Sayfa 388/1000 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 3,097 - 3,104 arası.

Konu: Viop XLIII

1. Bu sebeple Viop yapmayın, portföyünüz olsun. Keyfinize bakın. Arada zevkine pozisyon açarsınız.

2.  Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Bu olay fışkırmanın ötesinde bir şey. Tek sorun para homojen dağılmıyor. Millet cafelerde, barlarda yerken büyük çoğunluk da halk ekmekte sıra bekliyor. Balıkçı var otur 5 bin TL bırakırsın, orada sıra var. Halk ekmeğe bak orada da sıra var. İbre şaştı, hep bu para arzının zıvanadan çıkması yüzünden.
    bize has bir şey değil.
    ww2 öncesi sınıfa dayalı toplum yapıları geri geliyor.

bizdeki ekstradan, bayağı siyasi oldu..
    korku pompalanan elit muhalefet tabanı, 2 yıldır soyuldu
    gaz verilen iktidar tabanı, katladı, servet el değiştirdi..

sırada
    ucuz ev kiralama şirketi modelinin, patlama yapmasını bekliyorum.
    tabi önce bolca satılık ev olması ve toplanması gerek.. (mart 2023 suları)
    Memento mori

3. Geçen Haluk Bürümcekçi konuştu TV'de. Çok sevdiğim bir ekonomisttir. Tanışmak nasip olmadı zamanında artık da zor. Dediği şu fiyatlama şaşmış, bu piyasada analiz felan olmaz. Teknik analiz vesaire bu piyasada gitmez ve gitmeyecek. Bu piyasa anormal bir piyasa.

Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Sabah piyasa açıldığında garan shortladim, ha döner ha döner derken %5 prim ve sağlam zarar. Riske girip reverse oldum ordan tavana yakin kapattım fitlestik palayla. Son dakkada ordanda tekrar shorta döndüm. Bakalım yarın nolcak.
    İyi ki GARAN oradan dönmemiş yoksa duble kayıp yaşardınız, genellikle yatırımcılar kararlarına güvendikleri için strateji dogrultusunda yükseldikçe maliyet yapma yönünde hamle yaparlar, ama siz pozisyonunuzda ısrarcı olmayıp sadakat göstermeyip longa geçmişsiniz, tavana yakın shortları kapatıp büyük kayıp yaşamanız gerekirken, yırtmışsınız, buna şans mı desek strateji uzmanlığı mı! bilemedim

Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Diyeceğim bu parayı bir yer, bir şey emecek. İsteyen canlı hayvan pazarından koyun, keçi alır, isteyen emlak ve arazi, isteyen de temiz temiz kağıdını alır oturur. Bu para sistemde KALAMAZ. Viopçulara diyeceğim yok zira onlar bir biriyle iddiaya giriyor. Portföy hedge ettiklerini sanmıyorum. Bu sebeple Viop yapmayın, temiz temiz kağıdınızı alın keyfinize bakın.
    aynen öyle düşünüyorum.

borsa çok likit bir piyasa. güzel temettü veren, sürekli büyüyen önü açık şirketler de var. VIOP gibi teminat ekran izleme vs sorunlar yok.

misal 100 liralık ev veya arsa alamazsınız, ama hisse alıp gerekirse kolayca elden çıkarabilirsiniz.

arkadaşlar faaliyet raporlarını güzelce analiz ederek en azından birikimlerimizi koruyacağımız bir dönemdeyiz.

burda sığ hisseleri pek yazmıyorum ama misal bir şirket nasıl olmalı diyebileceğimiz güzel bir örnek var. LOGO yazılım.

bende yok ama çok beğeniyorum. raporlarını okumaya çalışıyorum. tekniği çok kötü, zamanına daha var ama izlemeye değer.

şimdi malını kaptırıp bir hasetle burda mal pazarlıyorsunuz diyen totoşlar da çıkabilir.

bir daha yazıyorum. bende yok. ama bir şirket niçin alınmalı? bu sorunun bu şirkette belki 10 tane cevabı var.

beni dinlediğiniz için teşekkürler
    audentes Fortuna iuvat

6.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    İyi ki GARAN oradan dönmemiş yoksa duble kayıp yaşardınız, genellikle yatırımcılar kararlarına güvendikleri için strateji dogrultusunda yükseldikçe maliyet yapma yönünde hamle yaparlar, ama siz pozisyonunuzda ısrarcı olmayıp sadakat göstermeyip longa geçmişsiniz, tavana yakın shortları kapatıp büyük kayıp yaşamanız gerekirken, yırtmışsınız, buna şans mı desek strateji uzmanlığı mı! bilemedim
    Viop daki pozisyonları adamlar bilmiyor mu? Ky nereye toplandı ise tersi olur her zaman böyledir. Bence çaktırmadan short pozlar taşınıyor. Palada hergün sürüyor yukarıya bugün bankacılık endeksi olur yarın sanayi sonuç değişmez. Gemide kimse kalmazsa basar aşağı zamanı belli olmaz..

7.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Vadeli piyasalarda en zor şey stop olabilmek. Reserve ise nirvana bu iki hamleyi yapma alışkanlığını edinmek yıllar aliyor. %5-6 olmuş garanti mutlaka tavana gider piyasadan aşırı pozitif ayrismissa nitekim öyle oldu. 5 saat shirtta bekleyip ettiğin zararı 30 dakikada geri aldık. Eğer donseydi 8-10 kademe alta stop yazmıştım. Genelde patlardi bu sefer patlamadan yürüdü. Tavana yakin short kaldım geceye ama yarında zorlu gecicek gibi

8. Bu habere de dikkat etmek lazım aklımda türlü türlü şeyler, medya dediğimiz şey öyle basit bir şey değil:
    https://www.dunya.com/ekonomi/borsa-...-haberi-665725
    Son düzenleme : onuncu köy; 23-08-2022 saat: 21:10.

Sayfa 388/1000 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •