Sayfa 306/747 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 2,441 - 2,448 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla olan bilanço pozisyonuna göre, Türk Lirası yabancı paralar karşısında %10 oranında değer kaybetseydi / kazansaydı ve diğer tüm değişkenler sabit kalsaydı, yabancı para biriminden olan varlık ve yükümlülüklerden oluşan kur farkı zararı / karı sonucu net kar 166,779,653 TL daha düşük / yüksek olacaktı.
    Bu bilançonun bizim için en önemli olgusu.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi niteliğinde değildir.Herkes kendi kararını kendisi versin.

2.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Son 4 çeyrek esas faaliyet karının piyasa değerine oranı %76 ile açık ara lider Menderes TEKSTİL, GİYİM EŞYASI, DERİ şirketleri içinde.Ytd
    https://twitter.com/alkatrazkuscusu/...D_2rnxf8zSZXrw
    piyasa farkedince tek haneler hayal olacak

3. hala daha kur giderine kafayı takanlar var..

aç bak şirket ne kadar ihracat yapıyor.. enerji santralleri full yekdeme satıyor

4.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    2021 6 aylıkta stok yaklaşık 607 milyon
    2021 30 Haziran Euro 10.36 dolar 8.70
    Çoğunluk tekstil ihracatı AB ye diye stoklar 58 milyon Euro tekstil ihracatı 2021 3.çeyrek 47 milyon dolar yapılmış.

2022 6 aylıkta stoklar 1.45 milyar
    2022 30 Haziran Euro 17.52
    82 milyon Euro stok
    stoklar tam olarak nelerden oluşuyor bilmiyorum ama geçen sene 3.çeyreğe 58 milyon Euro stok ile girilirken bu sene 82 milyon Euro stok ile girilmiş ciddi derecede artış var.İhracat beklentileri yüksek demekki size katılıyorum.Ytd
    al işte aklı başında bir yatırımcımız.. hangi kalem sonraki çeyrekler için ne anlam ifade ediyor.. bu soruyu sordu ve cevapladı.. teşekkürler..

piyasada bunu yorumlayıp ve de üzerinde sabreden kazanıyor,

saygılar

5.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

-Doktor bu ne ?

-Doktor bu ne ! İnsan okuyacak bunu. Biraz büyük paylaş

This is the number of tourist visiting turkey in this season and past seasons

Türkiyeye gelen turist sayısı sadece 2019 daki sayıyı aşamamışız.

Antalyada yaşadığım için biliyorum sadece rusya ve ukraynadan gelen sığınmacılar bile otelleri dolduğunu biliyorum

Dipnot: 2Q bilanço haziran 30 da bitti. Asıl turizm sezonu temmuz ve ağustos ayıdır

Ne kadar çok turist otelleri için o kadar çok temiz çarşaf

Euroyu tutar bu turistler eylül sonuna kadar

https://www.cnnturk.com/video/ekonom...-milyon-turist
    en parlak çeyrek 3.çeyrek..

bakalım burdaki veriler nasıl gelecek..

euro borç 50m altına iner bence..

yılsonu da ilişkili taraftan alacakları tahsil eder.. yılı 35-40m euro borçla kapasak yeter..

6.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Minik bir hayalim var o da tekne almak

Hazan mevsiminde teknede rakı balık yapmak.

Teknenin adını menderes yapabilirim yeter ki Akça istediğimi versin
    hafta içi teknedeyim.. ama tekne arkadaşımın

7. ağırlıklarına göre ana hisselerim
    - alarko
    - menderes
    - ford otosan

8.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    hala daha kur giderine kafayı takanlar var..

aç bak şirket ne kadar ihracat yapıyor.. enerji santralleri full yekdeme satıyor
    Kardeş sen bilanço okumayı biliyormusun ? Neye kafa takacaz ? 6 aylıkta 90 trilyon enerji geliri olup hepsini kur farkına götüren enerjiyemi bakalım ? Sence menderes 5,68 niye geldi hiç haberin varmı, sence jeotermal üretiyor yekdem den para alıyor diyemi geldi yoksa, 1 yıl içinde ödemiş olduğu döviz borçlarından yada maliyetleri kısmasından mı ? Ha söyle de bilelim cirosu 1,2 milyar tl olan şirketin içinde 90 trilyon satış yapan enerjiyimi kıyaslayayım. Gelip bilmişlik taslama 10 yıldır bu firmayı takip ediyorum. Beni bilen bilir. Bilgi veriyoruz burada daha iyi bilgilerin varsa ver, verilmiş olan bilgileri yargılamak için baya bir bilgin birikimin olmalı.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi niteliğinde değildir.Herkes kendi kararını kendisi versin.

Sayfa 306/747 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •