Emme zirveden bizim kartlar daha çok düşmüş idi sıfırs doğru sonuçta Haziran da girenler ihya oldu belki kıskanç değildir
Emme zirveden bizim kartlar daha çok düşmüş idi sıfırs doğru sonuçta Haziran da girenler ihya oldu belki kıskanç değildir
Sabah namazını müteakip
adios 9
https://www.patronlardunyasi.com/hab...-nedeni/268919
İşte kamu hisselerindeki fırtınanın nedeni
"Borsadaki tüm bankaların hareketine baktığınızda 3-4 bankada yoğunlaştığını görüyorsunuz. Bunun üçünün tek ortak noktası bilançoları değil takas durumu.
Yani Garanti Bankası, Vakıfbank ve Halkbank hisselerinin takası incelendiğinde neden hareketin bu hisselerde yoğunlaştığını görürsünüz. Garanti Gankası takası ağırlıklı olarak BBVA'nın geri alımı ile toplu. Yine her iki kamu bankası ise son 2 yıldır kendi fonlarında ve iştiraklerine aldırılmış.
Vakıfbank'ın takasının yüzde 90'ı bu fon ve kurumların elinde. 5 milyar lot hisse senedinin sadece 260 milyon lotu dolaşımda. Yine Halkbank da öyle.
Takasına baktığınız zaman 4 milyar lot hissenin 270 milyon lotunun diğer alıcılarda olduğunu görüyorsunuz. Bu hisseleri tavan yaptırmak son derece kolay!
Hele bir de kamuların satışı olmadığı zaman doğal olarak bu hisseler kolayca yukarı çekiliyor ve hareketin genele yayılmasını sağlıyorlar."
World, Bonus, Axess, Maximum ve bir de Paraf markaları var diye biliyorum diğer bankalar genelde bu markaları kullanıyor. Normalde her bir marka en az 1 milyar dolar eder yıllardır yatırım yapılıyor. Mesela QNB kart çok aklıma gelmiyor, sürekli reklam yapıyor ama eski sahibinin aklı yok.
Bunun gibi büyük markaların öyle parayı bastım aldım denemeyecek değerleri var. Bankacılıkta İş bankası kültürü, Garanti bankası kültürü, Yapı kredi bankası kültürü gibi kavramlar da var.
Bankaların düşük değerlenmesi bir geçiş dönemi içinde olmamız olabilir, bankacılık zorla düşük faiz ve katılım bankacılığına doğru sokulmaya çalışılıyor, kapitalizmi yeniden inşa etme çabası olabilir ama ayranı yok içmeye cümlesi aklıma geliyor.
Banka sistemlerinin sürekli değişen mevzuat ile yamalı bohçalara dönmüş olması da muhtemel, bunları ayakta tutmak da ciddi bir iş gücü ve para gerektiyordur, işi biten elemanı göndermek veya ekipmanı değiştirmek ister istemez zordur.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Domates, İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi'ne eklendi. İhracat için Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması gerekecek
Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.
Geçenlerde bir tesis satılmıştı, raflarda pek yok genelde ihracat olması lazım, geçici bir durumdur.
Öte yandan rekabetçi piyasa ilkelerinden vaz geçilince her noktayı kontrol etmek gerekiyor. Ne kadar teknoloji gelişse de her şeyi kontrol biraz zor, twitter'da gündem olmayan şey kimsenin aklına gelmiyor gibi.
https://www.gidahatti.com/haber/1155...sini-tamamladi
Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın Susurluk’taki Assan Gıda fabrikası ile İzmir’deki bağlı tesisi Ege Assan Gıda’nın ABD’li The Kraft Heinz’a satışına Rekabet Kurulu da onay verdi
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri