Sayfa 1048/1122 İlkİlk ... 4854894899810381046104710481049105010581098 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 8,377 - 8,384 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Doların değerini tl ile değil mal ile ölçmek lazım. TL hükmü olmayan bir para birimidir.

Ytd
    TL bir iluzyondur diye bosuna demiyoruz burada yillardir..

Fiskirsa ne yazar fiskirmasa ne yazar???

Syg.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    O çizilmeyi ben 2002-2003 yıllarında yaşamıştım. 1.680.000 eski TL'ye bile aldığım dolarlar vardı. Sonra o dolarları Büyük zararla verip araba aldım 14 milyara. Sonra o arabayı da 9 milyara satmıştım. O dönemde ne dolar yükseldi ne de arabalar. Hepsi yüzde 50'ye yakın zarar yazdı.
    o akp'nin şansı, seçildiklerinde 110 olan dolar endeksi 5 yıl içinde 70'lere indi..
    bizde 1.5 tl civarında dolaşan doları başarı zannederken dolar uluslararası piyasalarda % 35 değer kaybetmişti..

Bu kış kütüphane bulmak lazım[emoji39]

4. Altına ne demeli enflasyonist ortamların yatırım aracını da çöp yaptılar biraz kafasını kaldırıyor hemen çekiçle vuruyorlar

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Altına ne demeli enflasyonist ortamların yatırım aracını da çöp yaptılar biraz kafasını kaldırıyor hemen çekiçle vuruyorlar
    Çünkü faizler artacak dolarda.

6.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Çünkü faizler artacak dolarda.
    artacak da enflasyonun gerisinde kalacak faizler yine de bu kadar baskılanması çok normal gelmiyor bana

7. Altın değerini er ya da geç bulur. İstedikleri kadar manipüle etsinler. Siz göremezseniz çocuklarınız, onlar da göremezse torunlarınız görecektir.

Altın kabuğunu yırtıp dolara karşı hamle yaparsa doların bitişi tescillenmiş olacak bir anlamda. Bunu göze alamadıkları için istedikleri gibi oynuyorlar fiyatla.

Altını boşverin şu petrol fiyatları ne ayak?

100 doların üstüne çıktığı anda kafasına çekiçle vuruyor birisi. Manipülatörün birisi de petrol/usd çiftini ele geçirmiş.

Rusya bunların sonunu getirmek için adım atıyor ama bilemem tabi.

Ytd

8. Bu bankalarda bizim göremediğimiz bişey mi var. Borsaya ilk yatırım yapacağım zamanlar en az 15-20 hissen olsun ucuz olanları al bekle dediler. Mesela bankalar çok ucuz içinde mutlaka olsun dediler. Yorumlarına güvendiğim insanlar bunlar halada güvenirim. Örnek tunç şatıroğlu. pd/dd bakınca hakkaten çok ucuzlar. Ancak dolar bazlık grafiklerine bakınca hepsi yerlerde sürünüyor. 5yıl -10yıl-20yıl banka toplayanlar inanılmaz zarardalar şuanda. Oysa sanayi yada hizmet sektöründe en azından doların bi tık üstünde 15-20 tane firma var. Hiç olmazsa onları toplamak lazım. En azında para kaybetmezsin kaybetsende zararın az olur. Bu mantıkla bakınca banka almadım hiç. Almayıda düşünmüyorum. Yinede amatör bir yatırımcı olarak sürekli kendi kendime soruyorum acaba göremediğim bişey mi var.

Sayfa 1048/1122 İlkİlk ... 4854894899810381046104710481049105010581098 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •