Sayfa 426/753 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon
Arama sonucu : 6022 madde; 3,401 - 3,408 arası.

Konu: THYAO - Türk Hava Yolları

1.  Alıntı Originally Posted by artukbey Yazıyı Oku
    Tombul Kuş’u 52’den dökmek için 46’lara kadar bastılar. Ve 30’lara tekrar inecek algısı yaratmaya çalıştılar. Ama nafile. Sonrası 70’ler. Yine dökmek için uğraşacaklardır. Fakat tekrar aynı çıkışla 80’lere varabilir. Hikaye bitmedi 3.çeyrek beklentisi kolay kolay aşağı salmaya izin verdirmez, diyorum. YTD
    Hocam THY gümbür gümbür geliyor, ayak sesleri bile hissediliyor aslında

Mesela 30 aralik 2021 haberin şunlar yazıyor. ----- Türk Hava Yolları (THY) 2021 yılında 40,5 milyon yolcuya hizmet verirken, uçak filosunu 373'e çıkardığını açıkladı. Havayolu şirketi 128 ülkede 328 noktaya uçuş yaparak dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketi unvanını koruduğunu duyurdu------

Ama şuanda filodaki uçak sayısı *** 386 ***olmuş. Bence ucak sayısında normal hedeflerin uzerine çıkmış olabilir. Çünkü Avrupa ve Rusya ambargolari ve havacılık sorunları yüzünden durma noktasına gelirken THY bunu tam manasıyla avantaja çevirdi bana göre. Uçuş rota sayısı her geçen gün artırılıyor. Personel de artıyor. Zaten bir önceki bilanço çok güzeldi. Ekim de daha daha guzel geleceği çok yüksek ihtimal..

Ekim de bilanço ile hissenin defter degeri olarak 126 gibi bir fiyata erişebileceğini düşünüyorum. Piyasada hissenin makul olarak 0,70 pd dd olacağını düşünürsek 126x0,70=88 gibi bir fiyat ortaya çıkıyor. (Ortalama olarak hedefim Ekim de 85-95 araliginda olabilir)

Zaten yillik %40 üzerinde buyuyen bir şirket en az defterdeki kendi değerinde olmalidir diye düşünüyorum.
    Hatta detayina bakarsak eğer
    2021 aralik ozsermayesi 90.640 milyar
    2022 mart özsermaye 105 milyar
    2022 haziran ozsermaye 135 milyar
    2022 eylul ozsermaye 175 milyar olabilir
    2022 aralik ozsermaye 200 milyar olabilir
    Yani kisaca 2021 aralikta 90 milyar olan ozsermaye 2022 aralık 'ta yaklaşık 200 milyar olabilir. Ortada %100 büyüme var. Bu süper bir buyume bence. Bence bu şartlarda büyüyen şirket hissesi defter değeri nin 1,5 katı bile olması bence çok normal olur.
    Muazzam bir büyüme yapacak bu sene.

Bist30 da bu şekilde hizli buyuyen ve bu kadar defter değeri nin altinda şirket yok sanırım. Hedefimiz büyük yani. Hizli büyüme hisse üzerinde ki en büyük itici güç şuan da. Yukaridaki buyume rakamlarini tahmin edince büyük bir heyecan sardi sanki beni. Mutlu şekilde izlemeye devam edeceğim 😃😃

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.

2. Ağustos ayın da son 10 güne girildi..Temmuz ayı uçuş sayısı yolcu sayısı ile rekorların kırıldığı ay olurken Ağustos ayıda aynı rekor rakamlarla THY yüksekten uçmaya devam ediyor.. Eylül ayında Kuzey Amerika uçuşları neredeyse full gidiyor..Hissede yeterli karı görüp satıp çıkan arkadaşları saygı ile karşılıyorum kazançları bereketli olsun..Ancak 18 tl den girdiğim Thy de 2023 dahil beklemeye devam edeceğim. Burada çok değerli şirket haberleri ile ilgili bizleri bilgilendiren ortaklara ayrıca teşekkür ederim. Yaklaşık 40 gün sonra 9 aylık bilançomuz kapanacak ve heyecanla bomba bilançomuzu beklemeye başlayacağız..Sn Yalnız Mehmet arkadaşın heyecanına katılmamak mümkün değil..Aynı heyecanı THY Başkanı Ahmet Bolat dada görüyoruz..Tombul kuşda güzel haberleri yakında hep beraber göreceğiz..

3. Fransız gazetesi, "Türk Havayolları’nın krizden en büyük kazanan" olarak çıktığını belirtti
    logo
    EKONOMİ

Fransız gazetesi, "Türk Havayolları’nın krizden en büyük kazanan" olarak çıktığını belirtti
    Fransız gazetesi Les Echos, Türk Hava Yolları'nın (THY) yılın ilk yarısındaki başarısını "krizin en büyük kaz*****" olarak yorumladı.
    Alaattin Doğru |
    16.08.2022
    Fransız gazetesi, "Türk Havayolları’nın krizden en büyük kazanan" olarak çıktığını belirtti

Ankara
    Les Echos gazetesinde "Türk Hava Yolları, Avrupa semalarındaki krizin en büyük kaz***** olarak çıktı" başlığıyla yayımlanan yazıda, sadece temmuzda 7,8 milyon yolcu taşıyan THY'nin salgın öncesi büyüme ve kar oranını yakaladığı belirtildi.

THY’nin Avrupa daki geleneksel havayolu şirketleri arasında en fazla kar eden şirket olduğu ve 2021 yılında de kara geçen ilk uluslararası havayolu firması olduğu ifade edilen yazıda, 2022'in ilk yarısında 7,58 milyar dolar ciro yaptığı, 737 milyon dolar kar ettiği ve rekor kara doğru ilerlediği vurgulandı.

Eurocontrol'ün verilerine göre, THY nin Avrupa semalarında faaliyet gösteren geleneksel havayolu şirketleri arasında günlük 1506 uçuşla Avrupa'nın en aktifi olduğu, onu 1202 uçuşla Lufthansa, 1065 uçuşla Air France'ın izlediğine dikkati çekilen yazıda, Avrupa'da THY'den daha fazla uçuşu sadece düşük maliyetli uçuşlar yapan Ryanair ile Easyjet'in gerçekleştirdiği kaydedildi.

Yazıda, THY'nin başarısında, Atatürk Havalimanı'na göre 10 kat fazla kapasiteli İstanbul Havalimanı'nın da payı olduğunun altı çizilerek, 2018'in sonunda açılan havalimanının yılın ilk 7 ayında 2019'daki uluslararası yolcu sayısını aştığı, Avrupalı başlıca rakiplerinin ise halen Kovid-19 salgını öncesindeki aktivite seviyelerinin yüzde 10-15 gerisinde olduğu aktarıldı.

Hava nakliye piyasasında ise THY'nin yüzde 60 artan tedariğiyle dünya sıralamasında 10.sıradan 4.lüğe yükseldiği ifade edilen yazıda, 2019'dan bu yana kargo gelirini ikiye katlayan THY'nin artık Air France-KLM'nin gelirini aştığına dikkati çekildi.

4. Merkez bankasının zorunlu karşılıklarla ilgili tebliği bankalara nasıl yansır bu durumdan THY ‘na dönüş olurmu.

5. THY pilot alımı yapacağını duyurdu! İşte şartları...
    Türk Hava Yolları (THY) büyüme hedefleri doğrultusunda deneyimli kaptan pilot ve 2'nci pilot istihdam edeceğini duyurdu. Havayolu şirketi hali hazırda filosunda 386 uçak bulunurken, 5 bin 525 pilot görev yapıyor

6. Prospektif karları bölüyorum çarpıyorum hesaplıyorum THY 100 liranın altında bedava sonucunu buluyorum.

Savaş, hastalık, yaptırım & ambargo gibi olağanüstü durumlar olmadığı sürece THY’nin yolu belli. Şu an BİST in en kıymetli şirketi. Halen yeterince değeri bilinmiyor

En mantıklı değerleme raporunu Ak yatırım yazmış. 70-80 fiyat biçen kurumlar olmuş, hayret ediyorum.

7. sayın balina, doğrusu thy nin 9 aylık bilançosu benide heyecanlandırıyor.tahminim net karı sadece 3. çeyrek 30 milyar tl ve ilk 9 ay

toplam 42 milyar tl olarak bekliyorum.yıl sonu ise 45-50 milyar tl.

temmuz ayı iyi geçti.temmuzda 2. çeyreğe göre %32.5 dış hatlar yolcusu artmış durumda.dolulukda 7 puan artıda.bilet fiyatları zirvede.iç hatları es geçiyorum.çünki para dış hatlarda.

ağustosa gelince amerika ve uzakdoğu uçuşları gayet iyi iken.sağ kulvardan gelen avrupa bunları geçti.dolar/avro paritesi bilançoya destek veriyor.brend petrol 100 dolar altında gayet iyi.turizmde sezonun kasım ayına taşınması thy ye can suyu olmakta.rüzgar thy den yana esiyor.bol kazançlar.

8.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Prospektif karları bölüyorum çarpıyorum hesaplıyorum THY 100 liranın altında bedava sonucunu buluyorum.

Savaş, hastalık, yaptırım & ambargo gibi olağanüstü durumlar olmadığı sürece THY’nin yolu belli. Şu an BİST in en kıymetli şirketi. Halen yeterince değeri bilinmiyor

En mantıklı değerleme raporunu Ak yatırım yazmış. 70-80 fiyat biçen kurumlar olmuş, hayret ediyorum.
    katılıyorum, nereden bakarsak bakalım benim hesap 32 milyar kar ile hbk 21 çıkıyor, 6,7,8,9,10 hangi rakamla çarparsak çarpalım sırasıyla; 126, 147, 168, 189, ve 210 tl fiyatlarına göre işlem görmesi gerekirken, 68 de durması,
    yılın ilk yarısını 8 tl ile fiyatladığını görüyoruz. yıl sonu rakamı eğer bir aksilik olmassa herşey olağan akışında olursa 32 milyar yazar ve 8 tl ile fiyatlarsa tıpkı ilk yarı gibi buda 168 rakamına işaret ediyor, kısaca hisse üzerinde halen 100 tl pirim potansiyeli var,
    2023 ve sonrası da aklımızın bir köşesinde dursun...

Sayfa 426/753 İlkİlk ... 326376416424425426427428436476526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •