweet hatırlıyorum.

Eskiden Ülker ve Eti vardı, sonradan çok bisküvi ve çikolata işine giren oldu.

BIM'de eskiden fındıklı çikolata vardı Made in Germany yazıyordu sonradan benzer ambalajda Türkiye'de yaptırmaya başladılar tadı değişince ben artık almadım. Discovery Channel'da Şölen Çikolata belgeseli vardı, beğendim ama borsada yok.

https://www.youtube.com/watch?v=TOmGACM8tAM

OYAK Tadelle ile yine bu işlere girdi, rekabet artınca karlılık azalıyor.

ULKER'in 6 aylık Faaliyet Raporu'ndaki Türkçe'yi beğenmedim, cümlelerde tekrar olduğu gibi amatör bir dil kullanılmış, normalde takmam ama Ülker olunca beklenti daha fazla oluyor.

Mesela Koç Holding 6 aylık Faaliyet Raporu'ndaki dili beğendim, Aygaz başlığında detayları yukarıda verdik deyip geçmiş, aynı şeyi tekrar yazdılar mı merak etmiştim.
    Tadelle ve Hektaş büyük bir sinerji yaratacak. Çok büyük çalışmalar var bu alanda verimliliği artırabilmek adına.

7. Ülkerin patronu , geçen ay şok marketler için bir gazeteye demeç verdi
    halka açıklık oranını artıracağız diye , sonrası günler epey düştü
    benim bu haberi bilmediğim için hisseye atladım , şansa yükseldi sattım

yani bu adam yeni patron değil niye böyle bir demeç verir , halka açıklığın artması hisse satacak anlamı taşır , kimse başka yorumlamaz ki

Adam ne ülkeri ne de iştiraklarini pek sallamayır gibi geliyor bana
    hiç hisse geri alımını falan görmedim

8.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Tadelle ve Hektaş büyük bir sinerji yaratacak. Çok büyük çalışmalar var bu alanda verimliliği artırabilmek adına.
    OYAK konserve işinden çıktı sonra tekrar Tadelle ve Tamek alarak gıda işine girdi. İyi de olabilir, olmayabilir de. Genelde kamu işlerinde Oyak Çimento siloları gözüküyor, tesadüf de olabilir, olmayabilir de.

Sayfa 232/1000 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •