Sayfa 904/1122 İlkİlk ... 4048048548949029039049059069149541004 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 7,225 - 7,232 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by tazk Yazıyı Oku
    Aynen... 100 milyar işlem hacmi hikaye.. 1 milyar bile yoktur... Alt kademeye ver çoğu kendisinin üst kademeyi al oda aynı... Hikaye... Ben borsanın ülke ekonomisine hiç bi faydası yoktur diyorum... Kumarhane...
    Zarlar hileli olmasa güzel de, bu hali ile tam kumar :-)

Alıp unutacak ve yıllar sonra bakacaksın. Nasibinde varsa kazanırsın...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Bütün fiyatlar şişik.ev araba borsa arsa....
    Kandırmaca bence.para basarak şişiyor.bu adaletsizlik tir.bazilari bunu normal gösteriyor.tasarrufa yapılan saygısızlıktır.
    schenken vizesi müjdesi.????
    Para fışşşkırıyor.!!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3. https://www.bloomberght.com/ekonomis...cek-mi-2313148

Bürümcekçi: Faizlerde indirim büyüme görünümü kötüleşirse devam edebilir

Dolayısı ile, TCMB bu duruşu koruyabilmek için Döviz rezervlerinden piyasalara dolaylı döviz satışlarına ve yeni makroihtiyati önlemlere yüklenmeye devam edecektir. Bu politikalar sürdürülebilir görünmemektedir, ancak ekonomi yönetimi bu yaklaşımı seçimlere kadar sürdürmeyi deneyecek gibi gözükmektedir. Bu sürenin ne ölçüde ve ne hızla kısalacağı ise öncelikle cari dengenin seyrine, yurtiçi tasarruf sahibinin portföy tercihine ve parasal genişlemenin ulaşacağı boyuta bağlı olacaktır.

Uluslararası emtia fiyatları aşağı yönlü hareket ediyor ama belli kalemlerde özellikle Avrupa’da doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yukarı yönlü hareketler sürüyor. Özellikle Türk lirasındaki değer kaybının enflasyonda yukarı yönlü baskı yaratmaya devam edeceğini öngörüyoruz.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu da faiz indirim kararıyla büyümedeki sorunların tekrar normale dönmeyeceğini belirtti.

'Neden kredi genişlemesinde hafif bir duraksama var?' veya 'Neden büyümede ivme kaybı var? sorularını doğru okumak gerekiyor. Ben bunların hiçbirinin bu faiz indirimi ile tekrar normale döneceğini düşünmüyorum.

5. Bloomberg HT yayınına katılan Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Prof. Dr. Hakan Kara bu indirimin pratikte büyümeyi destekleyecek bir adım olmadığını söyledi.

Merkez Bankası büyümenin yavaşlamasından rahatsız. Büyük ihtimalle üçüncü çeyreğe yönelik öncü göstergelere bakıyorlar ve yıllık büyüme oranlarının üçüncü çeyrekte yüzde 2lere 3lere düşeceğini görüyorlar. TCMB, önceliği büyümeye vermiş durumda. Bunu da açık açık söylüyor.

CDS ler 700 ler civarında. Bu 100 puanlık düşüş risk primini iyice arttıracaktır. Yurtdışı borçlanma kanallarını da zayıflatacaktır. TCMB kararının büyümeye destek değil, tam aksine büyümeye ilişkin aşağı yönlü riskleri belirginleştiren bir adım olduğunu düşünüyorum.

Geçmiş olsun.!!!
    Otobanda ters yönde iyi yolculuklar.!!!
    Moratoryum tüm hızıyla otobanda.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Steve Hanke

@steve_hanke
    ·
    4 Std.
    As I measure inflation in #Turkey at a punishing 133%/yr, the TCMB surprised the market by cutting its policy rate from 14% to 13%. Pres. Erdogan’s insistence on low interest rates will continue to destroy the Turkish lira and the Turk’s purchasing power

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Zarlar hileli olmasa güzel de, bu hali ile tam kumar :-)

Alıp unutacak ve yıllar sonra bakacaksın. Nasibinde varsa kazanırsın...
    https://images.app.goo.gl/ni1auTXhZ4kGvW5JA
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 904/1122 İlkİlk ... 4048048548949029039049059069149541004 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •