Biz umut veren insana emek veririz, size yazıyorsam umut var demektir. Rakam önemli dğeil, bugün 100 lot alıp bu işe gönül veren herkes ile aynı yoldayız.
Ama senet 36 dan 27 ye geldiğinde tek bir an tek bir gün acaba demedik. Sessiz kaldık sabırla bekledik. Görüldü ki, 20 lira hedef verenlerin aslı astarı yok.
Teşekkürler..
Bu arada benim hiç Ereğli'de 20 beklentim olmadı. Ama olurda düşerse, param yok ama yaratır o tarihi yerden de almayı denerim.
Benim esas beklentim sayın Tory'nin de kulakları çınlasın %100 civarı temettü artışı, yani şirket, yüksek enflasyon alın size yüksek temettü diyerek 8 TL falan verse, her şey çok güzel olurYine de 5 TL'ye kendimi hazırlıyorum...
Çoğu tedarikçi zayıf küresel talep nedeniyle yüksek fiyatlardan satış yapamadı
Cuma, 16 Eylül 2022
Yüksek üretim maliyetleri nedeniyle geçtiğimiz haftalarda daha yüksek fiyatlarla piyasayı test eden küresel sıcak rulo sac tedarikçilerinin bu teklifleri alıcıların ilgisini çekemdi. Böylece, çoğu Avrupalı üreticinin resmi sıcak rulo sac teklifi geçtiğimiz haftayla aynı seviyede yer alsa da, AB’de kabul görebilir fiyatlar zayıf talep ve rekabetçi ithalat teklifleri nedeniyle düştü.
Öte yandan, üreticilerin artan üretim maliyetleri ile alıcıların düşük karşı teklifleri arasında sıkıştığı Türkiye’de oldukça benzer bir durum görüldü. Ayrıca, Hint ve Çinli üreticiler fiyatlarını daha da artırarak henüz pes etmeye hazır olmadıklarını gösterdi ve Hint tedarikçiler fiyatlarını daha da artırmaya hazırlanıyor.
Ancak başta Asya’da olmak üzere çoğu alıcı, satıcıların iyimserliğinden şüphe duyarak düşük fiyatlardan karşı teklif veriyor...
Analizde bulacağınız diğer piyasa bilgilerinden bazıları:
• Avrupa’da çoğu üretici sıcak rulo sac tekliflerinde geçtiğimiz haftaya kıyasla değişikliğe gitmemiş olsa da AB’de kabul görebilir fiyat seviyesi cansız talep ve rekabetçi ithal teklifler nedeniyle düşüş gösterdi...
• Türkiye sıcak rulo sac piyasası, zayıf yerel talep ve yavaş ihracat satışları nedeniyle nispeten durgun bir hafta geçirdi...
• Hint sıcak rulo sac ihracatçıları Orta Doğu’daki bazı başlıca rotalara satış yapmayı başardı ve çoğu Batı pazarında artan elektrik maliyetlerinden doğan yeni fırsatları değerlendirmek adına çoğu başlıca pazarda fiyatlarını artırmaya hazırlanıyordu...
• Geçtiğimiz bir haftalık süre içerisinde Çin çıkışlı sıcak rulo sac teklifleri, tatil öncesi yapılan stok yenilemeleri sonucu yerel ve vadeli fiyatlarda görülen artış işaretleri nedeniyle hafifçe yükseldi...
• Bu hafta Vietnam’da ithal sıcak rulo sac fiyatları yükselirken, çoğu ithal SAE1006 kalite sıcak rulo sac teklifi geçen hafta kaydedilen 590-600$/mt CFR aralığına kıyasla 610$/mt CFR seviyesinde yer aldı.
steelorbis.com adlı siteden
ben de aynı fikirdeyim, bir kez 8-10 tl haberi düşsün geri dönmemek üzere banka rallisine benzer yükseliş yaşanır ereglide 60-65 tl de hayal olmaktan çıkar.ytd
yine de fiyata çok takılmamak gerek lot artıyorsa sağlık ,sıhhat iyiyse senede %150 -200 tl bazında kazanç çok küçük azınlığa nasip oluyor borsada ( bu sene portföy yöneten riski az insanlar istisna şekilde kazandılar tabi )ama sonuçta
uzun vadeci adam eurobond ,temettü özelinde ereglide stratejisini koymuş hayatında riskleri yönetebilen insandır . 20 işlem gününde 5 milyar tl viopta para batmış el değiştirmiş son 3 günde 5 milyar tl para el değiştirmiş bu riskleri aklı olan almaz arkadaşlar.
her ay 10 milyar tl a,b,c kurumdan e,f,g kurumlara veya 10.000 kişiden 1 kişiye transfer oluyor .kumarhaneler 1994 den beri yasak olsada halka açık viop,forex ve ....vb kumarhaneler yasal ve ayakta
kuralları değiştirirsek viop kumarhane olmaktan çıkacak değiştirmek bile bazılarını riskten uzak da tutmayacak.
hayat değerli, insanlar değerli ,aileler kıymetli , kumar akılsızların işidir.
Hisselerim mkk da blokede..kafam rahat..Ama Kasım'da bir de ek temettü gelirse iyi olur..[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Stres adamı öldürür, biraz da o yüzden buradayız... Az kazanalım öz kazanalım, temettülerimizi alalım üstüne ekleyelim, şirket çalışssın, şirket güvenilir olsun vs vs ...
Al sat yapan adamın dün ve bugünkü haliyeti ruhiyesini düşünsene, böyle yaşanmaz, yapana saygımız sonsuz da , ben yaparım diyene de inanmam pek...
Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Yer İmleri