çok şükür bugün de ekside kapatmadık.
tarlabaşı esnafı (*) bugün de aç yatmayacak.
Yarın büyük ihtimal daha iyi olacak... :ok:
Bu şirket batacak olsaydı 2-3 yıl öncesinde çoktan batardı. Bundan sonra ufak bir ihtimal...
CEZ bundan çıkacak ve bir şekilde payları Torunlar alacaksa bu fiyatlardan mümkün değil bence. Efsanevi bir yükseliş yapabilir hisse satışı öncesi...
Bu yüzden riske değer şu fiyatlardan. Böyle bir düşünce ile aldım ben...
Dil aslandır, yatar eşikte...
bu iyi aile çocukları 10 küsür yıl önce cez'e hisse satışını da yalanlamışlardı...
halka açık sirketlerdeki akenerji hisselerini de 3 kuruşa iç etmiş, öyle toplamislardı. yatirimcilarini zarara sokmuşlardi.
is ayyuka cikinca
2 yilda 4000 megavata cikacagiz deyip hisseyi gazladilar
sonra da çağrı muafiyeti alarak millete çaktiklariyla kaldilar.
yillar icinde akenerji hissesi tuvalet kağıdının altına indi.
böyle iyi bir ailedir dinçkökler. severim kendilerini.
Finansal Rapor DipNot 10'a göre AKENR'in 6 ana kalemde geliri var --->
---Elektrik satış gelirleri
---Dengesizlik Tasarruf Paylaşım Gelirleri
---Sekonder Frekans Kontroli Gelirleri
---Yük-Al Talimatı Gelirleri
---Kapasite Mekanizması Gelirleri
---Diğer Gelirler
EPİAŞ şeffaflık verilerine göre dün akşam itibari ile bu çeyrekteki 53 günlük periyot için ERZİN santrali üretimi 633.668.000 kwh oldu. Diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerji toplamı ise 70.827.000 kwh.
AUF değerlerini dikkate alınarak saatlik üretimxbirim fiyat ile yapılan hesaplamada 3. çeyrekte şu ana kadar elektrik üretim geliri 1,713 Milyar TL olarak hesaplanıyor.
Bu değer yukarıda yazdığım kalemlerden ilkine karşılık geliyor. Aşağı yukarı ilk 6 aylık elektrik üretim hasılatının %90'ı.. ERZİN DGKÇ ortalama 40 milyon TL hasılat üretiyor. 4 gün sonra ilk aylık üretim hasılatını geçecektir.
İkinci kalemdeki dengesizlik tasarruf grubu gelirleri ve giderleri bilançoyu şişirmekten başka anlam ifade etmiyor. Çünkü gelir ve gider aşağı yukarı aynı rakamlar. bugün itibari ile 1 milyar TL gelir 1 milyar TL gider olmuş olabilir. Yada 2 milyar gelir 2 milyar gider. Yani anlamsız bilançoyu şişiren bir rakam.
3. 5 ve altıncı kalemler bir önceki bilançodan oranlama ile tahmin edilebilir. ,
Ancak karlılığa etki edecek en önemli kalem YÜK-AL talimatı gelirleri.. ERZİN santrali Haziran ayında 15 günlük açıklığında müthiş vir YÜK-AL talimatı geliri elde etmiş. Eğer bu Temmuz ve Ağustos ayında da gerçekleşti ise 9 aylık bilançoda büyük süprizler olabilir.
Şeffaflıktan haziran üretimi grafiklerde ok gibi çıkan yükselişler bu talimatlar olmalı. Bu şekilde ok gibi yükselişler Temmuz-Ağustos ayı grafiklerinde pek yoğun değil gibi..
Bilen varsa aydınlatabilirse sevinirim.
Sonuç olarak bu 55 günde sizin belirttiğiniz 200 milyon artı olması büyük ihtimal. Bu arada yaklaşık 10 milyon $ (180 milyonTL) ana para borç ödemesi ile 9 milyon $ civarında (450 milyon dolar * 0,0792* 1/4= ~9 milyon dolar=150 milyon TL) bir faiz ödemesinin de bu dönemde oluşan EFK'dan yapıldığını öngörüyorum.
Kişisel fikirlerim/hesaplamalarım bu şekilde-Yatırım Tavsiyesi değildir.
Yer İmleri